Uw garage vorstvrij houden

In het kort: slim gebruik van een elektrische verwarming

In de winter zorgt u ervoor dat uw woning op aangename temperatuur is, maar heeft u er al eens aan gedacht om uw garage vorstvrij te houden? In uw garage staan vast en zeker een aantal gereedschappen of producten die geen al te lage temperatuur kunnen verdragen. Of heeft u misschien enkele meubels gestockeerd in uw garage? Ook deze kunnen door een combinatie van de luchtvochtigheid en een lage temperatuur beschadigd raken.

Dit valt op te lossen door het gebruik van een elektrische verwarming, maar u wilt natuurlijk niet dat deze constant op staat. Gewoon net genoeg om ervoor te zorgen dat de temperatuur niet te laag zakt. Een smart socket biedt hier de oplossing. Deze zal u informeren wanneer de temperatuur te laag is, de elektrische verwarming aansturen en u bovendien voorzien van statistieken omtrent uw energieverbruik.

Indien u ook de luchtvochtigheid van uw garage wenst te weten, kan u gebruik maken van een Loxone Touch of onze ruimteklimaatsensor.

Disclaimer: Controleer de lokale regelgeving / verzekeringspolissen, enz.

Oplossing & Configuratie: houd uw garage vorstvrij door onze Smart Socket

De Smart Socket zal uw beste bondgenoot zijn om uw garage vortsvrij te houden. Lees hieronder hoe we dit realiseren:

Omdat de Smart Socket is uitgerust met een temperatuursensor, kan het de temperatuur in de garage monitoren. Sluit vervolgens een kleine elektrische verwarming hierop aan en creëer een eenvoudige logica met een drempelwaardeschakelaar. Deze is in staat om de verwarming aan te sturen wanneer de temperatuur onder de 5°C komt. Natuurlijk kan deze eenvoudige oplossing overal worden gebruikt waar het nodig is. Wees voorzichtig met lokale regelgeving of verzekeringspolissen, want het kan verboden zijn in uw land.

Tip: Autoliefhebbers kunnen ook een ventilator aansturen om zo van bepaalde vochtigheid/temperatuur te garanderen om de old timers te beschermen.

Hardware:

Configuratie:


Garage vorstvrij houden

Download de voorbeeld configuratie:

Frost Protection Garage

Config 10.3.11.27

Waarom u en uw klant een automatische vorstvrije garage moeten overwegen?

Hou niet alleen uw garage vorstvrij met Loxone, de mogelijkheden zijn legio. Met deze eenvoudige maar krachtige oplossing kunt u van elk apparaat een intelligent apparaat maken, dat automatisch werkt. Het voorkomt bv dat de bewoner een elektrische verwarming de hele nacht of de hele dag laat draaien. Niet alleen veilig maar ook energiezuinig.

 

De lokale regelgeving en normen moeten in acht worden genomen. De inhoud van deze pagina maakt bepaalde aannames over de installatie. De informatie op deze pagina vervangt de contextuele kennis van een Loxone Partner niet. Voor een professioneel geïnstalleerde oplossing kunt u contact opnemen met een Loxone Partner om een van de in deze Use Case genoemde functionaliteiten te realiseren.

Meer praktijkvoorbeelden in deze reeks