Bestand tegen de toekomst: blijft de Miniserver voor altijd bij ons?

Kim Vennekens
november 28, 2023 in Technology
Bij het plannen van onze droomwoning proberen we meestal twee aspecten in balans te brengen: het budget en de levensduur van de gekozen elementen. Slimme gebouwautomatisering is nog steeds een relatief nieuw product op de markt, wat bij veel potentiële kopers de vraag oproept: hoe toekomstbestendig is deze oplossing? Laat ons je tonen waarom de liefde van de Miniserver tot in de eeuwigheid zal duren!

Eén brein = één Miniserver

De architectuur van het Loxone systeem wordt vaak vergeleken met de mens, het meest perfecte systeem dat tot nu toe is gecreëerd – één brein controleert alle andere elementen. De Miniserver vervult precies de rol van het brein – het verzamelt en analyseert informatie doorgegeven door sensoren en past de werking van de afzonderlijke componenten adequaat aan op basis van weersomstandigheden, het binnenklimaat, individuele behoeften of ongebruikelijke situaties.

Een oplossing die bestaat uit verschillende subsystemen zal nooit zo efficiënt en volledig functioneren. Het is onmogelijk om zo’n hoog niveau van synergie te bereiken, zelfs met apparatuur van de hoogste kwaliteit. Bijvoorbeeld: als bij hoge temperaturen en veel zonneschijn de rolluiken niet automatisch worden neergelaten, de ramen gesloten en eventueel de airconditioning ingeschakeld, bereiken we niet het gewenste binnenklimaat. Als we airconditioning hebben die vanzelf start bij het overschrijven van een vooraf ingestelde temperatuur, maar de ramen blijven open en het zonlicht stroomt binnen door onbedekte ramen, dan is het enige wat we bereiken een hoog energieverbruik en hoge energierekeningen. Zonder twijfel is het gemakkelijker om de werking van één apparaat in de gaten te houden dan van meerdere losstaande oplossingen. Uiteindelijk: hoe minder elementen, hoe minder er kapot kan gaan.

Made in Europe

"Made in Europe" staat voor kwaliteit voor vele jaren

Componenten en systemen zijn nog steeds techniek die gevoelig is voor storingen. Er is echter een verschil of deze direct optreden en dure reparaties of vervangingen vereisen, of beperkt blijven tot kleinigheden na jaren van betrouwbare werking van het systeem.

Loxone heeft wereldwijd meer dan 250.000 installaties op zijn naam staan – het vertrouwen van onze klanten en installateurs, die ons systeem met een gerust hart aan anderen aanbevelen, spreekt voor zich. Als de Miniserver een onbetrouwbare mislukking zou zijn geweest, zouden we zeker een andere richting zijn ingeslagen (en onze partners ook). Bovendien werkt de oplossing van Loxone met succes in asielcentra en andere plaatsen waar storingen zeer ongewenst zijn.

Bezpieczeństwo danych

Geen internet? Minder storingen!

Aangezien Loxone niet afhankelijk is van een netwerkverbinding, is er geen risico op systeemuitval bij internetproblemen (we hebben hier meer over geschreven). Als er echter een stroomstoring optreedt, komt het Loxone ecosysteem binnen enkele seconden weer tot leven, terwijl andere oplossingen wachten op het herstarten van de router. Net zo belangrijk is het aspect van gegevensbeveiliging – in een tijd van algemene datalekken en wanhopige pogingen van overheden om deze te beveiligen, heeft Loxone de eenvoudigste en tegelijkertijd beste oplossing gevonden. Het ontbreken van een cloud betekent dat jouw gegevens op jouw Miniserver blijven en nergens anders. Loxone zorgt voor veiligheid in elke betekenis van he woord!

In het geval van grotere installaties, waarbij meerdere Miniserver worden gebruik, hoeft men zich ook geen zorgen te maken over storingen. Ze kunnen worden geconfigureerd als Client/Gateway, zodat alleen de Miniserver die problemen ondervindt uitvalt, terwijl de rest blijft functioneren zoals altijd.

Garantie op betrouwbaarheid

De hele industrie is gebaseerd op PLC-controllers. We danken hen voor de optimalisatie van talloze operaties die de wereld efficiënter maken dan ooit op het gebied van productie, levering, veiligheid en vele andere aspecten. PLC-controllers zijn verantwoordelijk voor het beheer van uiterst complexe systemen – verwarmingscentrales, warmtewisselaars, enzovoort. De Miniserver is gebaseerd op dezelfde standaard, maar is specifiek aangepast voor het beheer van huisautomatisering. Storingen in de industrie kosten onvoorstelbare bedragen, daarom is het doel om ze te elimineren. Loxone maakt dit mogelijk op elke gebied – zowel in eengezinswoningen als in productiehallen.

Niets is voor altijd gegeven, maar met de juiste informatie kunnen we beslissingen nemen die voordeliger voor ons zijn. Net zoals bij de aankoop van een auto hebben sommige merken een betere reputatie wat betreft levensduur en betrouwbaarheid, zo hebben we bij huis- en gebouwautomatisering ook de keuze tussen goede en uitstekende oplossingen. Een systeem dat functioneert als één intelligent organisme, eenvoudig te installeren en te gebruiken is, en een record lage storingen heeft. Is dit iets dat jou overtuigt?

Nu gratis aanvragen

Dien nu jouw gratis projectaanvraag in of word Loxone Partner in slechts een paar stappen!

A
Gratis projectaanvraag

Ik ben van plan mijn project met Loxone uit te voeren en zou graag meer info willen.

A
Loxone Partner worden

Ik wil graag Partner worden en maak alvast een afspraak voor een gratis consult.

Gratis projectaanvraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Partner worden

   • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 1,000 MB, Max. aantal bestanden: 3.
    • Hidden
    • Hidden
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   Ik wil meer over LOXONE weten