Automatisch voersysteem

In het kort: een automatisch voersysteem op de boerderij

Het voeren van koeien op een boerderij is een fysieke en constante bezigheid voor elke boer. De koeien moeten elke twee uur van de dag worden gevoederd, wat ervoor zorgt dat bij het ontbreken van een slim en automatisch voersysteem, je vrijwel geen vrije tijd hebt om andere taken te organiseren op de boerderij. 

Het hebben van een automatische voerbak kan deze tijdrovende taak uit handen nemen en de eigenaar enorm veel tijd besparen. Er bestaan al elektrische voeroplossingen, bv. een automatische voerbak met timer: een deurtje gaat open en laat het voer naar buiten, maar dat is niet echt slim! Dankzij de camera’s heeft de eigenaar van het bedrijf een directe visuele toegang tot zijn koeien en de hoeveelheid hooi die beschikbaar is. De dieren bevinden zich in een weide en zijn niet vrij om op het terrein te lopen, zodat het voer dicht bij de weide moet zijn wanneer de koeien klaar zijn met het eten van de eerste “rij”.

Oplossing & Configuratie: een automatisch voersysteem dankzij Loxone

Een geautomatiseerd trekkerwiel om het voer naar de grazer te duwen is de beste oplossing voor een slim en eenvoudig automatisch voersysteem. Camera’s zijn geïnstalleerd en geïntegreerd in het Loxone systeem. De eigenaar kan snel kijken wanneer hij wil en controleren of zijn dieren bij het voer kunnen komen. Zo niet, dan wordt het trekkerwiel automatisch geactiveerd om het hooi en gras naar de koeien toe te duwen voor een gemakkelijke toegang. 

In het geval dat u geen boerderij en koeien heeft, kan deze oplossing natuurlijk worden toegepast voor andere dieren zoals vissen, katten, honden, enz. 

Hardware:

Configuratie:


Automatisch voersysteem

Download de voorbeeld configuratie:

Waarom u en uw klant een automatisch voersysteem moeten overwegen?

Een automatisch voersysteem helpt niet alleen de dieren, maar ook de eigenaar. De dieren kunnen op elk moment gemakkelijk toegang krijgen tot hun voer en hoeven niet te wachten tot de eigenaar langskomt. Dit systeem verbetert ook het welzijn van de dieren. Wat de eigenaar betreft, helpt dit systeem hem om wat tijd vrij te maken. Op een boerderij waar altijd iets te doen is, komt deze vrije tijd als geroepen.

 

De lokale regelgeving en normen moeten in acht worden genomen. De inhoud van deze pagina maakt bepaalde aannames over de installatie. De informatie op deze pagina vervangt de contextuele kennis van een Loxone Partner niet. Voor een professioneel geïnstalleerde oplossing kunt u contact opnemen met een Loxone Partner om een van de in deze Use Case genoemde functionaliteiten te realiseren.

Meer praktijkvoorbeelden in deze reeks