Aquarium monitor

In het kort: wat kan een aquarium monitor allemaal

Een aquarium monitor is een interessant concept. Aquariumvissen hebben een specifieke temperatuur, hoeveelheid water en natuurlijk voedsel nodig.

In dit geval worden de vissen één keer per dag automatisch gevoerd. Ook is er een automatische niveauregeling voor het water aanwezig. Als het waterniveau lager is dan vooropgesteld, start de waterpomp om de juiste hoeveelheid water aan het aquarium toe te voegen.

Verder zullen we ook de temperatuur in het aquarium regelen. Tot slot kan ook de verlichting worden geautomatiseerd met impulsen bij zonsondergang en zonsondergang. Dit alles zorgt ervoor dat we volledige controle over het aquarium hebben en de taken die we handmatig moesten uitvoeren, door Loxone overgenomen worden.

Oplossing & Configuratie: hoe realiseren we een aquarium monitor met Loxone

Hieronder leggen wij uit hoe wij onze aquarium monitor met Loxone realiseren.

De temperatuur wordt geregeld door middel van een aan/uit-regelaar, waarbij de meting rekening houdt met de vooraf ingestelde afwijking. De verwarming wordt geactiveerd wanneer de temperatuur in het aquarium onder een bepaald niveau zakt. We gebruiken hiervoor een temperatuursensor en een extra 1-wire extension.

De ultrasone sensor wordt gebruikt om de niveauregeling te automatiseren. Als de door hem gezonden golven een grotere afstand hebben dan vooraf ingesteld, zal de waterpomp starten en water aan het aquarium toevoegen.

Door gebruik te maken van de smart socket, sturen we de filter aan. Bovendien krijgen we in geval van een storing informatie dat de filter niet werkt.

De verlichting wordt geregeld door middel van de lichtsturingsbouwsteen. De impulsen ‘zonsondergang’ en ‘zonsondergang’ veranderen de stemming.

Om de vissen te voeren, kunnen we gebruik maken van een uitschakelvertraging, waar de klant de tijd van de voeding kan aanpassen. Daarnaast is er elke dag om 8 uur ’s ochtends een impuls, maar de klant kan ook kiezen om handmatig te voeden.

Hardware:

Configuratie:


utiliteit


niveauregeling


controle pomp


temperatuur aquarium


lichtsturing aquarium


voeden aquarium

Download de voorbeeld configuratie:

Aquarium Automation

Config 10.3.11.27

Waarom u en uw klant een aquarium monitor moeten overwegen?

Onze producten stellen ons in staat om een aquarium monitor te realiseren. Deze heeft controle over de temperatuur in het aquarium, is verantwoordelijk voor de niveauregeling van het water, … Bovendien geeft de oplossing ons controle over de pomp (filter). Tijdens de vakantie hoeven we ons geen zorgen meer te maken.

 

De lokale regelgeving en normen moeten in acht worden genomen. De inhoud van deze pagina maakt bepaalde aannames over de installatie. De informatie op deze pagina vervangt de contextuele kennis van een Loxone Partner niet. Voor een professioneel geïnstalleerde oplossing kunt u contact opnemen met een Loxone Partner om een van de in deze Use Case genoemde functionaliteiten te realiseren.

Meer praktijkvoorbeelden in deze reeks