Retouren (RMA)

Gelieve rekening te houden met onderstaande procedure om producten te retourneren. Dit laat ons toe uw aanvraag sneller te verwerken en onnodige wachttijden te vermijden.

1. Contact opnemen

Vermoedt u dat een van onze producten defect is? Neem dan contact op met onze technische support via de Online Ticket Tool of telefonisch op het nummer +32 3 369 10 68 / +31 20 820 8214. We bekijken uw klacht en overlopen samen de volgende stappen.

Wilt u verkeerd bestelde producten terugzenden? Breng ons op de hoogte en vraag een retournummer aan. Gelieve contact op te nemen via het e-mailadres [email protected] of telefonisch op +32 3 369 10 68 / +31 20 820 8214. Zorg ervoor dat de goederen, inclusief verpakking, in perfecte, verkoopsklare toestand zijn.

U kan uw producten tot 14 dagen na factuurdatum terugsturen, uitgezonderd op maat gemaakte producten (bv. werfborden met logo).

Hou er rekening mee dat het retouradres per artikel kan verschillen. Het juiste adres krijgt u van de technische support.

Gelieve retours altijd aan te melden met de bijhorende retournummer (REKL*****) en het retourformulier van Loxone. Bij retourzendingen zonder retournummer wordt een administratieve kost van €15 excl. BTW aangerekend. Dat geldt ook voor onterecht verzonden goederen (bv. na het verstrijken van de garantietermijn). Wij behouden ons bovendien het recht om retours zonder bijhorend retournummer onbehandeld terug te sturen naar de afzender.

Daarnaast rekenen we een administratieve kost aan van €20 excl. BTW in de volgende gevallen:

  • Artikelen met schade die niet door de garantie wordt gedekt
  • Artikelen waarvan de garantieperiode verstreken is
  • Artikelen die geen gebrek(en) vertonen
  • Artikelen die binnen de retourtermijn verstuurd worden maar duidelijk gebruikssporen of -schade aan de verpakking vertonen.

Indien deze artikels (zoals beschreven in de opsomming) teruggestuurd (moeten) worden, zal er een verzendingskost aangerekend. Op volgende pagina kan u onze verzendingskost raadplegen.

 

2. Verpakking en retourgoederen

Verpak de goederen zo goed mogelijk, in de originele verpakking. Stuur het pakket voldoende gefrankeerd naar onderstaande adres. Onbetaalde of onvoldoende gefrankeerde pakketten worden niet aangenomen.

Loxone Electronics GmbH
Abteilung RMA
Smart Home 1
4154 Kollerschlag
Österreich

Gelieve bij elke retour een kopie van de factuur als garantiebewijs toe te voegen.