Voedingen

ALGEMENE INFO VOEDINGEN

Loxone voorziet verschillende voedingen die allemaal ingangen van 230v hebben en 24v output met variërende stroomsterkte. Dit zijn de volgende voedingen die we kunnen leveren;
9.6W ~ 0.4A
31.2w ~ 1.3A
60w ~ 2.5A *
100.8w ~ 4.2A
150w ~ 6.25A **
240w ~ 10A
* Deze voeding wordt aanbevolen voor LED-strips. Kan maximaal 7 meter LED-verlichting ondersteunen.
** Dit is een standalone voeding, ideaal voor retrofitting.

AANBEVELING

Bij het inrichten van het verdeelbord raden wij aan om in zones te werken. Bovenaan het bord plaats je verdeel-/rijgklemmen, hieronder plaats je de voedingen, daaronder plaats je de hoofdmodules (miniserver en extensies), en als laatste plaats je helemaal onderaan je veiligheden (automaten, aardlekschakelaars, overspanningsbeveiliging).
Een goede organisatie zorgt ervoor dat je een verdeelbord met uitbreidingsmogelijkheden bekomt. Hierdoor worden toevoegingen en wijzigingen in de toekomst perfect mogelijk en behoud je een overzicht op de installatie.
Zorg ervoor dat de SD kaart van de miniserver bereikbaar blijft.

Onderstaand vindt je een voorbeeld van een keurig ingesteld verdeelbord

Het is belangrijk dat je de installatie opdeelt in meerdere groepen die elk afzonderlijk gevoed worden met een eigen transformator.
Op deze manier voorkom je een totale uitval van de installatie wanneer er één voeding faalt en zorg je ervoor dat kortsluiting in de installatie niet nefast dient te zijn.
Wij adviseren de miniserver afzonderlijk toe voeden.
In de illustratie ziet u hoe de bekabeling dient te verlopen bij het gebruik van meerdere voedingen. Voor het doorverbinden van de GND (wat verplicht is) raden wij aan een kabeldoorsnede van 2,5mm² te gebruiken.
De laatste extensie in lijn krijgt een 120Ohm weerstand, ongeacht het bord waar hij in zit.

 

Loxone Miniserver Being Connected To Multiple 24V Power Supply