Energiemanagement op een ongekend niveau: Loxone Config 13.1


oktober 18, 2022 in Know How
Talrijke nieuwe functies tillen een holistisch energiemanagement naar een ongekend niveau!

De highlights van versie 13.1:

Opmerking

Vanaf 19/10 zal versie 13.1 van Loxone Config, het krachtigste energiebeheersysteem ter wereld, nog beter zijn.

Met de release van de app versie 13.1 op 10/11 zijn ook alle nieuwe functies en een belangrijke design update beschikbaar in de visualisatie.

 

Nieuwe Tellerbouwstenen

Tellerwaarden vormen de essentiële basis van elk energiemanagement. Daarom hebben wij aan de nieuwe Config 13.1 zeven nieuwe teller bouwstenen toegevoegd, waarmee alle energiestromen zonder hiaten kunnen worden geregistreerd.

Teller
Uni- en bidirectionele tellerwaarden.

Teller & opslag
Aanvullende overweging van een energieopslagapparaat.

Puls Meter
Verbruiksteller met S0-interfaces.

Vaste waarde meter
Voor de integratie van eenheden met een vast nominaal vermogen.

Nieuwe Energiestroom monitor

Dankzij de nieuwe bouwsteen, die alle meterwaarden samenvat en desgewenst categoriseert of groepeert, kunnen de vastgestelde gegevens volledig individueel worden gevisualiseerd in de gratis Loxone App (beschikbaar vanaf 10 november).

Daar vind je gedetailleerde statistische gegevens over de huidige energiestromen, een uitgebreide geschiedenis, jouw eigen graad van zelfvoorziening, het zelfverbruiksquotum, alsook de bespaarde kosten en de verminderde CO2-uitstoot.

 

PV-overschot met energieopslag

PV-overschot zonder energieopslag

Voorziening door energieopslag

Let op!
Naast de visualisatie van elektriciteitsstromen kunnen de bouwstenen ook worden gebruikt voor het meten en visualiseren van water-, warmte- en gasmeters.

Energiemanager Generation 2

Loxone is de enige oplossing ter wereld waarmee een holistisch beheer van overtollige kosten kan worden gerealiseerd. De centrale bouwsteen hier is de Energiemanager.

De belangrijkste vernieuwing van de huidige versie is de mogelijkheid om regelbare verbruikers zoals wallboxen te integreren.

Ook nieuw is de mogelijkheid om een geprioriteerde minimumlading voor een energieopslagunit te definiëren, waarbij de opslagunit voorrang krijgt totdat deze een gewenst laadniveau heeft bereikt.

Opmerking: de bestaande “Energiemanager” bouwsteen wordt niet automatisch omgezet.

Wallbox Generation 2

In de volledig herziene “Wallbox”-bouwsteen kunnen vijf vrij definieerbare laadmodi inclusief timerfuncties worden opgeslagen.

De bouwsteen is zo ontwikkeld dat alle functies – inclusief de gloednieuwe visualisatie (beschikbaar vanaf 10 november) – met elke wallbox kunnen worden gebruikt. Ongeacht welke fabrikant.

Update Lastmanager:
15 minuten interval

In de commerciële sector bepalen de netbeheerders de aan te rekenen gebruiksvergoeding op basis van een maximaal gemiddeld stroomverbruik gedurende een vast interval van 15 minuten. Het volgende geldt: de hoogst gemeten gemiddelde vermogenswaarde van een interval bepaalt de hoogte van de aangesloten belasting.

De vernieuwde Lastmanager kan dit interval van 15 minuten op verzoek bewaken, de belastingen in bedrijfsgebouwen dienovereenkomstig prioriteren en zo een hogere aangesloten belasting voorkomen.

Nieuwe Tekstgenerator

Met behulp van de nieuwe bouwsteen kan je individuele tekstberichten maken. Deze bouwsteen is bijvoorbeeld perfect om een melding te geven over het huidige laadvermogen van het voertuig met behulp van Text-to-Speech.

Nieuwe Icoon Bibliotheek

De enorme Iconen Bibliotheek, waaronder talrijke iconen voor de energiesector, die met de release van de Touch Pure Flex werd geïntroduceerd, kan nu ook worden gebruikt in de Loxone Config & App 13.1.

… en veel meer

Naast deze hoogtepunten zijn er tal van andere vernieuwingen en verbeteringen, zoals:

 

  • Nieuwe leerdialogen
  • Nieuwe monitoren
  • Auto-Pair op Air
  • M-Bus ondersteuning voor de IR Tellerinterface Air
  • Daglichtregeling voor DMX

Nieuwe bouwstenen, krachtige updates en innovatieve functies: in ons gratis webinar op 21 oktober om 19:00 uur zal Loxone Expert Hugh in detail ingaan op de innovaties van de huidige Config versie en jou belangrijke tips & tricks geven voor jouw energiebeheer. Opgelet, dit webinar gaat door in het Engels en hier dien je vooraf voor te registreren.

Nu downloaden:
Loxone Config & App 13.1

Ontdek de Loxone Config & App 13.1 en profiteer nu van de vele nieuwe functies voor een ongekend energiebeheer (app pas beschikbaar op 10/11)!

Exploderende energiekosten –
maak je klaar voor de winter

Duizenden euro’s meer! De kosten van de typische energiemix zijn geëxplodeerd! Op onze Energie Hub vind je veel belangrijke informatie over de energiecrisis en handige tips om tot 40% energie te besparen!

Ik wil meer over LOXONE weten