Home Connect & Loxone: Twee keer zo slim verbonden!

Bertien Van Peer
augustus 4, 2021 in Technology
Slimme huishoudelijke apparaten met Home Connect van Bosch, Siemens, Gaggenau en NEFF kunnen nu naadloos worden geïntegreerd in jouw Loxone gebouwautomatiseringssysteem. Dit zorgt voor een nog beter energiegebruik, meer gemak en meer veiligheid.

Met de nieuwe Home Connect integratie kunnen talloze slimme automatiseringen en modern energiebeheer eenvoudig en snel worden gerealiseerd. Wij tonen je drie praktische toepassingsvoorbeelden.

Drie slimme toepassingsvoorbeelden van Home Connect integratie

Energiemanagement: uitgesteld starten van Home Connect apparaten

Start jouw vaatwasser of droogkast precies wanneer het PV-systeem voldoende elektriciteit produceert. Dit verhoogt het gebruik van zelf opgewekte energie, verlaagt de energiekosten en beschermt het milieu.

Loxone is dus klaar voor de invoering van het “piektarief” in 2022.

Veiligheid: verlaat je huis met een gerust hart

Met een driedubbele klik op de Loxone Touch naast de voordeur, start je de “huis verlaten” functie. Dit activeert niet alleen het alarmsysteem, koppelt stand-by apparaten los van het lichtnet en nog veel meer – het schakelt ook jouw kooktoestel met Home Connect uit. Zodat je het huis kunt verlaten zonder je zorgen te maken.

Maximaal comfort: stofzuigen tijdens je afwezigheid

De functie “huis verlaten” deactiveert niet alleen de kookplaat met Home Connect, het is ook het signaal voor de robotstofzuiger met Home Connect om op stofpatrouille te gaan, zodat hij klaar is als je weer thuiskomt.

Loxone Explained: huishoudelijke apparaten eenvoudig geïntegreerd met Home Connect!

Sinds versie 12.1 beschikt de gratis Loxone Config over een Home Connect interface waarmee je snel en eenvoudig huishoudelijke apparaten van Bosch, Siemens, Gaggenau en NEFF kunt integreren in jouw Loxone gebouwautomatisering. We laten je zien hoe eenvoudig het is in deze Loxone Explained Video.

Over Home Connect en BSH Hausgeräte GmbH
BSH Hausgeräte GmbH is een onderneming van de Bosch Groep en is met een omzet van circa 13,9 miljard euro in 2020 en 60.000 medewerkers een wereldleider in de sector huishoudelijke apparatuur. Naast elf bekende huishoudelijke apparatuurmerken zoals Bosch, Siemens, Gaggenau en NEFF, omvat de merkenportefeuille van de Groep ook Home Connect.

Wil je meer weten
over Loxone?

Ben je elektricien?

Je wilt jouw klanten de unieke automatisering met de Loxone Miniserver aanbieden? Neem contact met ons op en profiteer van de sterke samenwerking met Loxone, de marktleider in gebouw- en huisautomatisering.

Ben je een woningbouwer, ondernemer …?

De Loxone Miniserver is de perfecte tool voor de eenvoudige sturing en intelligente automatisering van allerlei soorten projecten. Smart Home, commercieel project of andere toepassing.

Ik wil meer over LOXONE weten