Toegangscontrole voor uw winkel

In het kort: belang van toegangscontrole

De toegangscontrole in bedrijfs- en verkoopruimten is belangrijk wanneer iemand ongemerkt de ruimte binnenkomt wanneer u uit het zicht bent, bijvoorbeeld in de opslagruimte. Het informeren over de toegangen voorkomt winkeldiefstal en ongemerkt binnenkomen, waardoor het aantal wachtende klanten aanzienlijk wordt verminderd.

Naast de mogelijkheid van toegangscontrole is het nuttig om andere beschikbare componenten met betrekking tot de beveiliging op uw locatie te controleren.

Heeft u een oplossing nodig heeft voor toegangscontrole in uw bedrijfs- en verkoopruimten, lees dan verder om te zien hoe we dit kunnen bereiken met Loxone Hardware en Loxone Config Software.

Oplossing & Configuratie: eenvoudige toegangscontrole met Loxone

Met de Miniserver is het mogelijk om de status van ramen en deuren te monitoren. Deze toegangscontrole wordt gerealiseerd door het gebruik van ons raam- en deurcontact Air. Als de deur wordt geopend, knippert het licht in de betreffende ruimtes gedurende X seconden. Deze tijd kan worden ingesteld op de functiebouwsteen “Monoflop”, parameter T.

De helderheid van de knipperlichten kan worden ingesteld met de parameter Ba op de lichtsturingsbouwsteen. Ook kan de tijd voor het in- en uitschakelen van het knipperlicht worden ingesteld met de parameter Ta. Bij gebruik van 2 betekent dit 1 seconde aan en 1 seconde uit.
Indien men deze informatie ook als melding op de mobiele telefoon wil ontvangen, kan dit met een Push Notification, zie voorbeeld programmering.

Hardware:

Configuratie:


toegangscontrole

Download de voorbeeld configuratie:

Access Information Store

Config 14.7.3.6

Waarom u en uw klant deze slimme toegangscontrole moeten overwegen?

Niemand houdt van wachten! Hoe langer een klant wacht, hoe groter de kans dat hij gewoon buiten gaat zonder aan te kopen. Volgens een onderzoek wachten klanten gemiddeld zo’n 13 minuten voordat ze een winkel verlaten (gefrustreerd). Deze 13 minuten wachttijd alleen al in een winkel zijn erg lang. In deze 13 minuten van afwezigheid is er, naast de geïrriteerde klant die de winkel verlaat, nog genoeg tijd om iets te stelen.

Dankzij Loxone heeft u de mogelijkheid om de wachttijd drastisch te verkorten en winkeldiefstal te voorkomen. Door middel van onze toegangscontrole wordt u verwittigd met een knipperlicht. Zo kunt u direct voor de klant zorgen en voelt u zich minder ongerust als u uit het zicht bent, want u weet dat u gewaarschuwd wordt.

 

De lokale regelgeving en normen moeten in acht worden genomen. De inhoud van deze pagina maakt bepaalde aannames over de installatie. De informatie op deze pagina vervangt de contextuele kennis van een Loxone Partner niet. Voor een professioneel geïnstalleerde oplossing kunt u contact opnemen met een Loxone Partner om een van de in deze Use Case genoemde functionaliteiten te realiseren.

Meer praktijkvoorbeelden in deze reeks