De Power Supply & Backup gebruiken om het gebruik te controleren en als UPS

Introductie: Bewaak en onderhoud de stroomtoevoer voor meerdere apparaten op een efficiënte manier, vooral tijdens stroomuitval, zonder dat je voor elk onderdeel een aparte monitor nodig hebt

In een traditionele installatie werken alle apparaten op 230V netstroom. Hoewel alle elektrische apparaten op 230V kunnen werken, is het werkelijke stroomverbruik van apparaten veel lager. In een Loxone-installatie werken randapparaten in plaats daarvan op 24V, die wordt geleverd door centraal geïnstalleerde voedingen. Dit is zowel veiliger als efficiënter. Het is ook energiebewuster omdat de geïntegreerde apparaten op een lagere spanning werken, waardoor jouw klanten geld en energie besparen.

Stroom trekken uit een lagere spanningsbron met Loxone is een geweldige start om de energie-efficiëntie te verbeteren en de rekeningen voor jouw klanten te verlagen, maar het deelt enkele van de obstakels van een traditionele installatie. Net als bij een conventioneel systeem is het bewaken van de stroom essentieel en in het verleden vereiste elk onderdeel van het Loxone systeem afzonderlijke voedingen en energiemeters, wat nog meer ruimte innam in de kast.

De Loxone Power Supply & Backup is een compacte oplossing die al het bovenstaande regelt: hij biedt 7 uitgangen die elk 24VDC leveren voor maximaal 10A, ingebouwde zekeringen en geïntegreerde energiemonitoren voor elke uitgang, en een 36VDC batterij als back-up voor je installatie in geval van een stroomstoring.

In de onderstaande schermafbeelding zien we een voorbeeld van de monitorfunctie van de 7 uitgangen. Als consumenten zich bewust zijn van het stroomverbruik op een meer gedetailleerd niveau, kunnen ze beter geïnformeerde beslissingen nemen over hun eigen energieverbruik en indien nodig hun gedrag aanpassen.

Oplossing: De Power Supply & Backup heeft 7 ingebouwde kanalen met geïntegreerde bewaking en een back-upbatterij die bescherming biedt tegen stroomuitval

De Power Supply & Backup bevat 7 ingebouwde kanalen met geïntegreerde monitoring, gevisualiseerd in de Loxone App via de Energiestroom Monitor. Hierdoor kunnen jouw klanten altijd en overal inzicht krijgen in het stroomverbruik van hun aangesloten slimme sensoren, schakelaars, lampen en kastcomponenten. Als er een zekering doorbrandt, is dit zowel zichtbaar in de app als op de Power Supply & Backup unit zelf. Als er batterijen zijn aangesloten (optioneel) en de back-upmodus is geactiveerd, wordt er een melding naar de eindgebruiker gestuurd.

De 7 24V-uitgangen leveren in totaal tot 40A – genoeg stroom om alle componenten in de kast en de randapparatuur in je Loxone installatie betrouwbaar van de vereiste spanning te voorzien.

De back-upfunctie is net zo belangrijk. Een stroomstoring heeft een aanzienlijk effect op de activiteiten van het huis en het bedrijf van jouw klanten, maar niet veel mensen bereiden zich voor op een noodgeval. Omdat elektriciteit een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven is geworden waar we op zijn gaan vertrouwen – WiFi, verlichting, audio, toegang, etc. – kan dit ernstige problemen veroorzaken in de dagelijkse activiteiten en het comfort van jouw klanten in gevaar brengen. De Power Supply & Backup kan ervoor zorgen dat jouw 24V Loxone installatie functioneel blijft tijdens een storing. Met een accu van 20Ah betekent dit bijvoorbeeld ongeveer 8 uur. Om dit te bereiken kun je 3x 12V accu’s in serie aansluiten, waardoor je een totale output krijgt van 36V bij de nominale stroom om een continue en naadloze werking te garanderen tijdens stroomuitval door het over te nemen van de netstroom. Dit kan verlichting, audio, randapparatuur en sensoren omvatten. De Power Supply & Backup zorgt ervoor dat deze elementen volledig functioneren, zelfs als de netvoeding niet beschikbaar is.
Bovendien kan de intelligente automatisering die in elk Loxone systeem is ingebouwd de levensduur van deze batterijvoeding verlengen. De intelligente automatisering van Loxone verlengt de levensduur van de noodbatterij door het stroomverbruik in bepaalde bedrijfsmodi te verminderen, zoals het dimmen van verlichting via de functiebouwsteen Lichtsturing. Als bijvoorbeeld de back-upmodus is geactiveerd, kan de maximale helderheid van alle verlichting in het gebouw worden verlaagd tot 20%. Dit zorgt nog steeds voor zichtbaarheid, maar verbruikt niet zoveel stroom als wanneer de verlichting op volle lichtsterkte blijft branden.

In het geval van een doorgebrande zekering voorkomt het ontwerp van de Power Supply & Backup schade aan andere componenten, en er worden reservezekeringen meegeleverd.

Met de 10A-uitgangen, de zekeringen, de energiemonitoren en de back-upbatterij in één apparaat, beheert deze ene eenheid efficiënt de voedingsmonitoren van 7 groepen randapparaten, wat een ruimtebesparende en energiezuinige oplossing biedt in vergelijking met traditionele systemen met meerdere uitbreidingen en meters.

Hardware:

Configuratie:

 

Download het voorbeeldconfiguratiebestand:

Video:

Plaatselijke voorschriften en normen moeten worden nageleefd. De inhoud van deze pagina gaat uit van bepaalde aannames met betrekking tot installatie. De informatie hierin vervangt niet de contextuele kennis van een Loxone Partner. Raadpleeg een Loxone Partner als professioneel geïnstalleerde oplossing om één van de functionaliteiten in deze Use Case te realiseren.