Nano relais Air

De Loxone Nano Relay Air beschikt over een uitgang met een bistabiel relais, voor installatie in een geschikte inbouwdoos. Optioneel is de drukknop module Touch voor Nano voor uitbreiding verkrijgbaar.

Het wordt aangestuurd via de Loxone Air draadloze technologie.

Datasheet Nano Relay Air

Inhoudsopgave


Montage

Installeer het apparaat in een geschikte inbouwdoos. Sluit het apparaat aan volgens het volgende aansluitschema:

De voeding is gemaakt met netspanning, het ingebouwde relais kan dus direct verbruikers met netspanning schakelen.

Aan de voorzijde bevinden zich de status-LED, de leerknop en een aansluiting voor de optionele Touch for Nano uitbreidingsmodule:


Inbedrijfname

De leermodus is actief in de afleveringstoestand nadat de stroomvoorziening tot stand is gebracht. Dit wordt aangegeven door het rood/groen/oranje wisselend licht van de status-LED.

Volg dan de koppelprocedure

Als u de leermodus handmatig wilt activeren, drukt u direct na het inschakelen van de stroomtoevoer de leerknop gedurende ten minste 5 seconden in.


Touch for Nano

De optioneel verkrijgbare Touch for Nano uitbreidingsmodule heeft vijf drukpunten voor de bediening van de belangrijkste functies van een ruimte. Wanneer een knop wordt aangeraakt, is een klik te horen als akoestische bevestiging.

De uitbreidingsmodule wordt aan de Nano Relay Air bevestigd en aan de zijkanten vergrendeld. De combinatie wordt vervolgens met de bijgeleverde schroeven aan het frame van de inbouwdoos bevestigd.

Bij gebruik van de Touch for Nano insteekmodule moet deze geactiveerd worden in de eigenschappen van het Nano Relais Air in Loxone Config. De gecombineerde drukknopingang T5 zal dan beschikbaar zijn in de periferieboom.

De grote centrale drukzone van de Touch for Nano is ideaal voor het regelen van de verlichting, terwijl de hoekzones geschikt zijn voor het regelen van de muziek en de zonwering. De Loxone drukknop standaard wordt hier gebruikt. De knoppen kunnen ook vrij worden gebruikt voor andere toepassingen. Activeer hiervoor de selectievakjes in de randapparatuur om de afzonderlijke drukpunten als ingangen beschikbaar te stellen. De akoestische bevestiging kan ook op dit punt worden uitgeschakeld.

Sensoren

Korte beschrijving Waardebereik
T5
Actoren

Korte beschrijving Eenheid Waardebereik
Nano relais Air Digitaal 0/1
Diagnose ingangen

Korte beschrijving Beschrijving Eenheid Waardebereik
Online status Nano relais Air Digitaal 0/1
Systeem temperatuur °
Temperatuur uitschakeling Als de CPU-temperatuur een kritiek punt bereikt, worden de uitgangen van het apparaat uitgeschakeld. Dit kan te wijten zijn aan kortsluiting, overbelaste belastingen of te hoge omgevingstemperaturen. Digitaal 0/1
Eigenschappen

Korte beschrijving Beschrijving Standaard waarde
Onlinestatus bewaken Indien aangevinkt dan wordt je via de systeem status op de hoogte gesteld via de Loxone App of Mailer, als het apparaat niet langer beschikbaar of offline is. -
Router functionaliteit deactiveren Router functionaliteit van dit Air-apparaat uitschakelen.

Loxone Air is gebaseerd op mesh-technologie. Elk Air apparaat dat op een voeding is aangesloten, kan pakketten van andere Air apparaten geleiden (routen), waardoor het bereik en de stabiliteit van het totale systeem wordt uitgebreid.
In grote installaties met een groot aantal Air apparaten in een beperkte ruimte, kan de communicatie tussen de Air apparaten leiden tot een zeer hoog gebruik van radiokanalen. Een betrouwbare bereikbaarheid van de Air apparaten kan niet worden gegarandeerd. Het uitschakelen van routerfunctionaliteit op individuele Air apparaten kan helpen.

Schakel deze functie niet roekeloos uit, omdat dit het bereik en de stabiliteit van de installatie kan beïnvloeden.
-
Serienummer Serienummer van het Air apparaat -
Apparaattype Air apparaat type -
Plug-in module Plug-in module voor Nano IO Air -
Knopgedrag Specificeert het gedrag wanneer een knop wordt ingedrukt.
Puls: verstuurt een puls bij opgaande flank
OnOff: verstuurt AAN bij opgaande flank en UIT bij neergaande flank
-
Veiligheidsinstructies

De installatie moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde elektricien in overeenstemming met de geldende voorschriften.

De installatie vereist inbouw in een geschikte behuizing om bescherming tegen contact, water en vuil te garanderen.

Het apparaat mag niet worden gebruikt voor veiligheidskritische toepassingen.


Documenten

Datasheet Nano Relay Air

Datasheet Relais

Datasheet Touch for Nano