Automatische zonwering voor bescherming tegen inkijk

In het kort: automatische zonwering heeft veel functionaliteiten

Automatische zonwering beschermt niet alleen het gebouw van uw klanten tegen de zonnestralen en dus tegen oververhitting, maar dient ook als bescherming tegen inkijk. Naast de visuele bescherming en de bescherming tegen oververhitting is er nog een tweede effect, namelijk thermische isolatie tijdens de koude maanden. Want de extra laag voor de ramen heeft ook een isolerend effect. Terwijl overdag de zonwering automatisch wordt geactiveerd afhankelijk van de stand van de zon, vereist de bescherming tegen inkijk vaak een handmatige ingreep.

Vandaag willen we u laten zien hoe u ’s avonds met behulp van Loxone Config de bescherming tegen inkijk bij uw klanten automatisch kunt activeren en ’s morgens kunt deactiveren.

Dit vereist echter een scheiding van de woon- en slaapruimtes, zodat uw klanten niet gewekt worden door de automatische zonwering die zorgt voor de deactivatie van de bescherming tegen inkijk.

Oplossing & Configuratie: automatische zonwering ter bescherming tegen inkijk

Met de functiebouwsteen “Centrale zonwering” kunt u de deuren en ramen met zonwering van uw klanten in groepen combineren. Het is aan te raden om onderscheid te maken tussen woon- en slaapkamers. Op verzoek van de klant kunnen ook meerdere groepen worden gevormd. Er zijn verschillende groepen nodig zodat de bescherming tegen inkijk dankzij de automatische zonwering niet overal tegelijk wordt geactiveerd of gedeactiveerd. Dubbelklik om het dialoogvenster te openen. Nu kunt u de centrale module met de betreffende ruimtes verbinden. (In dit voorbeeld worden alle ruimtes gecombineerd.) 

Als alle ramen en deuren met rolluiken of andere zonwering via de functiebouwstenen worden gecombineerd, kan met behulp van de functie “tijden” in de randapparatuur de bescherming tegen inkijk geautomatiseerd worden bij zonsondergang. Deze tijdfuncties worden berekend op basis van de geo-coördinaten en vereisen noch een actieve internetverbinding, noch de weerservice.

Sluit eenvoudigweg de “Impuls bij zonsondergang” aan op de Cd ingang van de centrale module. Voor de centrale module die verantwoordelijk is voor de leefruimtes kunt u op dezelfde manier te werk gaan met de functie “Impuls bij zonsopgang” zodat de zonwering automatisch naar boven gaat.

Het is niet aan te raden om de functie “Impuls bij zonsopgang” te gebruiken om de zonwering in de slaapkamers omhoog te doen. Want vooral in de zomermaanden kan dit erg vroeg in de ochtend zijn. Dit kan ertoe leiden dat uw klanten te vroeg wakker worden.

Hardware:

Configuratie:


Automatische zonwering

Download de voorbeeld configuratie:

Automatic Blinds Close

Config 10.3.11.27

Waarom u en uw klant automatische zonwering moeten overwegen?

De automatische zonwering biedt uw klanten een maximum aan bescherming tegen inkijk. Dankzij de gratis astrofunctie kunt u de zonwering van uw klanten automatiseren, afhankelijk van de locatie en het seizoen. De mogelijkheid om ramen en deuren met zonwering in groepen te combineren verhoogt het comfort. De astrofunctie vereist geen actieve internetverbinding van de Miniserver. De functies zoals “impuls bij zonsondergang” worden exact berekend op basis van de geo-coördinaten. 

Verhoog nu het comfort van uw klanten en zorg voor een automatische zonwering zodat ze ten volle kunnen genieten van een bescherming tegen inkijk.

 

De lokale regelgeving en normen moeten in acht worden genomen. De inhoud van deze pagina maakt bepaalde aannames over de installatie. De informatie op deze pagina vervangt de contextuele kennis van een Loxone Partner niet. Voor een professioneel geïnstalleerde oplossing kunt u contact opnemen met een Loxone Partner om een van de in deze Use Case genoemde functionaliteiten te realiseren.

Meer praktijkvoorbeelden in deze reeks