De ideale luchtvochtigheid in de humidor

In het kort: de ideale luchtvochtigheid zorgt voor een perfecte sigaar

Een humidor kan de sigaren de ideale klimatologische omstandigheden bieden om ze vers te houden, zelfs na enkele jaren. De temperatuur en de ideale luchtvochtigheid in de humidor spelen een cruciale rol. Het ideale klimaat voor sigaren is bij een temperatuur van 20 tot 21°C en een relatieve luchtvochtigheid van 69-72%. Onder deze klimatologische omstandigheden hebben sigaren een vochtgehalte van 12-14%, wat vandaag de dag over het algemeen als een ideale waarde wordt beschouwd, omdat het evenwicht tussen een gelijkmatige verbranding zonder constant uit te gaan, een optimale tocht en een aromatische smaak kan worden gehandhaafd.

Dus, als uw klanten een oplossing nodig hebben voor een geautomatiseerde humidorbewaking voor steeds een ideale luchtvochtigheid, lees dan verder om te zien hoe we dit bereiken met behulp van de Loxone Hardware en Loxone Config.

Oplossing & Configuratie: ideale luchtvochtigheid en temperatuur dankzij de Ruimteklimaat Sensor

Een manier om de temperatuur en de juiste luchtvochtigheid te controleren is het gebruik van onze Ruimteklimaat Sensor Air. Dankzij het Loxone Air systeem kan de sensor volledig draadloos in de humidor worden geplaatst. Zodra de Ruimteklimaat Sensor is aangesloten op de Miniserver, kunt u de minimale en maximale waarde invoegen in de validatie van de Loxone Config. Zo zal de humidor steeds over de ideale luchtvochtigheid beschikken.

Om een melding te krijgen over de oorzaak van een afwijking, voegt u een meldingstype toe aan de temperatuur- en luchtvochtigheidsbouwsteen. Zodra de waarde onder of boven de ingegeven waarde komt, wordt er een push melding verstuurd, een mail via de Mailer Service of een oproep via de Caller Service. We raden ook aan om de visualisatie te activeren zodat uw klanten de huidige temperatuur en luchtvochtigheid van de humidor op elk gewenst moment kunnen monitoren via Loxone App.

Hardware:

Configuratie:


Ideale luchtvochtigheid

Download de voorbeeld configuratie:

Humidor Monitoring

Config 10.3.11.27

Waarom u en uw klant de ideale luchtvochtigheid in de humidor moeten overwegen?

Als de luchtvochtigheid en de temperatuur in de humidor niet constant zijn, kan dit ertoe leiden dat de sigaren te droog of te vochtig worden. Een ideale luchtvochtigheid zorgt dus mee voor de perfecte sigaar. Droge sigaren zijn onstabiel, breken gemakkelijker en branden ook sneller. Bovendien heeft de sigaar een bittere nasmaak. Sigaren die te vochtig zijn, hebben daarentegen meestal een vreemde afbranding en smaken zwaarder en wrang.

Voor een betrouwbare bewaking van een humidor adviseren wij een automatische temperatuur- en vochtigheidsregeling met de Ruimteklimaat Sensor Air. Uw klanten worden altijd op de hoogte gebracht van de oorzaak van een vochtigheidsafwijking en ze hoeven zich geen zorgen meer te maken over de opslag van hun sigaren.

 

De lokale regelgeving en normen moeten in acht worden genomen. De inhoud van deze pagina maakt bepaalde aannames over de installatie. De informatie op deze pagina vervangt de contextuele kennis van een Loxone Partner niet. Voor een professioneel geïnstalleerde oplossing kunt u contact opnemen met een Loxone Partner om een van de in deze Use Case genoemde functionaliteiten te realiseren.

Meer praktijkvoorbeelden in deze reeks