Nieuw: Config & App 14.7

Kim Vennekens
februari 27, 2024 in Technology
De voortdurende ontwikkeling en verbetering van de Loxone Config & App is voor ons van het grootste belang. Met de publicatie van de huidige versie 14.7 en een verdere update van de Audioserver, kun je weer talrijke nieuwe en nuttige functies verwachten die jouw Loxone installatie nog beter maken.

Ontdek alles over de nieuwe Config & App 14.7 in de video

01 Nieuw: Status Monitor

Met de nieuwe Status Monitor kun je eenvoudig en overzichtelijk de status van apparaten, objecten of ruimtes bewaken.

Praktijkvoorbeeld: Op de Loxone Campus worden talrijke televisies gebruikt. Met de nieuwe bouwsteen kan hun online-status en daarmee hun toestand worden bewaakt. In de Loxone App is zo in één oogopslag zichtbaar welke televisie aan- of uitgeschakeld is.

02 Verbeterde Health Check

De Health Check combineert Miniserver-, Tree-, Link- en Air-diagnoses en controleert het systeem op de juiste werking. Dit kenmerk is nu verder verbeterd om vooral bekabelingsproblemen sneller te ontdekken. Bovendien is de Health Check geïntegreerd in de apparaatstatus en kan nu direct vanaf daar gestart worden.

03 Verbeterde Meter Functiebouwstenen

De Config biedt verschillende meter functiebouwstenen en mogelijkheden om energiestromen te meten. Echter, bij verschillende, merkonafhankelijke meters konden voorheen overdrachtsfouten optreden. Opvallende meterstanden worden nu herkend door Config 14.7. Zo is een vermindering van de meterstanden niet meer “toegestaan” en worden ook ongewoon grote verhogingen geïdentificeerd. Via systeemberichten kun je je over het voorval laten informeren.

04 Nieuw: Miniserver Shortcut

In vele projecten worden meerdere Miniservers gebruikt, waaraan specifieke apparaten of functies zijn toegewezen. Met de nieuwe functie “Miniserver Shortcut” wordt op verzoek een snelkoppeling tussen deze Miniservers gemaakt. Via de app kan zo nog sneller tussen de individuele Miniservers worden geschakeld.

Praktijkvoorbeeld: De parkverlichting en de restaurantverlichting op de Loxone Campus zijn via verschillende Miniservers gerealiseerd – hoewel beide gebieden geografisch dicht bij elkaar liggen. Om nu ook als medewerker van het restaurant snel toegang te krijgen tot de parkverlichting, is op de betreffende locatie een snelkoppeling aangelegd.

05 Nieuw: NFC-gegevensimport

Het snel en gemakkelijk toegang verlenen aan verschillende gebruikers tot verschillende gebieden is een sterke kant van het toegangssysteem met Loxone. Maar juist in grote projecten kost de individuele codeverdeling nog steeds enige tijd. Vanaf nu is het mogelijk om een CSV-bestand te importeren met verschillende parameters zoals naam, geldigheidsperiode, enzovoort.

06 Mijn opgeslagen Miniservers

Met de nieuwe functie “Mijn opgeslagen Miniservers” kan men snel wisselen tussen alle Miniservers waarmee men in het verleden verbinding heeft gemaakt en waarvan de toegangsgegevens zijn opgeslagen, direct vanaf het startscherm van de Config. Bovendien wordt ook de naam van de Miniserver weergegeven.

07 Audioserver update & meer

Er is ook een nieuwe update beschikbaar voor de Loxone Audioserver, die net als de update voor de Miniserver, talrijke prestatieverbeteringen bevat.

Een overzicht van alle wijzigingen vind je zoals altijd in de changelog. Bovendien is vanaf vandaag ook de Public Bèta versie voor de Loxone Config 15.0 beschikbaar om te downloaden.

08 Exosphere: Loxone projectmanagement opnieuw bedacht 

Met Exosphere hebben we een innovatieve cloud-applicatie ontwikkeld die de manier verandert waarop je jouw Loxone projecten beheert. Het dient als het centrale punt voor visualisatie en controle van al jouw Miniservers en maakt zo een nog nooit eerder geziene efficiëntie mogelijk wat betreft beheer, monitoring en onderhoud.

Een beperkt aantal deelnemers krijgt de kans om dit baanbrekende hulpmiddel als eerste te testen in een gesloten bètaversie, voordat het voor anderen beschikbaar is. Het is: wie eerst komt, eerst maalt! Nu aanmelden!

Nu gratis aanvragen

Dien nu jouw gratis projectaanvraag in of word Loxone Partner in slechts een paar stappen!

A
Gratis projectaanvraag

Ik ben van plan mijn project met Loxone uit te voeren en zou graag meer info willen.

A
Loxone Partner worden

Ik wil graag Partner worden en maak alvast een afspraak voor een gratis consult.

Gratis projectaanvraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Partner worden

   • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 1,000 MB, Max. aantal bestanden: 3.
    • Hidden
    • Hidden
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   Ik wil meer over LOXONE weten