Automatisch accu opladen

In het kort: voordelen van automatisch uw accu op te laden

Vergeet u ook steeds uw accu op te laden van uw werkmateriaal (bv boor)? Loxone zorgt ervoor dat uw accu altijd opgeladen is wanneer u maandag terug aan het werk gaat. Dit met het oog op een efficiënt energiegebruik natuurlijk. Wanneer de batterij opgeladen is, zal het laadproces automatisch stoppen.

We behandelen hier stand-by verbruik management en hoe u uw accu optimaal kan opladen zonder geld te verspillen en het laadproces automatisch te stoppen. Dit bevordert trouwens ook de levensduur van de accu.

Oplossing & Configuratie: Loxone zorgt ervoor dat uw batterij steeds opgeladen is

Met een Loxone Smart Socket kunt u het toestel dat erop aangesloten is al dan niet van stroom voorzien, terwijl u de stroomtoevoer controleert. In ons voorbeeld hoeven we alleen maar de stekker van de acculader in onze Smart Socket te steken zodra we het toestel niet meer gebruiken.

Vervolgens wordt, door het indrukken van de knop in de app of volgens een schema – bijvoorbeeld elke zondag om 21.00 uur – de Smart Socket geactiveerd en begint de batterij op te laden. Als de stroomvoorziening enkele minuten onder een bepaalde drempel zakt, betekent dit dat de accu klaar is met laden. Op dat moment schakelt de Smart Socket zich automatisch uit.

Hardware:

Configuratie:


Accu opladen 1


Accu opladen 2

Download de voorbeeld configuratie:

Automatic Power Off

Config 10.3.11.27

Waarom u en uw klant een automatisch laadproces moeten overwegen?

Met dit voorbeeld kunt u voorkomen dat u uw batterij urenlang onnodig moet opladen nadat het opladen is voltooid. Hierdoor wordt de levensduur van uw batterij verlengd en bespaart u op uw elektriciteitsrekening.
Door het schema te gebruiken om automatisch te beginnen met het opladen, bent u er zeker van dat uw batterij vol is wanneer u uw batterij gebruikt.
Probleem opgelost. Bedankt Loxone.

 

De lokale regelgeving en normen moeten in acht worden genomen. De inhoud van deze pagina maakt bepaalde aannames over de installatie. De informatie op deze pagina vervangt de contextuele kennis van een Loxone Partner niet. Voor een professioneel geïnstalleerde oplossing kunt u contact opnemen met een Loxone Partner om een van de in deze Use Case genoemde functionaliteiten te realiseren.

Meer praktijkvoorbeelden in deze reeks