Vandalisme op de NFC Code Touch voorkomen

In het kort: vandalisme externe hardware

Gebroken ramen, vernielde brievenbussen, bekladde garagedeuren en nog veel meer zijn de klassieke gevolgen van vandalisme.

Helaas kan zelfs externe Loxone hardware worden beïnvloed door deze meestal willekeurige destructieve woede. Terwijl het Weerstation, de Alarmsirene en co. meestal buiten het bereik van vandalen liggen, is de NFC Code Touch een potentieel doelwit. Vooral omdat hij door zijn verlichting bijzonder opvallend is in het donker.

In dit toepassingsvoorbeeld laten we zien hoe u het risico van vandalisme op een extern geïnstalleerde NFC Code Touch tot een minimum kunt beperken.

Oplossing & Configuratie: voorkom vandalisme op de NFC Code Touch

Om de NFC Code Touch ’s nachts zonder beperkingen te kunnen gebruiken, hebben nummers en symbolen een praktische achtergrondverlichting die automatisch wordt geactiveerd als het donker wordt. In combinatie met het elegante design is het juist deze praktische verlichting die de NFC Code Touch het doelwit kan maken van “nieuwsgierige” voorbijgangers.

Om vandalisme te voorkomen kan de achtergrondverlichting desgewenst alleen worden geactiveerd wanneer een bezoeker de toegangsdeur nadert. Dit wordt gedetecteerd door een aanwezigheidsmelder. Voetgangers die het gebouw op afstand passeren zullen de NFC Code Touch niet eens opmerken. Zo zorgt u heel eenvoudig voor een slimme beveiliging van de NFC Code Touch.

Hardware:

Configuratie:


Vandalisme voorkomen NFC Code Touch

Download de voorbeeld configuratie:

Secure your NFC Code Touch

Config 14.7.3.6

Waarom u en uw klant de slimme beveiliging van de NFC Code Touch moeten overwegen?

Vandalisme treft niet alleen openbare gebouwen, maar vaak ook woongebouwen. Soms opzettelijk in de loop van een geschil, maar meestal volledig willekeurig. Opvallende objecten lopen dus bijzonder veel risico.

De aanwezigheidsafhankelijke lichtregeling van de NFC Code Touch kan helpen voorkomen dat deze “kans” op vandalisme zich in de eerste plaats voordoet – de NFC Code Touch blijft dankzij gedeactiveerde verlichting verborgen voor voorbijgangers. Als de voor de activering benodigde aanwezigheidsmelder toch al aanwezig is, bv. voor de aansturing van de buitenverlichting, is er geen extra hardware nodig.

Ook al wordt de geldschade als gevolg van vandalisme gedeeltelijk gedekt door de verzekering (meestal alleen met een extra module) – u wilt zich in ieder geval de moeite en de administratieve rompslomp besparen.

 

De lokale regelgeving en normen moeten in acht worden genomen. De inhoud van deze pagina maakt bepaalde aannames over de installatie. De informatie op deze pagina vervangt de contextuele kennis van een Loxone Partner niet. Voor een professioneel geïnstalleerde oplossing kunt u contact opnemen met een Loxone Partner om een van de in deze Use Case genoemde functionaliteiten te realiseren.

Meer praktijkvoorbeelden in deze reeks