Automatische stormbescherming voor je woning en tuin

Kevin Vertommen
mei 2, 2023 in Know How
De zomer is niet alleen een periode van mooi weer, maar ook van stevige stormen. Een Loxone smart home beschermt je woning en tuin automatisch tegen stormschade.

Stormschade voorkomen

Stormen gaan gepaard met sterke rukwinden, regen en soms zelfs hagel. Dat is een cocktail die flink wat schade kan aanrichten. Bij heel wat woningen werden bijvoorbeeld zonneluifels beschadigd door plotse windstoten, terwijl andere mensen zich laten verrassen door het onweer en te laat hun dakvenster sluiten.

Om stormschade te voorkomen moet je dus tijdig ingrijpen. Loxone helpt hierbij.

Automatische bescherming tegen stormen met Loxone

Met een Loxone smart home zet je een geavanceerde stormbescherming op poten. Hieronder vind je enkele mogelijkheden.

Zonneluifels oprollen

Een zonneluifel of knikarmscherm zorgt voor de nodige dosis schaduw op je terras. Maar omdat het doek op slechts één plaats bevestigd is tegen de gevel, is het gevoelig voor beschadigingen door rukwinden. Gelukkig zal je smart home automatisch dit zonnescherm oprollen wanneer de wind te hard toeneemt.

Screens omhoog

Ja, er bestaan windvaste screens. Nochtans zijn standaard screens niet bestand tegen sterke windstoten. Net als bij de zonneluifels zal de Loxone Miniserver deze volautomatisch oprollen om schade te voorkomen.

Rolluiken omlaag

In tegenstelling tot screens is het wel veilig om rolluiken omlaag te laten bij stormweer. Ze zullen het glas beschermen tegen rondvliegende takken en ander vuil. In de Loxone Config software kies je zelf welke rolluiken je laat zakken – allemaal of slechts enkele.

Melding voor openstaande garagedeur of -poort

Stormbescherming gaat verder dan de zonwering. Als je per ongeluk je garagepoort of de deur van een tuinhuis laat openstaan, kan er flink wat schade ontstaan. Via onze raam- en deurcontacten krijg je een melding wanneer deze niet gesloten zijn bij stormweer. Elektrische rol- of sectionaalpoorten gaan automatisch dicht.

Dakvenster sluiten

Heb je elektrisch bediende dakramen? Integreer ze in je Loxone smart home voor een slimme stormbescherming. Ze gaan automatisch dicht bij regen, zodat de zolderkamer droogt blijft.

Weersvoorspelling

Dankzij de Loxone Weather Service heb je een accurate weersvoorspelling voor jouw locatie die elk uur geüpdatet wordt. Hiermee krijg je direct een melding op je smartphone wanneer er een storm aankomt. Op basis van de weersvoorspelling kan je ook al bepaalde taken uitvoeren: zonwering ophalen, dakraam sluiten, zwembadcover dichttrekken…

Nu gratis aanvragen

Dien nu jouw gratis projectaanvraag in of word Loxone Partner in slechts een paar stappen!

A
Gratis projectaanvraag

Ik ben van plan mijn project met Loxone uit te voeren en zou graag meer info willen.

A
Loxone Partner worden

Ik wil graag Partner worden en maak alvast een afspraak voor een gratis consult.

Gratis projectaanvraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Partner worden

      • Sleep bestanden hierheen of
        Max. bestandsgrootte: 1,000 MB, Max. aantal bestanden: 3.
        • Hidden
        • Hidden
        • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

      Ik wil meer over LOXONE weten