De Loxone highlights van 2021

Steffi De Graaf
december 23, 2021 in Backstage
Ondanks vele uitdagingen konden wij dankzij een sterk partnernetwerk, trouwe klanten en fantastische samenwerkingspartners 2021 opnieuw zeer succesvol afsluiten en samen vele mijlpalen vieren. Hieronder hebben wij een aantal van onze hoogtepunten van 2021 voor jou samengevat.

Januari

Apple AirPlay 2

Apple AirPlay 2 voor de Audioserver
Sinds januari ondersteunt de Audioserver één van de meest gevraagde functies: Apple AirPlay 2. Sindsdien kan muziek van de iPhone, iPad of Mac rechtstreeks worden afgespeeld op de verschillende audiospelers van de Audioserver

Loxone App 12.0 en Audioserver 2.5.01.20
De eerste app-update van het jaar bevatte tal van vernieuwingen die de gebruikerservaring verbeteren. De software-update voor de Audioserver zorgde voor nog meer stabiliteit.

Welkom Bertien
Begin januari 2021 mochten wij Bertien verwelkomen binnen ons marketing team. 

Wij verwelkomen onze eerste Platinum Partner in België
Proficiat Zelektro! Vanaf nu behoren zij tot onze groep van uitzonderlijke Loxone Partners wereldwijd en zetten ze zich volop in voor Loxone dankzij het plannen van uiterst kwalitatieve en deskundige oplossingen.

Februari

Loxone Config & App 12
Een nieuwe Automatische Designer met verbeterde UI, talrijke nieuwe interfaces en functies en nog veel meer – versie 12 van de Loxone Config & App had talrijke verbeteringen en vernieuwingen te bieden.

Apple AirPlay 2

Zorgwonen in samenwerking met CuraeVitel Balie
Op de leeftijd afgestemde assistentieoplossingen zorgen voor een zelfbepaald leven op oudere leeftijd. In Nederland werden daartoe 2.300 appartementen uitgerust met slimme Loxone technologie – speciaal voor senioren.

Nano Motor Controller Air en Tree
De Loxone Nano-producten worden gekenmerkt door een compact ontwerp. Het gamma is uitgebreid met de nieuwe Nano Motor Controllers Air en Tree. Beide producten bieden de mogelijkheid om gelijkstroommotoren aan te sturen en LED lampen te dimmen.

Welkom Jaimy
Midden februari 2021 werd ons team van Partner Coaches versterkt door Jaimy.

Maart

Apple AirPlay 2

Loxone goes TikTok
TikTok is een wereldwijde videogemeenschap voor korte en vermakelijke video’s. Sinds maart is Loxone ook officieel vertegenwoordigd op dit portaal. De eerste video had al een ongelooflijke 521.600 views!

Grote verlichtingsactie
Aantrekkelijke kortingen, informatieve Loxone Explained video’s, nuttige blogberichten en nog veel meer: de grote Loxone verlichtingscampagne heeft van onze partners echte verlichtingsontwerpers gemaakt.

April

Apple AirPlay 2

Signum Meet- en Regeltechniek: eerste Platinum Partner in Nederland
In april kondigden we vol trots aan dat onze Loxone Partner Signum Meet- en Regeltechniek onze eerste Platinum Partner in Nederland is geworden.

Mei

Online Product Event 2021: De nieuwe Intercom
Duizenden Loxone Partners, klanten en fans hebben in mei “hallo” gezegd tegen de gloednieuwe Loxone Intercom. Heldere lijnen, elegant understatement en een tijdloos design maken het waarschijnlijk de mooiste video intercom in de wereld. En ook technisch heeft de nieuwe Intercom veel te bieden!

Apple AirPlay 2

Button Air & Wrist Button Air
In mei werden nog twee nieuwe producten gelanceerd. Met de Button Air en de Wrist Button Air kan elke actie eenvoudig en snel worden geactiveerd – zoals het starten van een alarmketen in noodsituaties.

Juni

Opening van het kantoor & Experience Center in Wenen
In juni werd het nieuwe Loxone Office & Experience Center geopend in het 1e district van Wenen. Sindsdien is het mogelijk om te ervaren hoe perfect oude gebouwen en duurzaamheid samengaan dankzij de Loxone technologie. Op meer dan 250 m² biedt het prachtige oude gebouw ruimte voor kantoren en opleidingsruimten, een internationaliseringshub en Experience Tours.

Apple AirPlay 2

Vienna Edition
Passend bij het nieuwe Office & Experience Center in Wenen, hebben wij de Vienna Edition gelanceerd. De productlijn voor al diegenen die geen zin hebben in understatement. De producten van de strikt gelimiteerde speciale editie schitteren in een edele messing-look en zijn een echt hoogtepunt overal waar het een beetje luxueuzer mag zijn.

