Nieuw: Loxone Config & App 12.2

Bertien Van Peer
oktober 27, 2021 in Technology

Met versie 12.2 van de Loxone Config & App voegen we meer functies en verbeteringen toe aan de krachtigste software voor gebouw- en huisautomatisering. Haal de gratis update in huis en maak jouw Loxone installatie nog beter.

Icon 02

Loxone Library
Openheid gedocumenteerd

Loxone is een open systeem. Het maakt niet uit welke fabrikant of welk toepassingsgebied – als een product een geschikte interface heeft, kan het in de Loxone gebouwautomatisering worden geïntegreerd.

Deze openheid is gedocumenteerd in de gloednieuwe Loxone Library. Daar vind je alle sjablonen en plug-ins voor de eenvoudige en snelle integratie van diverse producten van derden. Op één plaats, alles in beeld!

Ontwikkelaar worden
In de Loxone Community worden elke dag fantastische oplossingen rond Loxone gebouwautomatisering ontwikkeld. Met de Loxone Bibliotheek geven we jouw ideeën de ruimte die ze verdienen. Dien de door jou ontwikkelde sjablonen in en maak ze wereldwijd beschikbaar. 

Zoals bij al onze aanbiedingen, hechten wij ook in de Loxone Bibliotheek het grootste belang aan kwaliteit. Daarom worden ingediende sjablonen alleen vrijgegeven om te downloaden na een succesvolle beoordeling door onze Loxone experts. Met een beoordelingssysteem kan de gemeenschap de kwaliteit van de vrijgegeven sjablonen beoordelen. 

Icon 02

Nieuw:
sequentiële functiebouwsteen

Wat de formulefunctie was voor Excel, is de “sequentiële functiebouwsteen” voor Loxone Config – niets minder dan een echte mijlpaal! Dankzij deze functiebouwsteen kan je afzonderlijke automatiseringstaken gemakkelijk oplossen en daarbij veel modules besparen.

Hiermee kunnen snel en eenvoudig krachtige scripts worden gemaakt waarmee acties in een bepaalde volgorde en onder bepaalde voorwaarden kunnen worden uitgevoerd.

Op deze wijze maakt de bouwsteen het mogelijk nog efficiënter te werken in de Config, het aantal benodigde objecten te verminderen en meer duidelijkheid te scheppen.

Voor een eenvoudige foutenanalyse heeft het dialoogvenster een geïntegreerde syntaxcontrole en kan het gemaakte script via simulatie op eventuele fouten worden getest. 

Toepassingsvoorbeelden

01 Welkomstbericht

02 Pompsturing

Beim Aufheizen am Vormittag fährt die Beschattung automatisch hoch

Bij het openen van de voordeur gaat, indien gewenst, de verlichting aan en wordt een welkomstboodschap met de actuele kamertemperatuur weergegeven.

Zowel een pomp als een verwarmingselement worden zo vaak als nodig geactiveerd totdat een gewenste temperatuur is bereikt of de lus een x aantal keren is doorlopen.

Icon 02

Slim verbonden met
[email protected]

Slim verbonden: Met Loxone Config versie 12.2 kunnen slimme huishoudelijke apparaten van Miele nu worden geïntegreerd in de huis- en gebouwautomatisering van Loxone. Benut het volledige potentieel van jouw Miele-apparaten en maak het dagelijks leven van jouw klanten nog slimmer. Met de integratie van [email protected] kunnen talloze slimme automatiseringen en modern energiebeheer snel en eenvoudig worden gerealiseerd.

Energiemanagement
Start jouw [email protected] precies wanneer het fotovoltaïsche systeem voldoende gratis stroom produceert. Dit verhoogt het zelfverbruik en verlaagt dus de energiekosten. 

Beveiliging
Je kan gemakkelijk een melding krijgen wanneer je jouw huis verlaat en bijvoorbeeld de kookplaat of oven nog actief is. Op die manier kan je jouw huis met een gerust geweten verlaten!

Meer comfort
Alle toestellen worden duidelijk weergegeven in de Loxone App en kunnen individueel worden aangestuurd. Je hebt altijd een overzicht van de status van jouw Miele-apparaten en van onderhouds- en servicemeldingen.

Icon 02

Tesla Powerwall Integratie

Een batterijopslagsysteem kan een belangrijk onderdeel zijn van een efficiënt energiemanagementsysteem. Hiervoor moet het kunnen communiceren met het controlesysteem van het gebouw. En dat is precies wat de Powerwall – Tesla’s batterijopslag met geïntegreerde wisselstroomomvormer – kan doen.

Vanaf versie 12.2 van de Loxone Config & App kan de Tesla Powerwall eenvoudig en snel in het Loxone systeem worden geïntegreerd via netwerk HTTPS.

Er is informatie beschikbaar zoals: de huidige acculading, het huidige laadvermogen, het huidige netvermogen, het verbruik en de productie.

Noodstroomschakeling
De Tesla Powerwall heeft nog een functie die zeer interessant is voor een slim gebouw. Dankzij de noodstroomschakeling van de Powerwall in combinatie met de energiebesparende Loxone producten is een netonafhankelijke werking van de verbruikers gedurende een bepaalde periode gemakkelijk realiseerbaar. Als de netaansluiting wordt onderbroken door bijvoorbeeld een stroomstoring, meldt de Tesla Powerwall dit aan de Miniserver. 

Tip: Met de Miniserver kan je de minimale lading van talrijke batterijen regelen. Zo kan bijvoorbeeld een minimumlading van 20% worden ingesteld in de zomer en 40% in de winter om flexibel te kunnen reageren op stroomonderbrekingen.

Icon 02

Talrijke andere
verbeteringen

Naast deze hoogtepunten zijn er nog tal van andere vernieuwingen en verbeteringen die de functionaliteit, veiligheid en stabiliteit van jouw Loxone installatie verhogen. 

Alle nieuwe functies van versie 12.2 zijn te vinden in onze changelog voor Config en App.

Nu down­loaden: Loxone Config & App 12.2

Ontdek de Loxone Config en App 12.2 en profiteer nu van de vele nieuwe functies.

Ik wil meer over LOXONE weten