Nieuw: NFC Smart Tags voor een nog snellere bediening


januari 19, 2016 in Technology

Met de nieuwe NFC Smart Tags kan u alle functies in uw Smart Home bedienen zonder de app te openen. Met een simpele aanraking van uw smartphone activeert u een functie naar keuze: de deur openen, het alarm activeren, een lichtscène selecteren, enz.

Bliksemsnel functies oproepen

Maak gebruik van de NFC Smart Tags om bliksemsnel bepaalde functies op te roepen. Kleef bijvoorbeeld deze slimme tag in uw wagen om met een NFC-toestel de garagepoort te openen of te sluiten.

Snellere app navigatie

Navigeer snel en eenvoudig naar een bepaalde kamer in de gratis Loxone App via deze handige NFC Smart Tags. Zo spaart u heel wat tijd uit om uw woning te bedienen. Al deze functies zijn eenvoudig te implementeren via de gratis Loxone Apps, zonder enige configuratie in Loxone Config.

Loxone NFC Smart Tags

Video afspelen

Snel en eenvoudig op te zetten

Om de NFC Smart Tags te gebruiken, downloadt u simpelweg de nieuwste versie van onze Loxone Smart Home App (6.1) op uw Android-toestel met NFC. Bij Settings > Tools > NFC kan u alles instellen. Nadien zijn de NFC Smart Tags meteen klaar voor gebruik.

Toepassingen voor Smart Tags

nfc tags toepassingen Garage Een NFC Smart Tag naast de garagedeur laat u toe om met een simpele ’tap’ de garagepoort te openen. Woonkamer Met een NFC Smart Tag op het salontafeltje kan u direct de ruimte ‘woonkamer’ in de app selecteren, om makkelijk de verlichting, audio, zonwering … te bedienen. Badkamer Activeer uw favoriete playlist met een Smart Tag naast de spiegel.

Nog meer voorbeelden

25 Stickers met Smart Home pictogrammen om zelf te labelen

Dit pack bevat 25 NFC Smart Tags – 20 met voorgedrukte iconen voor de meest populaire Smart Home functies (alarm, verlichting, zonwering …), en vijf blanco labels die u zelf kan invullen.

Loxone-NFC-Smart-Tags-beschriften

U krijgt meer informatie over onze NFC Smart Tags in onze webshop, of door een Loxone Partner te contacteren.

Nu kopen Loxone Partner vinden

qr code generator

Voor Apple gebruikers: QR Code Generator

NFC technologie is momenteel voorbehouden voor Android toestellen. Voor alle smartphones zonder een NFC chip bieden we QR codes aan als alternatief. Genereer een QR code in de Loxone App, specificeer de functies en sla de QR code op. Druk de QR code af en hang deze ergens in uw woning. Nadien kan u deze code scannen met een QR reader om de opgeslagen functie(s) op te roepen.

Vereisten: Loxone Config 7.1 & Auto Update

Om de nieuwe NFC Smart Tags en QR codes te gebruiken, heeft u de nieuwste versie van Loxone Config nodig (7.1.12.31).

U kan tevens QR codes genereren via de web interface. Hiervoor heeft u de nieuwste update nodig (met Ruimte Modus). Voor meer informatie, lees onze Ruimte Modus blog.

Wat is NFC?

NFC staat voor Near Field Communication – een communicatiemethode die gebruik maakt van radiosignalen. De meeste nieuwe Android toestellen ondersteunen reeds NFC. Het idee is simpel: houd uw toestel tegen een ’tag’ om automatisch een bepaalde functie op te roepen; een alarm instellen, een webpagina openen, enz. Wij gaan een stapje verder, en laten u toe om via de NFC Smart Tags uw Smart Home te bedienen. De garagepoort openen, muziek afspelen, alle zonwering ophalen … alles is mogelijk. Smart Tags zijn configureerbaar via de Loxone App en kunnen later aangepast worden.  U kan ze dus later zonder problemen aanpassen.

Ik wil meer over LOXONE weten