Config_12_1

Loxone Config & App 12.1
De nieuwe Trust-functie, die het delen van gebruikers, hun inloggegevens en toegangsautorisaties over verschillende Miniservers mogelijk maakt, was slechts één van de vele vernieuwingen van versie 12.1 van de Loxone Config & App.

Juli

Samenwerking met BSH, Vaillant en Varta
Om intelligente automatiseringsoplossingen voor elke toepassing te kunnen aanbieden, hebben wij altijd vertrouwd op de samenwerking met competente partners. Met BSH, Vaillant en Varta hebben wij in juli drie nieuwe samenwerkingsverbanden met uitzonderlijk sterke partners kunnen aankondigen.

Loxone Campus Website
300 nieuwe banen, een investeringsvolume van 55 miljoen euro, een oppervlakte van 8 hectare, een bouwperiode van 2 jaar – dit zijn de indrukwekkende cijfers die de “Loxone Campus” in een notendop beschrijven. Sinds juli heeft het een eigen website. Daar vindt u alle informatie over dit unieke project bestaande uit kantoor, hotel, opleiding en logistiek centrum.

Augustus

European Green Deal Logo

European Green Deal 
Augustus stond in het teken van energie-efficiëntie. Met de “European Green Deal” heeft de EU zich ertoe verbonden om tegen 2050 klimaatneutraliteit te bereiken. Als ’s werelds enige holistische systeem kan Loxone een belangrijke bijdrage leveren aan de verhoging van de energie-efficiëntie van gebouwen.

European Green Deal Logo

Home Connect
Dankzij de nieuwe Home Connect interface kunnen de huishoudelijke apparaten van Bosch, Siemens, NEFF en Gaggenau eenvoudig en snel worden geïntegreerd in de huis- en gebouwautomatisering van Loxone.

September

quadral In-Ceiling 7 Speaker
De quadral In-Ceiling 7 Speaker is het eerste quadral product dat 100% is ontwikkeld voor gebruik met de Loxone Audioserver. De plafondluidspreker overtuigt door een buitengewoon gelijkmatig en breed geluidsspectrum, dat voor een uitstekend klankbeeld zorgt.

Welkom Ilias
Sinds september 2021 werd ons team van Partner Coaches versterkt door Ilias.

Oktober

Loxone Library & Config & App 12.2
Loxone is een open systeem. Deze openheid is gedocumenteerd in de Loxone bibliotheek. Sinds oktober zijn alle sjablonen en plug-ins voor de eenvoudige en snelle integratie van diverse producten van derden daar op één plaats te vinden.

Sallycon_Valley_Loxone

Smart Home financieringen in Vlaanderen
We hebben de premies en financieringen opgesomd die kunnen bekomen worden in Vlaanderen wanneer gekozen wordt voor de Loxone Miniserver.

Apple AirPlay 2

Samenwerking met Miele
Nadat wij in juli de samenwerking met BSH, Vaillant en Varta hadden aangekondigd, volgde in oktober een andere belangrijke samenwerkingspartner: Miele. Sindsdien kunnen [email protected] apparaten snel en eenvoudig worden geïntegreerd in de huis- en gebouwautomatisering van Loxone.

20.000 Followers op Instagram
Wij zijn ook met veel succes vertegenwoordigd op social media kanalen. Op Instagram, bijvoorbeeld, waren we blij onze 20.000ste volger te verwelkomen.

November

Link-it wordt Platinum Partner
In november 2021 werd Link-it onze tweede Platinum Partner in België. Kwalificeren als Platinum Partner gebeurt niet in één, twee, drie. Het vereist hard werk, toewijding en – misschien wel het allerbelangrijkst – de tevredenheid van de klant.

December

80+ quadral producten bij Loxone beschikbaar
De luidsprekerspecialist quadral maakt sinds 2020 deel uit van de Loxone Groep. Sindsdien profiteren de partners van Loxone van aantrekkelijke partnerkortingen op het gehele quadral-assortiment, dat nu rechtstreeks bij Loxone kan worden gekocht omdat de verkoop en logistiek sinds december rechtstreeks door Loxone worden verzorgd.

De grote kerstactie
Als bedankje aan onze Loxone Partners opent de 1e Loxone Adventskalender sinds 1 december elke dag één van zijn deurtjes. Daarachter gaan aantrekkelijke promotionele producten met fabelachtige kortingen schuil.

Meer weten over Loxone?

Ben je elektricien?

Je wilt jouw klanten de unieke automatisering met de Loxone Miniserver aanbieden? Neem contact met ons op en profiteer van de sterke samenwerking met Loxone, de marktleider in gebouw- en huisautomatisering.

Ben je een woningbouwer, ondernemer …?

De Loxone Miniserver is de perfecte
tool voor de eenvoudige sturing en intelligente automatisering van allerlei soorten projecten.
Smart Home, commercieel project of andere toepassing.

Ik wil meer over LOXONE weten