Nieuw: Loxone Config & App 12 en update Audioserver

Steffi De Graaf
februari 23, 2021 in Technology
Sinds de introductie van onze software in 2009 hebben we meer dan 1,5 miljoen downloads geregistreerd voor Loxone Config en ongeveer 1 miljoen app installaties. Met onze gratis updates bieden wij voortdurend nieuwe functies en dus nog meer mogelijkheden om automatisering in jouw projecten te integreren. Vandaag presenteren wij jou de laatste update: Loxone Config en App 12 en Audioserver 2.5.02.23.
Icon 10

Nieuwe Automatisatie Designer
met verbeterde User Interface en nieuwe functies

Met de Automatisatie Designer kan je krachtige automatische functies configureren via Loxone Config of App. Jouw klant kan deze automatismen via de app zelfstandig activeren of deactiveren. Met de update hebben we de Automatisatie Designer een compleet nieuwe interface en meer functionaliteit gegeven:

 
Nieuwe interface met intuïtieve bediening
Snel regels maken en toegang regelen: creëer logica rechtstreeks in de respectievelijke bouwsteen in de app
Ondersteuning voor Caller, Mailer en push meldingen
In Loxone Config kan je op elk moment de regels van de Automatisatie Designer bekijken en indien nodig bewerken

Gebruik bijvoorbeeld de Automatisatie Designer om de logica te creëren voor een automatische push notificatie wanneer ramen of deuren open staan bij schemering of een TTS aankondiging wanneer laat in de avond er nog werknemers in het gebouw aanwezig zijn om hen te informeren dat het alarmsysteem wordt geactiveerd.

Icon 02

Ondersteuning van PowerView
van HunterDouglas

 

Loxone werkt samen met de wereldmarktleider voor binnenzonwering, Hunter Douglas. De centrale besturingseenheid voor binnenzonwering is de PowerView Hub. Hier kunnen tot 32 scènes worden opgeslagen, die via de netwerklocatie van de Miniserver comfortabel worden uitgelezen door de PowerView Hub. Je kan deze scènes vrij gebruiken in Loxone Config en zo geautomatiseerde binnenzonwering leveren voor jouw klantenprojecten.

Bausteine Brightness Controller

PowerView van Hunter Douglas wordt wereldwijd gebruikt door toonaangevende fabrikanten van binnenzonwering, waaronder MHZ, Luxaflex en Leha.

Icon 02

Ondersteuning
van EEBUS

EEBUS is een fabrikantonafhankelijk communicatieprotocol voor gegevensuitwisseling tussen energieleveranciers, huishoudens en energierelevante apparaten om de algehele energie-efficiëntie te verhogen. Toonaangevende fabrikanten en energieleveranciers zoals Bosch Siemens, Daikin, Vaillant, Miele, Kostal, EnBW en meer vertrouwen op EEBUS als technologie van de toekomst.

Wij ondersteunen reeds de EEBUS toepassing ‘HVAC’ met versie 12, waarbij apparaten zoals verwarming-, ventilatie- en airconditioningunits op Loxone kunnen worden aangesloten.

 

Bausteine Brightness Controller

De communicatie tussen de Miniserver en het EEBUS-apparaat vindt plaats via de netwerkinterface van de Miniserver. De bestaande periferie kan comfortabel worden toegevoegd via een zoekfunctie in de Loxone Config.

Icon 02

Modbus sjablonen voor Varta en ÖkoFen

Ook nieuw in versie 12 zijn de uitgebreide Modbus apparaatsjablonen voor het energieopslag VARTA element en de pelletverwarming ÖkoFEN Pelletronic. Dankzij de apparaatsjablonen kan je deze producten met een paar klikken in de Loxone Config integreren en met de Miniserver automatiseren.

 

 

 

Icon 02

Functiebouwstenen terugzetten naar standaard

Perfect voor pensions, hotels, showrooms en commerciële panden: vanaf nu kan je een bouwsteensjabloon maken voor bepaalde functiebouwstenen en deze resetten via de Loxone App of Loxone Config.

De volgende bouwstenen
worden ondersteund:
Lichtsturing
Audio Player
Ruimteventilatieregeling
Intelligente ruimteregeling
Wekker
Schakelklok

De functiebouwstenen ontvangen een nieuwe ingang (RtD) via welke het sjabloon kan worden hersteld, bijvoorbeeld via een afzonderlijke logica. Deze functie is praktisch wanneer je bijvoorbeeld bepaalde lichtstemmingen, muziekfavorieten*, ventilatorinstellingen, wekkers en timers wilt resetten naar de standaardwaarden.

