Airbnb verhuren zonder problemen

In het kort: Airbnb verhuren met een slimme toegangsoplossing

Het verhuren van een Airbnb accommodatie kan moeilijk zijn. Vooral als u niet in de buurt woont of op reis bent. Er zijn nu speciale “conciërge” dienstverleners die een heel bedrijfsmodel hebben opgebouwd rond de vele en gevarieerde problemen van een Airbnb gastheer.

Het overhandigen van sleutels is een probleem waar gastheren over de hele wereld voortdurend mee te maken hebben. Sleutelkluizen (die zelden de naam “kluis” verdienen), deurmatten, postbezorging, buren, sleutelcafés … De oplossingen zijn even divers als complex en vaak onveilig.   

De veiligste manier om de sleutels te overhandigen zou zijn om gebruik te maken van een conciërgeservice zoals reeds vermeld, maar ze krijgen meestal een prinselijke beloning voor hun diensten.

Oplossing: slimme toegangsoplossing voor uw Airbnb

De NFC Code Touch is de perfecte toegangsoplossing voor personen die een Airbnb verhuren. Het stelt u in staat om snel en eenvoudig toegangscodes met tijdsbeperkingen toe te wijzen via een app. Een systeem voor toegangscontrole implementeren was nog nooit zo gemakkelijk. 

Als bijvoorbeeld de check-in van een bezoeker is gepland voor vrijdag om 11:00 uur en de check-out voor zondag om 9:00 uur, zal de code geldig zijn voor die exacte tijd. Eerdere of latere invoerpogingen blijven zonder effect.

De codes kunnen volledig vrij worden toegekend en indien nodig na overleg met de bezoekers. Op deze manier kan ervoor worden gezorgd dat de bezoekers een code krijgen die ze gemakkelijk kunnen onthouden en dat de code een bepaalde complexiteit heeft om een hoge mate van veiligheid te garanderen. Zo maakt u van uw Airbnb een slimme Airbnb!

Hardware:

Waarom u en uw klant een slimme Airbnb moeten overwegen?

Wanneer iemand accommodatie aanbiedt via Airbnb of soortgelijke platforms, is het niet altijd mogelijk om de sleutel persoonlijk te overhandigen. De redenen hiervoor kunnen talrijk en gevarieerd zijn. Vaak worden buren om hulp gevraagd, wordt gebruik gemaakt van sleutelverstopplaatsen of sleutelkluizen of wordt een beroep gedaan op de diensten van een conciërge. Geen van deze oplossingen is echt optimaal.

En zelfs als het overhandigen van sleutels succesvol is, zijn er nog altijd de problemen bij het kwijt geraken ervan. Hoewel het mogelijk is om te proberen de kosten voor de sleutelservice en het vervangende slot over te dragen aan de gast, is de kans op succes relatief klein als de sleutels uit het buitenland komen. 

Een Airbnb verhuren is dus niet altijd eenvoudig, gelukkig biedt de NFC Code Touch de ideale oplossing voor al deze problemen. Tijdgebonden, individuele toegangscodes maken het gebruik van sleutels en alle bijbehorende problemen overbodig.

 

De lokale regelgeving en normen moeten in acht worden genomen. De inhoud van deze pagina maakt bepaalde aannames over de installatie. De informatie op deze pagina vervangt de contextuele kennis van een Loxone Partner niet. Voor een professioneel geïnstalleerde oplossing kunt u contact opnemen met een Loxone Partner om een van de in deze Use Case genoemde functionaliteiten te realiseren.

Meer praktijkvoorbeelden in deze reeks