Release Echo: Config 14.7

Kim Vennekens
april 8, 2024 in Know How
Met de nieuwe Loxone Config 14.7 zijn er weer enkele nieuwe functies toegevoegd aan de huis- en gebouwautomatisering met Loxone. Enkele hiervan hebben we in eerdere video’s al nader toegelicht. Vandaag willen we met deze release Echo de focus leggen op verdere nieuwe functies en verbeteringen.

Alle informatie over Config 14.7 kun je vinden in ons blogartikel over de release. 

Netwerkapparaten: Adres Resolve Fallback

Dankzij de nieuwe Adres Resolve Fallback-functie kun je Miniserver en Loxone netwerkapparaten vinden, zelfs als jouw netwerkinstellingen niet correct geconfigureerd zijn. Het nieuwe fallback-systeem zoekt nu automatisch in het netwerk naar het apparaat om een verbinding te maken – bijvoorbeeld wanneer je je in een ander subnet bevindt of wanneer het lokale adres van het apparaat onjuist is opgeslagen, bij het overschakelen van een statisch naar een dynamisch IP.

Raam- en deurbewaking

In de nieuwe versie kunnen objecten voor het bewaken van ramen en deuren nu genest worden. Daarnaast kan ook de Raam- en deur bouwsteen voor garages of garagedeuren gekozen worden. 

Raam

De functiebouwsteen “Raam” heeft een nieuwe uitgang voor de doelpositie (TPos) en een nieuwe ingang voor de huidige positie (CPos) gekregen. Dit maakt een nog nauwkeurigere en gebruiksvriendelijkere besturing van de ramen mogelijk. 

Loxone Library

In de Loxone Library vind je talrijke sjablonen voor het integreren van verschillende apparaten in de Loxone Config. Met de nieuwe Config 14.7 is het niet langer nodig om naar de website van de Loxone Library te gaan om sjablonen te downloaden. Zoeken en downloaden is nu rechtstreeks mogelijk via de Loxone Config.

Wiskundige functiebouwstenen

Onze wiskundige functiebouwstenen zoals de opteller, multiplicator, min/max en gemiddelde kunnen nu op één ingang met meerdere sensoren verbonden worden. Dit vergemakkelijkt vooral in grotere projecten de volledige configuratie, omdat er nu minder functiebouwstenen gebruikt hoeven te worden, waardoor de configuratie dus overzichtelijker en gestroomlijnder wordt. 

Nu gratis aanvragen

Dien nu jouw gratis projectaanvraag in of word Loxone Partner in slechts een paar stappen!

A
Gratis projectaanvraag

Ik ben van plan mijn project met Loxone uit te voeren en zou graag meer info willen.

A
Loxone Partner worden

Ik wil graag Partner worden en maak alvast een afspraak voor een gratis consult.

Gratis projectaanvraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Partner worden

   • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 1,000 MB, Max. aantal bestanden: 3.
    • Hidden
    • Hidden
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   Ik wil meer over LOXONE weten