Keuzehulp voor in de woonkamer – welk audiotype ben jij?

Bertien Van Peer
mei 29, 2018 in Know How
Bij het kiezen van entertainmentelektronica voor jouw nieuwe woning zijn de mogelijkheden eindeloos. Van de verschillende set up boxen tot de meest verschillende opstelmogelijkheden van verscheidene muziekspelers. Kies ik voor bedrade luidsprekers + subwoofer of toch die kleine, slanke soundbar? Heb ik echt het 7.1 muzieksysteem nodig of volstaat het geluid van de televisie? Wat is de juiste configuratie voor mij en mijn familie en welke rol speelt het Real Smart Home hierin? We helpen je graag met al jouw vragen en zo jouw beslissing eenvoudiger te maken.

Muziekervaring in het Real Smart Home

Het juiste geluidssysteem begeleidt jouw gezin in elke levensfase en -situatie. Of het nu gaat over de juiste achtergrondmuziek tijdens het bereiden van de maaltijd of over de sfeervolle muziek bij het volgende barbecuefeest. Muziek begeleidt ons in veel situaties en speelt daarom een centrale rol in jouw Real Smart Home. Volledig geïntegreerd in jouw Real Smart Home biedt de Loxone Music Server niet enkel de mogelijkheid om muziek te spelen van verschillende bronnen en streamingdiensten, maar ook verschillende muziek in elke ruimte apart.

Welk type ben jij?

De Loxone Music Server met de bijbehorende luidsprekers biedt de complete oplossing voor elke ruimte waarin jij en jouw geliefden willen genieten van de volledige geluidsbeleving. Maar vooral in de woonkamer rijst vaak de vraag hoe je je eigen kleine home cinema kan creëren met het Real Smart Home. Om de beslissing wat te vereenvoudigen, presenteren we drie opbouwmogelijkheden:

Type 1: Eenvoudig & betrouwbaar

De eenvoudige, betrouwbare oplossing in de woonkamer is om de plafondluidsprekers te plaatsen net zoals je zou doen of hebt gedaan in de andere ruimtes: op basis van de grootte van deze kamers. Bij deze variant wordt het tv-toestel volledig autonoom naast de Smart Home-luidsprekers bediend en wordt het tv-geluid gereproduceerd via de ingebouwde luidsprekers. Met de eenvoudige, betrouwbare versie zullen jij en jouw familie (LIVE) genieten van de lange levensduur van de Loxone muziekervaring.

Type 2: Kwaliteitsvolle geluidservaring

Voor iedereen die met hun gezin wil genieten van de nieuwste kaskraker met een hoogwaardige geluidservaring, is het aan te raden het televisietoestel uit te rusten met externe luidsprekers zoals een soundbar. Dit zorgt voor een echte bioscoopervaring en kan perfect gebruikt worden naast jouw dagelijks radiomoment of je speciaal samengestelde favoriete afspeellijst op de Loxone Music Server in combinatie met de ingebouwde Loxone plafondluidsprekers. Er is dus een scheiding tussen de volledig geïntegreerde Loxone multiroom audio-ervaring en jouw soundbar. Het voordeel hiervan is dat als de soundbar eenmaal moet wijken voor een nieuwer model, er geen herconfiguratie nodig is.

 

Type 3: Audiofiele geluidsliefhebber

Je wil een hoogwaardige geluidsoplossing? Dan is deze variant zeker de juiste keuze voor jou. Voor de audiofielen is de surround sound-ervaring met rijke bass subwoofers niet alleen voor tijdens de homecinema verplicht, maar is ook het dagdagelijks beluisteren van de lievelingsliedjes in de hoogste geluidskwaliteit een must.

Hier raden we aan te kiezen voor een alternatief voor de Loxone inbouwluidsprekers, bv. een 7.1-systeem. Maar let op! Om dit systeem in jouw Loxone Real Smart Home te integreren, moet deze voldoen aan een aantal voorwaarden. Om jouw gewenste luidspreker volledig te integreren in het Loxone Smart Home, moet deze beschikken over een netwerkverbinding en ondersteuning bieden aan de streaming protocol UPnP of DLNA. Wordt een van deze protocollen ondersteund? Dan kan dat apparaat verbonden worden met de Loxone Music Server en kunnen alle features gebruikt worden via jouw individueel toestel. Hou er wel rekening mee dat als je van toestel verandert, dit een kleine hoeveelheid werk betekent voor jouw Loxone Partner die bepaalde aanpassingen aan jouw Real Smart Home moet doorvoeren.

Een volledig perfect geïntegreerde geluidservaring

Ongeacht het type jij bent, Loxone biedt altijd de gepaste oplossing voor jouw behoeften. Het Loxone multiroom systeem heeft geen vervaldatum en biedt jou en jouw gezin jarenlang de perfecte geluidservaring die volledig geïntegreerd is met het Loxone Smart Home.

Ik wil meer over LOXONE weten