BACnet-certificering voor de Loxone Miniserver

Kim Vennekens
oktober 20, 2023 in Technology
De wereld van gebouwautomatisering ondergaat een snelle verandering door de integratie van steeds meer intelligente systemen. Om te kunnen functioneren in dit complexe ecosysteem, is interoperabiliteit tussen verschillende apparaten en systemen cruciaal. Dit is precies waar BACnet een rol speelt, een communicatieprotocol dat specifiek is ontwikkeld voor gebouwautomatisering.

Sinds de Loxone Config versie 14.4.9.25 is de Loxone Miniserver bekroond met de BACnet-certificering (BTL-31076). Deze prestigieuze certificering bevestigt dat onze Miniserver voldoet aan de hoge normen voor interoperabiliteit en betrouwbaarheid in gebouwautomatisering.

De Loxone Miniserver ondersteunt een breed scala aan BACnet-profielen en -functies, waaronder:

  • BACnet Smart Actuator (B-SA)
  • BACnet Gateway (B-BW)

Daarnaast ondersteunt hij een breed scala aan ondersteunde objecttypen en BACnet Interoperability Building Blocks (BIBBs), zoals Analog Input, Analog Output, Binary Input, Binary Output, evenals “Data Sharing” en“Device Management”.

Loxone sensoren en actoren zijn daarmee nu ook met keurmerk een vast onderdeel van een BACnet-gestuurd gebouw.

De firmware-versie 14.4.9.25 ondersteunt een reeks BACnet-profielen en -functies, waaronder:

  • Apparaatprofielen:
    BACnet Smart Actuator (B-SA) en BACnet Gateway (B-GW)
  • Ondersteunde BIBBs (Building Block Definitions):
    Data Sharing, Device Management en meer
  • Ondersteunde Object Types:
    Analog Input, Analog Output, Binary Input, Binary Output
  • Dataconnectie-opties:
    BACnet/IP

Wat is BACnet?

BACnet staat voor “Building Automation and Control Networks” en is een internationaal erkend communicatieprotocol voor gebouwautomatisering. Het maakt de naadloze integratie van verschillende systemen en apparaten mogelijk, van klimaatbeheer tot beveiligingstechnologie. BACnet is niet gebonden aan een specifieke fabrikant en bevordert daardoor de interoperabiliteit in gebouwautomatisering.

De BACnet-certificering van de Loxone Miniserver is meer dan slechts een extra functie:

  • Interoperabiliteit: met de BACnet-certificering kunnen Loxone Partners ervoor zorgen dat de Miniserver naadloos kan integreren met andere BACnet-compatibele systemen. 
  • Flexibiliteit: de brede ondersteuning van verschillende BACnet-functies stelt onze Partners in staat om diverse en complexe projecten te realiseren.
  • Vertrouwen: een BACnet-certificering is een keurmerk voor kwaliteit en betrouwbaarheid

Ik wil meer over LOXONE weten