BE
{{filters.projectType['special_application']}}
Terug

Gesloten Centrum Merksplas

Feiten & cijfers

Land
{{getRegion('BE')}}
Plaats
Merksplas
Bouwjaar
2023
Oppervlakte
10000
Loxone Partner

Uitdaging

Nicro.be heeft in opdracht van verlichtingsfabrikant NOVILUM bv een lichtregelsysteem ontworpen, geleverd en in bedrijf gesteld voor het Gesloten Centrum van Merksplas (CIM) dat zich bevindt op het domein van Merksplas-Kolonie.

Het CIM fungeert als een gesloten centrum waar asielzoekers verblijven wiens asielaanvraag werd afgewezen en personen die nooit een administratieve procedure opgestart hebben voor het verkrijgen van een verblijfsvergunning. Ze verblijven er tijdelijk in afwachting van hun repatriëring.

Oplossing

Er werd hier gekozen voor een Loxone Gateway-Client-systeem waarbij een centrale Miniserver fungeert als Gateway voor het beheer van de andere Miniservers die als Clients zijn gekoppeld in de verschillende gebouwen op deze omvangrijke site. De backbone is een glasvezel/fiber netwerk dat voorziet in de communicatie tussen de zes gebouwen.

Elke Miniserver staat in voor de aansturing van een groep DALI verlichtingsarmaturen op de perimeter van het domein. Hierbij is lokale en centrale bediening mogelijk.

Snelle en eenvoudige integratie van Gateway-Client omgeving in de Loxone Config

Nico KelchtermansEigenaar