Ga zorgeloos op reis dankzij Loxone

Steffi De Graaf
juli 9, 2024 in Know How
Vakantie betekent meestal genieten van een verdiend rustmoment en zorgeloos tijd doorbrengen met familie of vrienden. Toch kan op vakantie vertrekken stressvol zijn, vooral als je je zorgen maakt over de veiligheid van je huis terwijl je weg bent. Gelukkig biedt Loxone innovatieve oplossingen om je huis te beveiligen en je gemoedsrust te geven. Hier zijn enkele tips gebaseerd op recente adviezen van Livios, aangevuld met hoe Loxone jou kan helpen je woning te beschermen tegen inbrekers.

#1 Je huis afsluiten

Eén van de basisprincipes om inbrekers buiten te houden, is ervoor zorgen dat alle deuren en ramen goed afgesloten zijn. Maar waarom niet een stap verder gaan? Met de slimme technologie van Loxone kun je je ramen en deuren monitoren en beveiligen. De Loxone raam- en deurcontacten geven je real-time informatie over de status van jouw deuren en ramen, zelfs als je niet thuis bent. Wordt een raam of deur geopend terwijl er niemand thuis is? Dan word je onmiddellijk op de hoogte gebracht via pushmeldingen of een oproep en wordt indien gewenst het alarm ingeschakeld. Loxone biedt draadloze raam- en deurcontacten die heel snel en eenvoudig geïntegreerd kunnen worden in elk gebouw.

Wist je trouwens dat raam- en deurcontacten naast extra beveiliging ook zorgen voor een hogere energie-efficiëntie? In een Loxone gebouw werkt alles immers samen. Zo zal de verwarming automatisch lager gezet worden of de airco uitgeschakeld worden indien er in die ruimte een raam openstaat, zo voorkom je dat verwarmings- of koeltoestellen onnodig actief zijn.

#2 Geen rondslingerende sleutels

Een sleutel onder de mat of onder een bloempot is voor inbrekers een uitnodiging om eenvoudig binnen te geraken. Heb je al eens nagedacht over een toegangsoplossing waarbij sleutels overbodig zijn? Hiervoor heeft Loxone de NFC Code Touch bedacht. Dankzij deze slimme component kom je binnen met een NFC Sleutelhanger, tag of een numerieke code. Deze kunnen met persoonlijke rechten worden aangemaakt, eenmalig zijn of in tijd beperkt worden. Voor elke situatie een juiste oplossing!

Bovendien biedt het niet alleen een extra beveiliging, maar kan je de NFC Code Touch ook handig gebruiken om iemand met een persoonlijke code binnen te laten tijdens jouw vakantie om bv. de plantjes water te geven of de kat te verzorgen. Ook een eenmalige code kan hiervoor handig zijn. Eens gebruikt, vervalt de code onmiddellijk.

Loxone NFC Code Touch

#3 Opgeruimde woning en tuin

Deze tip spreekt voor zich: inbrekers gebruiken vaak gereedschap dat ze in je tuin vinden om binnen te komen. Loxone kan veel, heel veel, maar opruimen is helaas een taak die je zelf zal moeten doen. De Loxone oplossing kan je hier echter wel bijstaan op vlak van monitoring. Net zoals de controle van openstaande deuren of ramen, kunnen uiteraard ook tuinpoorten, garages of andere toegangspunten geïntegreerd worden. Wanneer je een aanwezigheidsmelder installeert in het buitengedeelte, ben je tenminste op de hoogte dat er activiteit is wanneer je er niet bent. Dan kan indien gewenst opnieuw een alarm geactiveerd worden of kan je zelf iemand op de hoogte brengen.

#4 Voor een levendige indruk zorgen

Een huis dat er bewoond uitziet, is minder aantrekkelijk voor inbrekers. Maak kennis met de Loxone aanwezigheidssimulatie! Met geavanceerde aanwezigheidssimulaties lijkt het tijdens jouw afwezigheid alsof je thuis bent. Je woning stuurt op willekeurige momenten de zonwering aan en speelt met de verlichting. Door deze realistische imitatie van jouw aanwezigheid, worden potentiële inbrekers afgeschrikt en zullen ze jouw woning niet als doelwit kiezen. En een extra voordeel? Als je een Loxone oplossing in huis hebt, dan is dit een functie die je er (net zoals tientallen andere functionaliteiten) gratis bovenop krijgt!

