Belangrijke update voor de Loxone Miniserver met versie 13.0.6.29

Bertien Van Peer
juli 26, 2022 in Voor Partners
Op 25/7/2022 ontvingen wij verschillende berichten over een probleem met Loxone Air, waardoor Air actoren niet meer reageren. Wij hebben het probleem onmiddellijk geanalyseerd en konden een fout vinden die wij met de software-update 13.0.7.26 van vandaag hebben verholpen.

Foutenpatroon

De Air actoren reageren niet meer op schakelcommando’s. De status van de Air actoren wordt niet correct weergegeven in de app en in de Loxone Config LiveView – een armatuur wordt bijvoorbeeld weergegeven als ‘aan’, maar het schakelcommando wordt niet uitgevoerd door de Air actor.

Oorzaak

Dit probleem wordt veroorzaakt door een timer overflow van de Loxone Miniserver met de huidige softwareversie en treedt op 25 dagen na de laatste herstart van de Loxone Miniserver.

Betrokken installaties

Getroffen zijn alle installaties met een Loxone Miniserver op versie 13.0.6.29, die Air actoren gebruiken (zoals Nano IO Air, Smart Socket Air, Shading Actuator Air, Geiger SolidLine Air …).

Oplossing

Om het probleem definitief op te lossen, is een update naar softwareversie 13.0.7.26 nodig. Deze update wordt vandaag beschikbaar gesteld als download (scrol naar beneden in downloadlijst) en aangeboden aan alle klanten met Miniserver versie 13.0.6.29 in de app. De update via de app zal vanavond (26/7/2022) worden vrijgegeven.

Tijdelijke onmiddellijke oplossing

Een herstart van de Loxone Miniserver, bijvoorbeeld door de Loxone App of door een stroomreset, herstelt ook de functionaliteit van de Air actoren. Dit is echter geen permanente oplossing, aangezien het probleem zich na 25 dagen opnieuw voordoet. Als oplossing is daarom de update naar versie 13.07.26 beschikbaar om te downloaden.

Helaas werd deze fout niet ontdekt tijdens de intensieve tests van de releaseversie vanwege het ongebruikelijke foutenpatroon dat pas na 25 dagen optreedt. Ons doel is onze klanten en partners een systeem aan te bieden dat zo onderhoudsvrij mogelijk functioneert. Wij verontschuldigen ons voor het ongemak bij alle partners en klanten die door de fout zijn getroffen.

Een snelle oplossing voor jullie is belangrijk voor ons, en daarom bieden wij deze update minder dan 24 uur nadat de bug voor het eerst werd gemeld.

Wij danken al onze klanten en partners voor het vertrouwen dat zij in ons stellen.

Ik wil meer over LOXONE weten