Magazijn- en kantoorcentrum in Szczecin verlaagt energieverbruik met 90% dankzij Loxone

Kim Vennekens
december 11, 2023 in Case Studies
De resultaten van de implementatie van het Loxone systeem in het magazijn- en kantoorcentrum van WUTEH in Szczecin overtroffen alle verwachtingen. De investeerder verwachtte besparingen van 10-15%, maar in werkelijkheid werd tot wel 90% van het energieverbruik bespaard. Dit is een uitstekend voorbeeld van hoe moderne technologische oplossingen en intelligente systemen kunnen bijdragen aan duurzame ontwikkeling en besparingen in gebouwen.
De faciliteit van P.P.U.T. WUTEH Sp. z o.o. heeft meer dan 8.000 m2 aan magazijn-, productie- en kantoorruimte, gelegen nabij het centrum van Szczecin. Het nieuwe Loxone automatiseringssysteem is een echt meesterwerk in energiebeheer.
Inteligentna dystrybucja ciepła w P.P.U.T. WUTEH Sp. z o.o.

Warmtedistributie

Eén van de belangrijkste aspecten van het project is het efficiënt beheren van warmte. Het grote gebouw bestaat uit 1.200 m2 kantoorruimte en 5.500 m2 magazijnruimte, waar de temperatuur op de juiste niveaus wordt gehouden (18°C in de magazijnen en 21°C in de kantoren). Voorheen was de warmtepomp continu ingeschakeld, waarbij hij 17-18 kW verbruikte, 24 uur per dag. Bij strenge vorst was het noodzakelijk dat een medewerker fysiek aanwezig was om de hoeveelheid geleverde warmte aan te passen.

Dankzij het Loxone systeem controleren en regelen nu meerdere apparaten automatisch de werking van de warmtepompen. Fysieke aanwezigheid van medewerkers is niet langer nodig, en de pompen verbruiken veel minder energie, vaak opererend op 10-30% van hun capaciteit. Het systeem houdt zelfs rekening met weersvoorspellingen, waardoor de hoeveelheid geleverde warmte aan het verwarmingsknooppunt automatisch kan worden aangepast.

Zarządzanie wodą w centrum magazynowo-biurowym WUTEH

Waterbeheer

Het project omvat ook slimme oplossingen met betrekking tot water. Watersensoren en slimme meters detecteren onnodige waterstromen, waardoor lekkages snel kunnen worden geïdentificeerd en gerepareerd. Dit bespaart niet alleen water, maar beschermt ook tegen mogelijke financiële verliezen.

Instalacja fotowoltaiczna na dachu WUTEH w Szczecinie

Zonne-energie

Op het dak van het gebouw is ook een fotovoltaïsche installatie van 45 kWp geïnstalleerd. Dankzij het systeem van Loxone wordt de hoeveelheid geproduceerde energie slim aangepast aan het huidige verbruik. Het Loxone systeem helpt ook bij het beheren van de energie van de zonnepanelen en latere afrekeningen.

Sterowanie pracą pomp ciepła w aplikacji Loxone

Werking van elektrische motoren

De sleutel tot het succes van dit project is ook de speciale besturing van elektrische motoren. Motoren die op vol vermogen werken, verbruiken meer energie dan die op langere snelheden werken. Dankzij het Loxone systeem worden de motoren intelligent geregeld op basis van behoeften, wat resulteert in enorme energiebesparingen en veel minder slijtage van mechanische onderdelen.

Het project van P.P.U.T. WUTEH Sp. z o.o. is het perfecte bewijs dat innovatieve oplossingen niet alleen de energie-efficiëntie kunnen verbeteren, maar ook de impact van zakelijke activiteiten op het milieu kunnen verminderen. Dankzij Loxone heeft het bedrijf Grazzo (Loxone Gold Partner) aangetoond dat de toekomst van gebouwen duurzamer en zuiniger kan zijn.

Nu gratis aanvragen

Dien nu jouw gratis projectaanvraag in of word Loxone Partner in slechts een paar stappen!

A
Gratis projectaanvraag
Ik ben van plan mijn project met Loxone uit te voeren en zou graag meer info willen.

A
Loxone Partner worden
Ik wil graag Partner worden en maak alvast een afspraak voor een gratis consult.

Gratis projectaanvraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Partner worden

      • Sleep bestanden hierheen of
        Max. bestandsgrootte: 1,000 MB, Max. aantal bestanden: 3.
        • Hidden
        • Hidden
        • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

      Ik wil meer over LOXONE weten