Nieuw: Apple AirPlay 2 voor de Loxone Audioserver

Steffi De Graaf
januari 12, 2021 in Technology
Elke Loxone installatie wordt steeds krachtiger dankzij regelmatige updates – al meer dan 10 jaar lang. Vanaf vandaag is de gratis software-update 2.5.01.11 voor de Audioserver beschikbaar. Met deze update ondersteunt de Audioserver één van de meest gevraagde functies: Apple AirPlay 2. Met AirPlay-technologie kun je muziek van je iPhone, iPad of Mac direct afspelen op de verschillende audiospelers van je Audioserver. Alle technische details zijn te vinden in onze changelog.

Met slechts één klik

Met één klik kan je jouw favoriete muziek via Apple AirPlay 2 naar de audiospeler van jouw Loxone Audioserver streamen.

… in alle ruimtes

Met AirPlay 2 kan je in verschillende ruimtes tegelijkertijd muziek afspelen en het volume individueel aanpassen.

… absoluut synchroon!

Dankzij de AirPlay-technologie wordt het geluid van de videocontent absoluut synchroon via de Loxone Audioserver naar jouw luidsprekers gestuurd.

Als je automatische updates voor jouw Audioserver hebt geactiveerd, krijg je een pop-up die je kan erkennen. De update wordt dan uitgevoerd van zodra Loxone het commando uitstuurt. Wanneer de pop-up niet erkend wordt, zal de update 24u later doorgevoerd worden. Als dit niet het geval is, kan je de update handmatig starten via de webinterface. Voer hiervoor het IP-adres van de Audioserver in het browservenster in en selecteer de bijbehorende update in het pop-upvenster.

Tip: Activeer Auto-Update op jouw Audioservers om toekomstige updates nog eenvoudiger te importeren. Dit bespaart tijd bij het onderhouden van jouw klantprojecten.

Ik wil meer over LOXONE weten