Cashloos betalen met de NFC Code Touch

In het kort: de voordelen van cashloos betalen

Wanneer u nieuw personeel wilt aanwerven, is het aanbieden van een lunch in uw bedrijfsrestaurant een enorm voordeel. Om dit proces zo optimaal te laten verlopen, dient er een systeem aanwezig te zijn dat cashloos betalen mogelijk maakt. Eén van de mogelijkheden is dat er geregistreerd wordt welke producten door de medewerkers zijn geconsumeerd, om dit dan op het einde van de maand af te rekenen.

Oplossing & Configuratie: hoe maakt u cashloos betalen mogelijk?

De gegevensverzameling en dus het cashloos betalen wordt mogelijk gemaakt door de NFC sleutelhanger en onze NFC code touch

Om een onderscheid te kunnen maken tussen de verschillende verbruikte producten, definieert u verschillende getallen op de NFC Code Touch. Door het nummer 1 en het tiksymbool aan te raken en vervolgens de NFC sleutelhanger voor de NFC Code touch te houden, betekent dit dat u de lunch heeft genuttigd. Het nummer 2 is voor soep, nummer 3 voor salade, enzovoort. Aan het einde van de maand worden de verzamelde gegevens gebruikt om de medewerker te factureren.

Alle automatisering voor het cashloos betalen wordt binnen Loxone Config gerealiseerd.

Door detectie van aanwezigheid in de ruimte waar de NFC Code Touch zich bevindt, wordt de achtergrondverlichting van de NFC Code Touch ingeschakeld.

Met het functieblok “Machtiging NFC Code Touch” kunt u bepalen welk nummer op het apparaat voor welk product staat. Bv. 1 voor het hoofdgerecht, 2 voor soep en zo verder. Daarnaast kunt u de gebruikersgroepen definiëren en de gebruikers beheren, die via de NFC sleutelhanger consumpties kunnen boeken en op het einde van de maand cashloos betalen.

Het functieblok “Machtiging NFC Code Touch” is verbonden met de statusbouwsteen. De uitgang TQu definieert de gebruikers-ID, TQo het geselecteerde product en TQt de tijdstempel. De statusbouwsteen vat deze informatie samen en registreert deze op de SD-kaart van de Miniserver. Daarnaast wordt de informatie via een virtuele uitgang geleverd aan een http-server. Op deze http server wordt dan de facturatie gedaan.

Bij het aanwerven van een nieuwe medewerker kunt u via de Loxone App een sleutelhanger toevoegen met de juiste rechten opdat deze cashloos kan betalen. Als een medewerker het bedrijf verlaat kunt u de deze ook via de App verwijderen.

Hardware:

Configuratie:


cashloos betalen

Download de voorbeeld configuratie:

Billingsystem with NFC Code Touch

Config 14.7.3.6

Waarom u en uw klant cashloos betalen moeten overwegen?

De mogelijkheid om cashloos te betalen maakt de hele organisatie van een restaurant eenvoudiger. Het keukenpersoneel hoeft zich geen zorgen te maken over voldoende wisselgeld en uw klant hoeft niet één persoon als kassier in te huren.

De werkgever weet precies welke werknemer wat op welk moment heeft verbruikt. Dus mocht er iets niet duidelijk zijn, waarom hij ergens voor betaald heeft, dan kan de werkgever het logbestand controleren.

De NFC sleutelhanger die de werknemer gebruikt voor deze toepassing, wordt ook gebruikt voor de toegang tot het gebouw of voor het inchecken of uitchecken om zijn werktijden vast te leggen. Uw klant heeft dus geen extra sleutelhanger nodig. Het toevoegen of verwijderen van medewerkers is heel eenvoudig en kan door de klant (het bedrijf) zelf worden gedaan. Als een medewerker de sleutelhanger verliest, is deze eenvoudig en goedkoop te vervangen.

Mocht de medewerker de sleutelhanger vergeten, dan kan hij ook zijn persoonlijke code op de NFC Code Touch gebruiken om zijn verbruik te boeken.

 

De lokale regelgeving en normen moeten in acht worden genomen. De inhoud van deze pagina maakt bepaalde aannames over de installatie. De informatie op deze pagina vervangt de contextuele kennis van een Loxone Partner niet. Voor een professioneel geïnstalleerde oplossing kunt u contact opnemen met een Loxone Partner om een van de in deze Use Case genoemde functionaliteiten te realiseren.

Meer praktijkvoorbeelden in deze reeks