Slim toegang verlenen aan de poetshulp

In het kort: bedrijfsmodus ‘cleaning’ activeren voor de poetshulp

Wanneer we voor ons kantoor poetshulp inhuren, hoeven we ons geen zorgen te maken dat er ongewenste handelingen uitgevoerd zullen worden. Bij het toegang verlenen, past het kantoor zich aan aan het reinigingsproces. Zo dienen wij niet aanwezig te zijn in het weekend. Alle schakelaars worden automatisch geblokkeerd, er gaat helder licht branden en de favoriete muziek speelt om de motivatie te verhogen. Op deze manier kunnen de schakelaars volledig worden gereinigd en door het felle licht wordt het vuil beter zichtbaar.

Bovendien wordt de toegang van het schoonmaakpersoneel vooraf bepaald, bijv. de toegang is alleen toegestaan op zaterdag van 18.00-22.00 uur.

Indien u een oplossing nodig heeft voor slim schoonmaken, lees dan verder om te zien hoe we dit kunnen bereiken met Loxone Hardware en Loxone Config Software.

Oplossing & Configuratie: de NFC code touch maakt slim toegang verlenen mogelijk

Met Loxone is het mogelijk om intelligent toegang te verlenen om zo te reageren afhankelijk van de persoon die het gebouw binnenkomt. Als de poetshulp het gebouw binnenkomt met zijn persoonlijke toegangscode of zijn NFC-sleutelhanger, schakelt het systeem over op de reinigingsmodus.

Als er beweging in een ruimte wordt waargenomen door de bewegingsmelder, wordt het ideale licht geactiveerd om een optimale reiniging te garanderen, evenals de favoriete muziek van de persoon die de ruimte is binnengekomen.

Bij gebruik van RGBW-spots zoals in de bovenstaande configuratie kan de ideale lichtsfeer worden gecreëerd, zowel voor het schoonmaakpersoneel als tijdens de normale werking van het kantoor. Uiteraard kunt u ook gebruik maken van Dali, dimbare 230V verlichting, 0-10V of DMX voor het ideale licht. In deze configuratie wordt de bedrijfsmodus ‘cleaning’ 15 minuten na de laatste beweging in het gebouw gereset.

Hardware:

Configuratie:


Toegang verlenen poetshulp

Download de voorbeeld configuratie:

Waarom u en uw klant slim toegang verlenen aan de poetshulp moeten overwegen?

Het intelligente Loxone gebouw helpt de poetshulp het werk zo goed mogelijk en op de kortst mogelijke termijn uit te voeren. Wanneer de poetshulp binnen komt, wordt de poetsmodus geactiveerd. Verschillende functies kunnen hier vooraf worden gedefinieerd, zoals een automatische blokkering van de schakelaars, enz. Het juiste heldere licht helpt de poetshulp om elke stofkorrel te vinden en alles perfect te reinigen zonder iets te vergeten. De juiste lievelingsmuziek motiveert de poetshulp en maakt het hele proces aangenamer. Nadat de poetshulp het gebouw verlaat, keert het gebouw natuurlijk vanzelf terug naar de normale gang van zaken.

 

De lokale regelgeving en normen moeten in acht worden genomen. De inhoud van deze pagina maakt bepaalde aannames over de installatie. De informatie op deze pagina vervangt de contextuele kennis van een Loxone Partner niet. Voor een professioneel geïnstalleerde oplossing kunt u contact opnemen met een Loxone Partner om een van de in deze Use Case genoemde functionaliteiten te realiseren.

Meer praktijkvoorbeelden in deze reeks