Slimme stal

In het kort: een slimme stal dankzij Loxone

Deze toepassing is een echt praktijkvoorbeeld, aangezien deze slimme stal in het Verenigd Koninkrijk op precies dezelfde manier is geïmplementeerd.

De eigenaar is vroeg met pensioen gegaan en zorgt sindsdien hartstochtelijk voor zijn twee paarden.

Om veiligheidsredenen en om de dieren te beschermen tegen het typische Britse weer werd op het ruime terrein een kleine stal met een aangrenzend bijgebouw gebouwd. Hoewel de stallen en het bijgebouw niet al te ver van het hoofdgebouw liggen, wilde de eigenaar functies als stal verlichting, verwarming van de stal en diverse veiligheidsvoorzieningen automatiseren. Ook om in geval van twijfel snel geïnformeerd te kunnen worden en op afstand te kunnen reageren. 

Oplossing & Configuratie: een slimme stal realiseren

Wat goed is voor de mens kan niet slecht zijn voor het dier. Vrijelijk volgens dit motto werden enkele van de bekende Loxone functies gerealiseerd in de slimme stal en in het bijgebouw.

Stal verlichting:

De stal verlichting buiten en binnen wordt na zonsondergang geactiveerd door een bewegingsmelder. Daarnaast kan de verlichting ook handmatig worden geactiveerd via een knop of app. 

Verwarming van de stal:

De elektrische radiator van de stal is via een Smart Socket Air op het elektriciteitsnet aangesloten. De eigenaar gaat elke ochtend om ongeveer 5 uur naar de slimme stal. Kort voor hij aankomt, heeft de radiator de stallen al verwarmd tot een aangename 20°C. De temperatuur wordt gemeten door de ingebouwde Touch drukknoppen. 

Beveiliging:

Drie rookmelders informeren de eigenaar onmiddellijk via de Caller Service in geval van nood. Dit zorgt ervoor dat de dieren in geval van nood snel in veiligheid kunnen worden gebracht.

Hetzelfde geldt voor een waterlek. Vochtschade aan dure droge voeding moet koste wat het kost worden vermeden. Een waterdetector in de slimme stal registreert het water onmiddellijk en de eigenaar wordt ook op de hoogte gebracht van het incident via de oproepdienst.

Normaal gesproken heeft alleen de eigenaar zelf toegang tot de slimme stal. Als iemand anders de ruimte binnenkomt, wil de eigenaar dit in ieder geval weten om te kunnen controleren wie er eventueel aanwezig is. De deur wordt dus bewaakt met een deur & raamcontact en de eigenaar wordt via push-melding op zijn mobiele telefoon op de hoogte gebracht van elke opening. 

Hardware:

Configuratie:


Slimme stal

Download de voorbeeld configuratie:

Waarom u en uw klant een slimme stal moeten overwegen?

Voor de eigenaar zijn zijn dieren veel meer dan een hobby. Elke dag brengt hij enkele uren door in de slimme stal. Waarom zou hij het hier zonder de ongeëvenaarde Loxone troost moeten stellen? 

De intelligente functies van de slimme stal, zoals toegang op afstand en automatische stal verlichting en verwarming, zorgen niet alleen voor een duidelijk pluspunt in comfort – de uitgebreide veiligheidsfuncties zorgen ook voor een zuiver geweten van de eigenaar.

 

De lokale regelgeving en normen moeten in acht worden genomen. De inhoud van deze pagina maakt bepaalde aannames over de installatie. De informatie op deze pagina vervangt de contextuele kennis van een Loxone Partner niet. Voor een professioneel geïnstalleerde oplossing kunt u contact opnemen met een Loxone Partner om een van de in deze Use Case genoemde functionaliteiten te realiseren.

Meer praktijkvoorbeelden in deze reeks