Slaaptrainer met Touch Nightlight

In het kort: mijn kind is te vroeg wakker

Eindelijk weer uitslapen: het is een droom van veel ouders. Een studie concludeerde dat een baby de ouders in het eerste jaar tot 750 uur slaap kost.

Het slechte nieuws: zelfs de Loxone Miniserver kan daar niet zoveel aan veranderen. Welzijnstemperatuur, nachtlampje, automatische zonwering, lichtbel en co. creëren de optimale voorwaarden voor de slaap van de baby – in de eerste maanden maakt een beetje (veel) slaaptekort deel uit van het ouderschap.

De situatie is anders wanneer de kleintjes hun omgeving beter begrijpen, zich bewust zijn van hun omgeving en zich zelf kunnen bezighouden. Met oudere kinderen kunnen dan bepaalde afspraken worden gemaakt, bijvoorbeeld voor het weekend. Bijvoorbeeld dat de ouderslaapkamer pas na een bepaald weksignaal mag worden bestormd. Dankzij Loxone kunnen we heel eenvoudig een slaaptrainer integreren.

Oplossing & Configuratie: slaaptrainer met Loxone

Het integreren van een slaaptrainer voor uw kind kan heel eenvoudig met de Loxone Touch Nightlight. Met een 3-voudige klik op de knop naast het bed activeren kinderen en ouders de nachtmodus voor de kinderkamer of de hele woning. Als de modus actief is, weet het systeem dat ouders en/of kinderen slapen.

Als de kinderen nu ’s morgens vroeg wakker worden en de nachtmodus in de kinderkamer deactiveren terwijl de modus in de slaapkamer van de ouders nog actief is, wordt de Touch Nightlight verlichting rood. Dit is een signaal voor de kinderen dat mama en papa nog steeds slapen.

Als de ouders ook de nachtmodus uitschakelen, wordt de verlichting groen en mogen de kinderen de controle over de ouderslaapkamer overnemen.

Hardware:

Configuratie:


Slaaptrainer

Download de voorbeeld configuratie:

Waarom u en uw klant een slaaptrainer met Loxone moeten overwegen?

Voor veel mensen is het kleintje het grootste geluk ter wereld. Het dagelijks leven met hen is gewoonweg mooier en het leven is zinvoller. Tegelijkertijd kosten kinderen ongelooflijk veel geld, zenuwen, tijd – en slaap. Kinderen slapen niet minder dan volwassenen – integendeel, ze slapen meer – alleen niet wanneer hun ouders dat willen.

Ouders hebben dan dagelijks te maken met de neveneffecten van slaaptekort. En er zijn er veel. Je wordt bijvoorbeeld dik, je huid groeit, je immuunsysteem is verzwakt en je prestaties en reactiesnelheid zijn in dezelfde toestand als wanneer je één promille alcohol in je bloed zou hebben. Als u niet veel slaap krijgt, wordt u ongelukkig.

Onderzoekers hebben zelfs de mate van “ongelukkig zijn” kunnen relateren aan een reële waarde: geld. Het verschil in tevredenheid tussen mensen die meer of minder dan 7 uur per nacht slapen is volgens de studie groter dan het verschil tussen een inkomen van 30.000 dollar en één van 90.000 dollar. Dus een uur meer slaap per nacht heeft de emotionele waarde van een verdrievoudiging van het jaarsalaris. Dit maakt elk uur slaap ongelooflijk kostbaar.

Met behulp van deze slaaptrainer met eenvoudig lichtsysteem is het mogelijk om één of twee waardevolle uren slaap te winnen. Wij geven echter geen enkele garantie.

 

De lokale regelgeving en normen moeten in acht worden genomen. De inhoud van deze pagina maakt bepaalde aannames over de installatie. De informatie op deze pagina vervangt de contextuele kennis van een Loxone Partner niet. Voor een professioneel geïnstalleerde oplossing kunt u contact opnemen met een Loxone Partner om een van de in deze Use Case genoemde functionaliteiten te realiseren.

Meer praktijkvoorbeelden in deze reeks