#5 De buren inlichten

Sociale controle is een krachtig hulpmiddel. Vraag je buren om een oogje in het zeil te houden. Met Loxone kun je hen zelfs een tijdelijke toegangscode geven voor noodgevallen, zodat ze je huis kunnen betreden zonder fysieke sleutels. Dit biedt een extra laag van beveiliging en gemak.

Nog minder zorgen op vakantie?

Hierboven gingen we dieper in op hoe Loxone kan helpen bij de tips die gegeven werden door de bouwsite Livios. Maar hier stopt het niet.

Loxone watersensor bij onweer
Onverwacht onweer of hevige regen voorspeld?

Eigenaren van een smart home kunnen volledig ontspannen blijven, zelfs tijdens noodweer. Dankzij watersensoren worden ze onmiddellijk op de hoogte gebracht via hun smartphone zodra er water wordt gedetecteerd of wanneer de kelder is ondergelopen tijdens hun afwezigheid. Bij een waterdetectie ontvangt de eigenaar direct een melding en kan er snel actie worden ondernomen door iemand naar de woning te sturen. Dit voorkomt verdere schade en biedt een geruststellende zekerheid, zelfs wanneer je kilometers ver weg bent. Als er geen water wordt gedetecteerd, kan je er met een gerust hart van uitgaan dat alles in orde is. Toch kan een snelle controle via de app extra gemoedsrust bieden.

Slimme rookmelders

Naast de watersensoren bieden smart home-systemen nog veel meer gemoedsrust. Wanneer één van de rookmelders alarm slaat, worden de bewoners onmiddellijk geïnformeerd via hun smartphone. Dit stelt hen in staat om snel hulp in te schakelen en mogelijk ernstige schade of gevaar te voorkomen.

Een langverwacht pakket

Terwijl jij van jouw vakantie geniet, kan een smart home systeem zorgen voor de veilige ontvangst van langverwachte pakketten. Door het aanmaken van een eenmalige code voor de NFC Code Touch, kan bijvoorbeeld de garage toegankelijk worden gemaakt voor de postbode. Dit stelt de postbode in staat om het pakket veilig in de garage te deponeren zonder dat er iemand thuis hoeft te zijn. Daarnaast biedt de Loxone oplossing de mogelijkheid om via een smartphone op de hoogte te blijven van bezoek aan de voordeur en zelfs de deur op afstand te openen indien nodig. Dit zorgt voor extra gemak en veiligheid, zodat bewoners ongestoord van hun vakantie kunnen genieten.

Aangename thuiskomst

Bij terugkeer van vakantie zorgt een smart home systeem ervoor dat alle voorbereidingen volledig automatisch worden getroffen om de thuiskomst zo aangenaam mogelijk te maken. De ventilatie en warmtepomp worden weer normaal geactiveerd, waardoor het binnenklimaat snel op peil is. Stand-by apparaten worden opnieuw beschikbaar gesteld voor gebruik, en de temperaturen in de volledige woning worden op een comfortabel niveau gebracht. Hierdoor kunnen bewoners direct genieten van een warm welkom in hun huis, zonder zich zorgen te hoeven maken over de instellingen en voorbereidingen.

Met Loxone kun je met een gerust hart op vakantie gaan, wetende dat je huis goed beveiligd is. De combinatie van slimme technologie en eenvoudige bediening via de Loxone App maakt het een onmisbare oplossing voor iedereen die zijn woning wil beschermen. Beveilig je huis met Loxone en geniet zorgeloos van je vakantie!

Nu gratis aanvragen

Dien nu jouw gratis projectaanvraag in of word Loxone Partner in slechts een paar stappen!

A
Gratis projectaanvraag

Ik ben van plan mijn project met Loxone uit te voeren en zou graag meer info willen.

A
Loxone Partner worden

Ik wil graag Partner worden en maak alvast een afspraak voor een gratis consult.

Gratis projectaanvraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Partner worden

   • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 1,000 MB, Max. aantal bestanden: 3.
    • Hidden
    • Hidden
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   Ik wil meer over LOXONE weten