Aanwezigheidsindicatie met behulp van een LED strip – Loxone Explained

Bertien Van Peer
februari 16, 2021 in Know How

Wil je met een lichtbron aangeven of er iemand in een kamer is? In deze nieuwe Loxone Explained video leggen we uit hoe je met een paar klikken een praktische aanwezigheidsindicatie kunt implementeren met behulp van de Loxone Miniserver. Deze functie is vooral interessant voor kantoren, klaslokalen en hotels! In onze nieuwe aflevering “Loxone Explained” laten we je zien hoe het werkt!

Aanwezigheidsdetectie – Loxone Explained

De detectie van aanwezigheid is een van de belangrijkste taken in een gebouw dat met Loxone is geautomatiseerd.

Aanwezigheid is bepalend voor vele functies. Of het nu gaat om de activering van de verlichting, de muziek, het alarmsysteem of het verhogen of verlagen van de ventilatie in de kamer. Als aanwezigheid precies kan worden gedetecteerd, kan het heel gemakkelijk optisch worden weergegeven. Hiervoor kan bijvoorbeeld een LED-spot of een LED-strip worden gebruikt.

Hoe je deze functie kunt implementeren met behulp van de Loxone Config, leer je in onze nieuwe Loxone Expained Video – veel plezier!

Aanwezigheidsindicatie – hoe doe je dit?

De lijst van benodigde hardware is vrij kort: naast een Loxone Miniserver heb je alleen een Aanwezigheidsmelder Tree nodig, alsmede een RGBW LED strip of een andere RGBW LED lichtbron.

En ook de implementatie in de Loxone Config is super eenvoudig en gebeurt met slechts een paar modules en muisklikken:

19308

Ik wil meer over LOXONE weten