*Om deze functie te gebruiken met de Audioserver
en de functiebouwsteen Audio Player, is een
update naar
versie 2.5.02.23 noodzakelijk.

Icon 10

Sorteerfunctie in de Loxone Apps

De meest gevraagde app feature is hier! Vanaf nu kan je alle bouwstenen in de app vrij sorteren. Gebruik hiervoor het nieuwe contextmenu dat verschijnt als je met jouw vinger lang drukt. Naast de instellingen voor favorieten, visualisatie en expertinstellingen, vind je de sorteerfunctie in het contextmenu.

Je kan de sortering opslaan voor de betreffende gebruiker of voor het betreffende apparaat. Via de instellingen in de app kan de sortering ook worden teruggezet naar standaard volgens de Miniserver.

Icon 10

Individuele visualisatie koppelen via bouwstenen

Met versie 12 hebben we de Loxone App voorzien van nog een krachtige functie om de interface aan te passen. Voortaan kan je bouwstenen aan elkaar koppelen en zo in één oogopslag van alle belangrijke functies en informatie profiteren. Maak de nodige instelling in de eigenschappen van de respectievelijke bouwsteen.

Icon 10

Bouwstenen snel en eenvoudig vergrendelen

In bepaalde situaties is het nodig een bouwsteen tijdelijk te blokkeren en zo automatismen of manuele bediening te verhinderen. Bijvoorbeeld in geval van beschadigde zonwering. Om zo snel mogelijk te reageren, kunnen jouw klanten met de nodige gebruikersrechten de bouwsteen via de app blokkeren. In de app laat de gebruiker een notitie achter voor andere gebruikers. Deze functie wordt door alle bouwstenen ondersteund en biedt meer zekerheid in geval van noodzakelijk onderhoud of uitschakeling.

Icon 02

Licht­sturing:
aanwezigheidsingang voor het inmengen van lichtstemmingen

De lichtsturing maakt nu het inmengen van licht-
stemmingen bij aanwezigheid mogelijk. Deze feature is vooral in
grote leefruimtes en commerciële projecten praktisch. In bv. een keuken-leefruimte met actieve basisverlichting, kan je het werklicht in het kookgedeelte mengen zodra je jezelf naar de keuken begeeft.

Deze functie biedt ook tal van nieuwe mogelijkheden in commerciële ruimtes, zo kan bijvoorbeeld de lichtintensiteit tijdens een actieve beweging kortstondig worden verhoogd bij een basisverlichting ’s avonds.

 

Icon 02

Netwerk intercommunicatie

Intercommunicatie wordt gebruikt om verschillende versleutelde Miniservers via de netwerkinterface met elkaar te verbinden en gegevens uit te wisselen. Digitale, analoge en tekstwaarden kunnen worden verzonden en ontvangen.

Een voorbeeld: een woongebouw met drie appartementen heeft één Miniserver per appartement en één Miniserver voor het hele gebouw. De elektriciteitsmeter is verbonden met de Miniserver van het gebouw, maar zendt de gegevens ook naar de Miniserver in het betrokken appartement. Op die manier heeft de huurder ook een overzicht van zijn verbruik. Bij netwerk intercommunicatie worden de gegevens gecodeerd verzonden.

Icon 02

… en nog veel meer

Naast deze highlights zijn er nog tal van andere vernieuwingen en verbeteringen, zoals:

 
Gebruikergedefinieerde systeemberichten
Ondersteuning van de intelligente temperatuurregeling in Client/Gateway netwerk
Verbeteringen van de Autoconfig
Verbeterde zonweringsturing in de app met weergave van de doelpositie
Geoptimaliseerde aanleerdialogen van apparaten
Overzichtelijkere systeemstatus meldingen in Loxone Config
Weergave van het serienummer van apparaten in systeemberichten

Alle vernieuwingen van versie 12 vind je terug in onze Changelog: Config en App.

Nu down­loaden: Loxone Config & App 12

Ontdek de Loxone Config en App 12 en profiteer nu van de vele nieuwe functies.

Update: Audio­server 2.5.02.23

Om de nieuwe functie reset naar standaard ook met de audiospeler te kunnen gebruiken, heb je de update naar versie 2.5.02.23 van de Audioserver nodig.

Verder bevat de update bugfixes die de stabiliteit van de Audioserver verbeteren. Alle technische details van de softwareversie zijn te vinden in onze changelog. Voer de update eenvoudig uit in de Loxone App of in de webinterface van de Audioserver.

 

Ik wil meer over LOXONE weten