Nieuw: Touch Pure CO2 Tree

Bertien Van Peer
november 3, 2022 in Know How
Loxone ontwikkelt niet alleen hardware en software, maar streeft ook naar de holistische benadering om alle belangrijke functies via één enkel apparaat te bedienen. Hiervoor ontwikkelde Loxone meer dan 10 jaar geleden een eigen bedieningsconcept voor huis- en gebouwautomatisering: de Loxone drukknopstandaard. Zo kunnen alle belangrijke functies van een ruimte via 5 aanraakpunten op de Loxone Touch worden bediend.

Nieuw: met CO2-sensor

De Loxone Touch Pure met CO2-sensor breidt de Touch-productfamilie, die eerder was uitgerust met een temperatuur- en vochtigheidssensor, uit met een andere Touch Pure-variant met een koolstofdioxidesensor. Zo kan je de luchtkwaliteit in de ruimte bewaken en bijvoorbeeld de ventilatie gepast laten reageren of een individuele spraakmelding laten weerklinken: “Attentie: luchtkwaliteit slecht. Ventileer alsjeblieft.”

Als je een ventilatiesysteem hebt geïnstalleerd, kan je dit gemakkelijk integreren in de huis- en gebouwautomatisering via de vele interfaces van Loxone. De CO2-sensor bewaakt de luchtkwaliteit in de ruimte en als er moet worden ingegrepen, wordt de ventilatie gericht aangestuurd en geregeld. Dit is bijzonder energie-efficiënt in de winter, omdat alleen wordt geventileerd wanneer dat nodig is en de warme lucht van binnen niet voortdurend wordt uitgewisseld met koude lucht van buiten waardoor de ruimte zou afkoelen.

Het maakt niet uit of dit in een privéruimte is zoals een vrijstaand huis of een flat, in een kantoor, of in een commerciële ruimte zoals kantoren, hotels, restaurants of dokterspraktijken: de Touch Pure met CO2-sensor in combinatie met een geïntegreerd ventilatiesysteem zorgt altijd voor een hoge luchtkwaliteit.

Waarom is een CO2-meting zo belangrijk?

Een gezond binnenklimaat, d.w.z. aangename temperaturen in combinatie met ideale binnenlucht, heeft een grote invloed op ons welzijn. De kwaliteit van de binnenlucht wordt aanzienlijk beïnvloed door de CO2-concentratie, naast de luchtvochtigheid. CO2 – of koolstofdioxide – is een kleurloos en reukloos gas en een natuurlijk bestanddeel van onze omgevingslucht.

Perfect binnenklimaat voor kantoor, thuiskantoor & co.

In hogere concentraties heeft CO2 negatieve effecten op onze gezondheid, zoals hoofdpijn en gebrek aan concentratie. Vooral in gesloten ruimtes levert een CO2-meting vaak hogere waarden op. Daarom is regelmatige, intelligent gecontroleerde luchtverversing zo belangrijk. Dit wordt onder meer mogelijk gemaakt door de nieuwe Touch Pure met CO2-sensor.

Nu gratis aanvragen

Dien nu jouw gratis projectaanvraag in of word Loxone Partner in slechts een paar stappen!

A
Gratis projectaanvraag

Ik ben van plan mijn project met Loxone uit te voeren en zou graag meer info willen.

A
Loxone Partner worden

Ik wil graag Partner worden en maak alvast een afspraak voor een gratis consult.

Gratis projectaanvraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Partner worden

   • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 1,000 MB, Max. aantal bestanden: 3.
    • Hidden
    • Hidden
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   Ik wil meer over LOXONE weten