Inbouwluidspreker getest: lite bekroont quadral Install Speaker 7 met top rating


december 22, 2022 in Know How
Roman Maier, directeur van het gerenommeerde lite magazine, heeft de Install Speaker 7 van quadral aan een test onderworpen. Een moeilijke uitgangspositie, de professional is immers gewend aan grote hifi-systemen. Weet de ingebouwde luidspreker de kritische oren van de tester te overtuigen – ondanks een inbouwdiepte van minder dan tien centimeter?

Installatie en montage van de luidsprekers

Meteen aan het begin neemt de deskundige twee vooroordelen weg. Aan de ene kant laat hij al doorschemeren dat ingebouwde luidsprekers nu ruimschoots kunnen meedoen met systemen met een overeenkomstig behuizingsvolume. Aan de andere kant geeft hij tips over hoe inbouwluidsprekers zelfs in bakstenen of betonnen gebouwen met een paar eenvoudige stappen kunnen worden ingebouwd.

In de test beschouwt Maier de Install Speaker 7 als een plafondluidspreker; inbouw in de muur is ook mogelijk. Voor de expert liggen de belangrijkste voordelen voor de hand: geen kabels, snelle installatie en een goede prijs-kwaliteit. Vooral voor wie toch van plan is inbouwspots in te bouwen, raadt de vakman aan direct aan geluidsversterking te denken.

 

Klein maar machtig: geluid, bas en dispersie

Maar nu het belangrijkste: hoe beoordeelt de expert het geluid? Maier prijst vooral het indrukwekkende geluidsbeeld dat de Install Speaker 7 creëert. En dit over een groot gebied, niet alleen direct onder of naast de luidsprekers. De luidsprekers bereiken dit vooral dankzij de speciaal ontworpen conusvorm, die voor een brede spreiding zorgt. Zelfs bij veeleisende, dynamische stukken inspireert de Install Speaker 7 de criticus.

 

De bas is ook positief overtuigend. Maier benadrukt de zuiverheid, de impulsrespons en het uitblijven van vervorming. Ondanks het ontbreken van een behuizing levert de Install Speaker 7 een behoorlijke bas. In alle voorbeelden is de recensent onder de indruk van de eerlijke afstemming, de ruimtelijk correcte dispersie en de aandacht voor details.

In-Ceiling 7 Einbaulautsprecher von Quadral

Multifunctioneel, multimedia, multiroom: de alleskunner onder de inbouwluidsprekers

Net als bij muziek geniet Maier van de eerlijke, onvervalste geluidsweergave van de Install Speaker 7 in televisiemodus. Of zoals Maier het zelf zegt: “Alles lijkt vanaf het eerste moment schoon, doelgericht en substantieel. Of liever gezegd: precies goed!” Vervolgens trekt hij de vergelijking met de geïntegreerde TV-luidsprekers – maar alleen als waarschuwend voorbeeld.

Met een geschikte multiroom opstelling ontvouwen de ingebouwde luidsprekers vervolgens hun volledige potentieel. In perfect gecoördineerde interactie met Loxone kan in de hele woonruimte een indrukwekkende audio-ervaring worden gecreëerd die ongeëvenaard is.

Totale score: highlight met 239 van de 240 punten

Het oordeel van Roman Maier verheugt ons! Met een zeer goede prijs/prestatieverhouding beveelt hij de ingebouwde luidspreker zonder voorbehoud aan.

Het volledige testrapport vind je hier.

 

Nog meer geluid van hoge kwaliteit

Als je op zoek bent naar kwaliteit in luidsprekers, dan vind je die in onze ruime selectie quadral luidsprekers. Voor het opzetten van een volledig uitgebreide multiroominstallatie raden wij onder meer de Signum 20 of de Signum 70 aan, die ook door deskundigen zijn bekroond.

Ideaal voor kleinere ruimtes of het effectbereik in een surroundsysteem: de quadral Signum 20.

In-Ceiling 7 Einbaulautsprecher von Quadral

Uitstekende fijne dynamiek en krachtige contrabas: de quadral Signum 70.

Heb je nog vragen?

Wij staan klaar om jou verder te helpen.

Jason Spiers

Partner Coach & Quadral Specialist

BE: +32 3 369 10 68 NL +31 208 208 214

Ik wil meer over LOXONE weten