10 Handige Smart Home functies voor ouderen

Bertien Van Peer
juni 8, 2017 in Know How

Levensbestendig wonen is vandaag de dag een actueel onderwerp. We willen allemaal langer thuis blijven wonen en de stap naar een woonzorgcentrum zo lang mogelijk uitstellen. Met de Smart Home functies voor ouderen stem jij jouw woning helemaal af op jouw behoeften en wensen. .

Automatische verlichting

U bent misschien niet meer zo goed te been en wandelt liefst niet twintig keer per dag naar de lichtschakelaar om de verlichting aan en uit te doen. In uw Loxone Smart Home is dit al een zorg minder, dankzij onze bewegingssensors weet uw woning wanneer u een ruimte betreedt en wordt u automatisch begroet door uw vooraf gekozen lichtsfeer. Wordt er geen beweging meer gedetecteerd? Uw woning weet dat u niet meer in de ruimte bent en dooft de verlichting automatisch.

Dit betekent bijvoorbeeld dat u voor uw nachtelijk toiletbezoek niet langer moet zoeken naar de lichtschakelaar in het donker, maar dat uw woning de nodige ruimtes automatisch zal verlichten. Bijkomend pluspunt: uw woning weet dat het nacht is en zal de lichten gedimd aanzetten zodat u niet volledig wakker schrikt door de felle verlichting. Het risico op nare valpartijen neemt hierdoor dus af!

Paniekknop

Uw echtgenoot schuift uit in de badkamer en u bent zelf niet meer in staat om hem te helpen. Geen paniek! Houd de drukknop in de badkamer gedurende drie seconden in en er wordt automatisch een noodoproep gestuurd naar uw kinderen. Hulp is onderweg! Deze paniekknop kan in elke drukknop geconfigureerd worden waardoor alle ruimtes veilig zijn.

Groen icoon van hand die Loxone Touch gebruikt

Handige geheugensteuntjes

Vergeet u af en toe uw medicatie te nemen en zou hiervoor een geheugensteuntje handig zijn? Maak dan snel gebruik van de componenten die in uw woning aanwezig zijn. Laat de verlichting even groen schijnen wanneer het tijd is, of gebruik de audio functionaliteiten en laat een boodschap weerklinken door uw woning. Mogelijkheden zat!

Mock-up van gsm met Loxone app die een beeld laat zien van wie er voor je deur staat

Slimme toegangscontrole

Laat u op uw oude dag liever niemand meer binnen wanneer het donker wordt? Dankzij de Loxone Intercom kunt u steeds zien wie er aan uw voordeur staat, zonder deze te hoeven openen. Is het toch iemand die u kent? Zelfs dan hoeft u uw zetel niet te verlaten, open de voordeur eenvoudigweg dankzij onze App.

Aanwezigheidscontrole

U wilt graag langer thuis blijven wonen, maar uw zoon of dochter is daar minder happig voor. Uw kinderen werken en kunnen niet elke dag langskomen om te controleren of alles nog goed gaat. Dankzij een Loxone Smart Home kunnen zij met een gerust hart gaan slapen. Er kan namelijk ingesteld worden dat zij een seintje krijgen wanneer er bijvoorbeeld al enkele uren geen beweging meer wordt gedetecteerd. Indien u dan gevallen zou zijn, kunnen uw kinderen u snel te hulp komen.

Veiligheid gegarandeerd

Dankzij onze raam- en deurcontacten en bewegingsmelders wordt u onmiddellijk verwittigd wanneer iemand tracht binnen te dringen. Jaag de inbrekers weg door de lichten fel te laten knipperen, de muziek luid te laten spelen en de rolluiken omhoog te doen. Wanneer u niet thuis bent, kunt u ook gebruik maken van onze aanwezigheidssimulatie die ervoor zorgt dat het lijkt alsof er iemand aanwezig is. Ook onze rookmelders en watersensoren verwittigen u wanneer er rookvorming of waterlekken zijn.

Slimme samenwerkingen

Heeft u uw oven opgezet, maar bent u in slaap gevallen op de zetel? Geen nood, uw woning weet dat er iets niet klopt en stuurt een audioboodschap door uw woning. Op die manier bent u steeds verzekerd dat er geen brand kan ontstaan en dat toestellen niet onnodig energie verbruiken. Ook wanneer u de waterkraan vergeten te sluiten bent in de badkamer of keuken, zorgt uw woning voor u en zal zij het water voor u afzetten.  

Minder energieverbruik

Dankzij een sterk energiemanagement kunt u met uw pensioen leukere dingen doen. De slimme samenwerking tussen de verwarming en de zonwering zorgt immers voor een optimaal gebruik van de gratis zonne-energie. Wanneer uw comforttemperatuur nog niet bereikt is, zal uw woning de zonwering automatisch sturen zodat de zon uw woning opwarmt. Vanaf het warm genoeg is in uw woning, sluit ze de zonwering zodat het niet té warm wordt. Stookkosten worden op die manier gedrukt, energie-efficiënt dus!

Loxone groen icoon van een spaarvarkentje

Eenvoudige bediening

In een Loxone Smart Home gebeurt alles automatisch, dat is duidelijk. Jaarlijks worden er zo meer dan 50.000 handelingen uit uw handen genomen. Wanneer u dan toch zelf even de controle wenst over te nemen, dan is het evident dat dit zo eenvoudig mogelijk moet zijn. Dankzij onze Loxone drukknopstandaard is de bediening in elke ruimte identiek en bestuurt u de verlichting, de audio functionaliteiten en de zonwering met slechts één drukknop. Handig in gebruik en eenvoudig te onthouden!

Familiefeestjes

Pak uit met leuke lichtsferen tijdens familiefeestjes. Verras uw kleinkinderen en tover uw woning met Kerstmis om in een heuse kerstsfeer door de verlichting in groen en rood te zetten. Heeft u kleinkinderen die misschien net beginnen te kruipen? Bij uw zoon en dochter is de woning baby-proof gemaakt, dan is het toch logisch dat dit bij de grootouders ook zo is? Schakel eenvoudig de stopcontacten op kinderhoogte uit en verzeker zo hun veiligheid!

Meer weten?

Wilt u meer weten over Loxone Smart Homes? Boek nu uw gratis infosessie en beleef het leven met autopiloot zélf.

Ik wil meer over LOXONE weten