Vensterhandvat Air

Het Loxone Vensterhandvat Air herkent aan de drie posities van de greep of een raam open, gesloten of gekanteld is. Bovendien detecteert het trillingen en kan het dus waarschuwen voor een geforceerde opening.

Datasheet Vensterhandvat Air

Inhoudsopgave


Montage

Verwijder het plastic deksel van het Vensterhandvat door het naar de handgreep toe te trekken. Pas de lengte van de vierkante pin aan het venster aan. Zodra de juiste lengte is ingesteld, bevestigt u de vierkante pin met de schroef aan de onderzijde van het handvat. Bevestig het Vensterhandvat Air aan het raamkozijn met de meegeleverde schroeven. Plaats vervolgens de batterijen.

De detectie van de positie van de handgreep werkt afhankelijk van de zwaartekracht. Daarom kan het apparaat alleen worden gebruikt op conventionele ramen die in gesloten toestand verticaal/rechtop staan.
Bij ramen voor handgrepen met nokken van 12 mm moet een nokschuifring van 10 mm tot 12 mm worden gebruikt, zodat de behuizing van de raamgreep correct wordt gepositioneerd en de functie gewaarborgd is.

Inbedrijfname

De leermodus is actief in de afleveringstoestand na het plaatsen van de batterijen. Dit wordt aangegeven door het rood/groen/oranje wisselend licht van de status-LED.

Volg vervolgens de koppelprocedure op de Air interface.

Als u de leermodus handmatig wilt activeren, drukt u direct na het plaatsen van de batterijen gedurende ten minste 5 seconden op de leerknop.


Aanwijzingen

Het handvat zelf is niet afneembaar. De afstand tussen de bevestigingsschroeven is 43 mm, volgens DIN 18267. Het Vensterhandvat Air voldoet aan V ENV 1627 tot V ENV 1630, zodat deze in de hele EU kan worden gebruikt.

Houd er rekening mee dat de positieherkenning van de handgreep alleen correct functioneert wanneer deze is gemonteerd en bij de correct instelling op "Positie gesloten".

Sensoren

Korte beschrijving Beschrijving Waardebereik
Positie Analoge ingang om de positie weer te geven. 1=gesloten 2=gekanteld 3=open 0=apparaat offline
Gesloten Ingang is actief bij gesloten handgreeppositie 0/1
Gekanteld Ingang is actief bij gekantelde handgreeppositie 0/1
Alarm Ingang is actief wanneer trillingen gedetecteerd worden 0/1
Diagnose ingangen

Korte beschrijving Beschrijving Eenheid Waardebereik
Online status Vensterhandvat Air Geeft aan of het apparaat door de Miniserver kan worden bereikt.
Diagnose voor Air-apparaten
Diagnose voor Tree-apparaten
Diagnose voor Extensions
Digitaal 0/1
Battery level Geeft het huidige batterijniveau aan. % 0...100
Battery low Aanduiding van lage batterij, batterij moet vervangen worden. - 0/1
Eigenschappen

Korte beschrijving Beschrijving Standaardwaarde
Onlinestatus bewaken U wordt op de hoogte gebracht van de systeemstatus of de cloud-mailer wanneer het apparaat niet langer beschikbaar of offline is.
Aangezien dit een apparaat is met veiligheidsgerelateerde functionaliteit, kunt u deze instelling voor dit apparaat niet uitschakelen.
-
Serienummer Serienummer van het Air apparaat -
Apparaattype Air apparaat type -
Positie gesloten Handvat positie wanneer het venster gesloten is. -
Kantelen voor openen Standaard kiepstand - Kiepen na openen. Indien ingeschakeld, wordt de kantelmodus van de raamgreep ingesteld op de configuratie kantelen voor openen. -
Veiligheidsinstructies

Zorg ervoor dat het apparaat wordt beschermd tegen water.

Het apparaat mag niet worden gebruikt voor veiligheidskritische toepassingen.


Documenten

Datasheet Vensterhandvat Air