De meest veelzijdige domotica schakelaar

Een domotica schakelaar is een belangrijk bedieningselement in een smart home. Want hoewel er elke dag talrijke handelingen worden geautomatiseerd, is het soms nodig om toch even handmatig in te grijpen. Via een domotica schakelaar bedient u alle essentiële functies in een ruimte, zoals de verlichting, zonwering en audio. 

Eenvoud is het sleutelwoord bij domotica schakelaars. Want hoe vaak zie je een muur met meerdere knoppen naast elkaar? Dat is niet mooi, maar ook niet praktisch. De juiste knop vinden is dan een kwestie van gokken. De domotica schakelaars van Loxone brengen hier verandering in. Wij ontwierpen een stijlvolle en gebruiksvriendelijke touchinterface om uw smart home te bedienen: de Loxone Touch.

Dezelfde domotica schakelaar,
in elke kamer

Onze domotica schakelaar is programmeerbaar. U kiest dus zelf de functie van elke toets. Hierdoor is het perfect mogelijk om in elke kamer dezelfde drukknop te plaatsen. Zo past alles mooi bij elkaar. Bovendien is dit veel gebruiksvriendelijker dan een nieuwe set knoppen met andere functies per ruimte. 

Slimme schakelaar
die mag gezien worden

Het oog wil ook wat. Daarom spendeerden we tijdens de ontwikkeling van onze Loxone Touch collectie bijzonder veel aandacht aan het ontwerp. Deze slimme schakelaar is een visuele meerwaarde voor elke ruimte, dankzij het stijlvolle, minimalistische design. 

De Loxone
drukknopstandaard

Minder knoppen, meer duidelijkheid – dat is het motto van de Loxone drukknopstandaard. Met deze filosofie willen we de bediening van een smart home vereenvoudigen. We combineren meerdere domotica schakelaars in één slimme drukknop met 5 drukzones. Via enkele, dubbele of driedubbele klikken zijn er extra functies mogelijk. 

Enkele klik

Raak het centrale deel van onze slimme drukknop aan om de verlichting in te schakelen of de lichtstemming te veranderen. Een klik links bovenaan doet de zonwering omhoog, terwijl de knop links onderaan alles naar beneden laat gaan. De muziek bedient u aan de rechterkant. 

Dubbele klik

Druk tweemaal in het midden van de schakelaar om alle lichten te doven. Geselecteerde toestellen gaan in stand-by om energie te besparen. Met een dubbelklik rechts bovenaan wisselt u de muziekbron, en door twee keer rechts onderaan te klikken gaat de muziek uit.

Drievoudige klik

Een highlight is de ‘afwezigheidsmodus’. Met een driedubbele tik op onze slimme drukknop gaat de hele woning in slaapstand. Lichten uit, stand-by apparaten van het net koppelen, alarmsysteem aan, enz. Uiteraard zijn deze instellingen vrij te kiezen via de configuratie.

Een domotica drukknop voor elk interieur

Naast de klassieke Loxone Touch in wit en antraciet, hebben we ook een echte design drukknop; de Loxone Touch Pure. Op deze manier is er een slimme domotica schakelaar voor ieders woonstijl.

We hebben zelfs draadloze domotica schakelaars. De Air-varianten in onze Touch collectie maken geen gebruik van wifi, maar van een draadloze communicatie gebaseerd op Mesh-technologie. Ze garanderen een stabiele, beveiligde verbinden voor alle signalen.

Het grote voordeel van deze draadloze drukknoppen is dat u ze overal kan plaatsen; tegen een muur (waar er geen kabels zijn), op het salontafeltje, naast het bed, op het keukeneiland…

Nog een highlight:
Elke Loxone Touch is uitgerust met een temperatuur- en vochtigheidssensor.*

* Niet beschikbaar voor Touch for Nano.