Geautomatiseerde silo-installatie – moderne landbouw met Loxone


september 14, 2020 in Case Studies

Een goede werking van deze oude silofabriek heeft altijd veel moeite gekost. Het materiaal moest eerst worden opgeslagen en vervolgens via een complex systeem van verdelers, liften en een roterende leidingverdeler naar de juiste cel worden getransporteerd. Een inspanning die met Loxone kan vermeden worden.

Waarom Loxone?

Albert Neumann, bedrijfsleider van AVENTUM GmbH en exploitant van de silofabriek, zet zich al lang in voor innovatie en vooruitgang in zijn werkveld. Hij maakte al eerder kennis met de voordelen van Loxone en wilde ons voor de automatisering van zijn silofabriek.

Het project is gerealiseerd door onze Loxone Silver Partner Real Smart Home und perfect fIT solutions.
De praktische manier van visualiseren met behulp van ons installatieschema en de kosten waren doorslaggevend.
In vergelijking met andere systemen was Loxone veel goedkoper.

Factsheet

Land
Oostenrijk


Oppervlakte
2000 m²


Onderneming
AVENTUM GmbH


Loxone Partner
Real Smart Home und perfect fIT solutions


Loxone componenten
Miniserver
Relay Extension
DI Extension

“Automatiseringssystemen van andere leveranciers zouden minstens twee keer zoveel hebben gekost zonder een bepaalde toegevoegde waarde te bieden.”
DI Andreas Schneemayer

Real Smart Home und perfect fIT solutions

Highlight van de installatie – Installatieschema

De functiebouwsteen Installatieschema zorgt voor een grafische voorstelling van systemen, plattegronden en meer mogelijk in de Loxone App. De Loxone Partner heeft deze functiebouwsteen gebruikt om de belangrijkste waarden voor zijn klanten te visualiseren in de Loxone App.

 

“Nadat ik enige tijd geleden een kleine waterkrachtcentrale had laten automatiseren met Loxone en daar erg tevreden over was, wilde ik deze silocentrale ook met Loxone uitrusten”.
DI Albert Neumann

Zaakvoerder, AVENTUM GmbH

Geautomatiseerde roterende buisverdeler

In het verleden moest de draaiverdeler altijd handmatig via een kabel op de juiste cel worden ingesteld, maar de positie-indicator was niet altijd betrouwbaar.
Dankzij de automatisering met Loxone gaat de buis automatisch naar de juiste cel. Dit werd geïmplementeerd door kleine tuimelschakelaars aan de buitenrand van de cellen.
Een aan de draaibuis gelaste plaat activeert deze contacten bij het passeren van de cellen en weet, dankzij het gebruik van de bouwsteen ‘Radioknoppen’, wanneer deze zich over de juiste cel bevindt, stopt en het vulproces start.

Als de verdeler vervolgens naar de volgende cel wordt gestuurd, kiest deze de kortst mogelijke route. Natuurlijk houdt het ook het vulniveau in de gaten en stopt het op precies het juiste moment. Het is dus niet meer nodig om het vulniveau op een tijdrovende manier te berekenen.

Een noodknop die het hele systeem stopt en een inspectieschakelaar zijn ook met Loxone geïmplementeerd. De 85 jaar oude silo-installatie is dus volledig geautomatiseerd en kan zelfs vanuit huis worden bediend. Dit bespaart veel tijd en dus geld, zo zou de moderne landbouw er moeten uitzien.

En veel meer…

  • Het elimineren van de eerder gevoelige mechanica (takel, keuzeschakelaar, enz.).
  • Geen tijdrovende reiniging van de liften meer, dankzij de afwezigheid van verstoppingen door een nauwkeurige planning
  • Je hoeft niet ter plaatse te zijn.
  • Een signaal dat afgaat zodra de silo vol is.
– Special Tip –

Create Automation


De Loxone Miniserver is de perfecte tool voor de eenvoudige sturing en intelligente automatisering van allerlei type projecten: Smart Home, commercieel of speciaal project.

Ik wil meer over LOXONE weten