AC Control in commerciële gebouwen – de besparingen

Introductie: Ik wil de airconditioning in een commercieel gebouw optimaliseren om energiekosten te besparen zonder het gebruiksgemak voor de gebruikers te verminderen

Airconditioningsystemen verbruiken veel energie tijdens het gebruik. Als airconditioning overdag noodzakelijk is voor comfort, vooral tijdens de zomer- en wintermaanden, zal er een toename zijn in de vraag naar en het verbruik van elektriciteit. Afhankelijk van de energie-efficiëntie van het apparaat, de kosten van elektriciteit op dat moment en de duur dat het apparaat aan staat, kunnen de rekeningen snel oplopen. Factoren zoals het aantal en de grootte van de kamers, isolatie en bezettingspatronen zullen dit ook beïnvloeden.

Als de airconditioning in de winter als warmtebron wordt gebruikt, zal de energievraag waarschijnlijk groter zijn dan in de koelmodus, en als het gebouw zonne-energie gebruikt om de airco te laten werken, zal dit in de winter een schaarsere energiebron zijn, wat betekent dat er een hogere vraag op het net is en uiteindelijk een duurdere energierekening.

Bovendien zullen mensen in commerciële omgevingen individuele voorkeuren hebben voor kamertemperatuur. Dit kan ertoe leiden dat elke persoon meerdere keren per dag de verwarming of koeling aanpast, waardoor het erg moeilijk wordt om een toegewijde comforttemperatuur vast te stellen.

Dus, is er een manier om airconditioning in een commercieel gebouw te optimaliseren om energie te besparen? Ja! Intelligente besturing van de airconditioning in commerciële gebouwen verhoogt het comfort aanzienlijk en vermindert het energieverbruik, wat bijdraagt aan kostenbesparing en de bescherming van de planeet. Deze Use Case laat je zien hoe het toevoegen van controle over de airco-units in het Loxone-gebouwbeheersysteem een maandelijkse besparing van 25% opleverde in het Britse kantoor van Loxone.

Oplossing: Airconditioners integreren in het Loxone automatiseringssysteem voor volledig geautomatiseerde controle om het verbruik en de kosten te verlagen

Er zijn verschillende manieren om AC-units in Loxone te integreren. Dit hangt af van de units zelf. In de hierboven genoemde Use Case werd de integratie uitgevoerd met behulp van een CoolMaster-apparaat. Sinds die integratie heeft Loxone de AC Control Air-serie apparaten uitgebracht die modellen van verschillende wereldwijde fabrikanten ondersteunen, waaronder Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy Industries, Gree, Fujitsu, Daikin P1P2, Toshiba en Daikin S21.

De eerste integratieoptie maakt bewust gebruik van de Intelligente Ruimteregeling functiebouwsteen, wat zorgt voor een gedetailleerd niveau van intelligente automatisering van de AC-units. De tweede optie maakt juist geen gebruik van de Intelligente Ruimteregeling, maar biedt gestroomlijnde controle over de units, bijvoorbeeld in de Loxone App, wat een geweldige manier is voor facilitair managers om centraal units te besturen in een gebouw of zelfs over meerdere locaties.

Airconditioningautomatisering met Loxone biedt gemakkelijk comfort en energie-efficiëntie. Het automatiseren van het AC-systeem gaat verder dan alleen geplande temperatuurwijzigingen. Door ervoor te zorgen dat de AC alleen werkt wanneer dat nodig is en op optimale niveaus – gecombineerd met een beter geïnformeerde plaatsing van temperatuursensoren – maakt het mogelijk om het energieverbruik en de bedrijfskosten aanzienlijk te verminderen. Efficiënt gebruik van AC leidt tot een verminderde belasting van het elektriciteitsnet, vooral tijdens piekuren. Verminderd energieverbruik betekent minder uitstoot van broeikasgassen. Geautomatiseerde systemen kunnen de werking van de AC aanpassen op basis van externe en interne temperatuurmetingen, zodat de unit alleen werkt wanneer dat nodig is. Op basis van de verzamelde gegevens kan het Loxone systeem voorspellen wanneer de AC moet worden ingeschakeld of aangepast voor optimaal comfort en efficiëntie – rekening houdend met individuele kamertemperaturen, bedrijfsuren, aanwezigheid en weerscompensatie. Als handmatige bediening nodig is, biedt de Loxone App een gebruiksvriendelijke interface waar temperatuuraanpassingen binnen enkele seconden kunnen worden uitgevoerd, op elk moment en vanaf elke locatie.

Het Loxone woon- en gebouwautomatiseringssysteem biedt een uniforme, holistische oplossing die nog energie-efficiënter kan zijn wanneer het wordt gecombineerd met andere functionaliteiten van het gebouw. Bijvoorbeeld, als de zonwering in een commercieel gebouw ook wordt bestuurd door Loxone, kunnen deze ’s ochtends omhoog gaan om natuurlijke warmte binnen te laten, waardoor er minder vraag is naar de airco-units. Evenzo zorgt het laten dalen van de zonwering op een zeer warme dag ervoor dat de AC-units het minder druk hebben om het commerciële gebouw te koelen door een deel van de zonnestraling te blokkeren.

 

Hardware:

Configuratie:

 

Download het voorbeeldconfiguratiebestand:

AC control in commercial buildings - the savings

14.4.9.25

Video:

 

Plaatselijke voorschriften en normen moeten worden nageleefd. De inhoud van deze pagina gaat uit van bepaalde aannames met betrekking tot installatie. De informatie hierin vervangt niet de contextuele kennis van een Loxone Partner. Raadpleeg een Loxone Partner als professioneel geïnstalleerde oplossing om één van de functionaliteiten in deze Use Case te realiseren.