Loxone bij het Rode Kruis in Barcelona

Charlotte Siemons
juni 11, 2019 in Case Studies

Automatisering in grote en commerciële projecten speelt een alsmaar grotere rol. Zo ook bij het hoofdkwartier van het Rode Kruis in Barcelona. Flexibiliteit was het sleutelwoord bij de planning van het gebouw en de keuze voor Loxone.

Onze Spaanse Platinum Partner, 9 Habitat Intel·ligent, heeft dit project gepland, doorgevoerd en dankzij de Loxone technologie voor maximale automatisatie gezorgd in het gebouw. Voor het Rode Kruis was het belangrijk om in het dagelijkse leven te kunnen concentreren op de echt belangrijke dingen en de taken zoals de temperatuursturing en ventilatie over te laten aan Loxone. 

Gecontroleerde luchtkwaliteit

De gezondheid van de medewerkers is bij het Rode Kruis een belangrijk thema. Daarom waren ze op zoek naar de mogelijkheid om de luchtkwaliteit in het gehele gebouw te kunnen controleren en te sturen.

Twee ventilatiesystemen zorgen voor de verdeling van frisse lucht in de verschillende ruimtes. Voor de meting van de luchtkwaliteit zijn er in het gehele gebouw CO2-sensoren verspreid. De waarden worden gemeten in ppm (parts per million). Het registreren van de maximale CO2-waarde van elk bereik gebeurt via de Loxone App. Het verloop van de luchtkwaliteit kan dankzij statistieken altijd opgevolgd en gewijzigd worden. Als de vastgelegde ppm-grenswaarde bereikt wordt, wordt het ventilatiesysteem automatisch geactiveerd en zorgt het voor frisse lucht.

Dit is voornamelijk in de opleidingsruimte en in de bureau’s belangrijk. Dit wanneer talrijke medewerkers samenzitten in de kleine ruimte tijdens scholingen, maar ook voor de collega’s in de kantoren is een goede luchtkwaliteit van cruciaal belang.

PV-installatie

Om de elektriciteit efficiënt te gebruiken, werd een fotovoltaïsch systeem geïnstalleerd en geïntegreerd in het Loxone smart office. Dit met behulp van een Modbus-interface. De zelfgeproduceerde energie helpt de bedrijfskosten te verlagen.

Controle over het waterverbruik

Hoe groter een gebouw is, hoe belangrijker het is om een goed zicht te hebben op de kosten. Ieder voorval kan hoge energiekosten veroorzaken. Daarom wordt het waterverbruik dankzij een teller met impulsuitgang bewaakt.

Wanneer er zich een probleem zou voordoen met het waterverbruik van het sanitair, dan wordt de watertoevoer automatisch gestopt en de verantwoordelijke persoon in het gebouw verwittigd.

Text-to-Speech herinneringen

Hulpkreet via de paniekknop

De Text-to-Speechfunctie van de Loxone Music Server is een van de favoriete functies van het personeel.

In het gebouw van het Rode Kruis zijn er verschillende ruimtes die worden gebruikt voor de persoonlijke verzorging van verschillende groepen.

Als er een probleem is en een medewerker hulp nodig heeft, kan hij een alarm activeren via de paniekknop. Wanneer op deze knop gedrukt wordt, weerklinkt er een bericht uit de luidsprekers in bepaalde zones. Collega’s worden dus geïnformeerd over het incident en kunnen zich haasten om onmiddellijke hulp te gaan verlenen.

Nooduitgangen en buitendeuren

De “Text-to-Speech-functie” wordt ook voor andere functionaliteiten gebruikt. Zo meldt zij iets voor 22u00 dat het gebouw weldra zal sluiten.

Als er een nooduitgang wordt geopend of een buitendeur te lang openstaat, wordt er ook een bericht doorheen de luidsprekers afgespeeld.

Verlichting

De binnenverlichting, nooduitgangen en buitenpanelen worden automatisch geschakeld rekening houdend met het omgevingslicht en de kantooruren. Dit geeft werknemers meer tijd voor hun taken.

Communicatief en professioneel

Het hoofdkwartier van het Rode Kruis is een complex project dat indrukwekkend is geïmplementeerd dankzij de professionaliteit van alle betrokkenen en de goede communicatie onderling. We konden perfect voldoen aan de behoeften van de klant en de volledige controle over het gebouw hebben. Loxone is de ideale oplossing om alle apparaten in het gebouw te verenigen en het geheel intelligent te maken.

Albert Agustí

Loxone Partner, 9 Habitat Intel·ligent

Veelzijdig en aanpasbaar

De start van een project is niet eenvoudig. In eerste instantie waren wij erg verrast door de mogelijkheden met Loxone. Dankzij Loxone hebben we de volledige besturing perfect aan onze noden kunnen aanpassen en hebben we de mogelijkheid om deze op elk moment te wijzigen. De implementatie en realisatie van het project was gewoon geweldig. Veel dank aan Albert Agusti.

Carles Vidal

Directeur, Cruz Roja

Meer over Loxone in industriële en commerciële projecten

Loxone speelt een belangrijke rol in de woningbouw, kantoren, horeca, showrooms, non-profit en vele andere projecten. Ontdek meer over Loxone in deze projecten. 

– Special Tip –

Jouw perfecte informatiebron


Wil je meer weten over de mogelijkheden in een Loxone Real Smart Home en over onze innovatieve productwereld? Dan is het welcome home magazine jouw perfecte bron van inspiratie. Op 70 bladzijden vind je veel inspiratie, tips en antwoorden.

Ik wil meer over LOXONE weten