7 redenen waarom ik blij ben met Loxone

Kim Vennekens
juli 13, 2023 in Know How
Hoe beoordeelt een eindklant Loxone nadat hij of zij het een tijdje in huis heeft? We hebben rechtstreeks aan de klanten zelf gevraagd en in dit blogartikel kun je een interview lezen met iemand die aanvankelijk wat twijfels had, maar uiteindelijk zeer tevreden is met zijn Loxone smart home. We hebben besproken hoe het leven er nu uitziet met een Loxone huisautomatiseringssysteem en wat zijn/haar mening is.

Eerlijk gezegd, ook al kan ik me nu niet voorstellen hoe ik zonder Loxone zou moeten leven, had ik aanvankelijk mijn twijfels over de waarde van huisautomatisering. Ik ben opgegroeid zonder Loxone. Maar nu, na jarenlang gebruik te hebben gemaakt van een Loxone systeem in mijn huis, kan ik met zekerheid zeggen dat ik nooit meer terug zou willen naar een traditioneel systeem. Het heeft mijn leven echt op een positieve manier veranderd.

7 redenen waarom ik niet meer zonder Loxone kan

energy loxone

Bespaar energie & geld

Dankzij Loxone kan ik nu energie besparen door middel van intelligent energiebeheer, wat me als bonus ook nog eens een aanzienlijk lagere energierekening oplevert. Neem bijvoorbeeld het opwarmen van ons warme water, wat voorheen een aanzienlijke kost was. Tegenwoordig regelt Loxone dit automatisch op basis van de momenten waarop energie goedkoper is. Dus wanneer ik ’s avonds warm water nodig heb, is het al opgewarmd en kost het me aanzienlijk minder dan voorheen. Het is echt een waardevolle toevoeging die mijn portemonnee ten goede komt.

Security Loxone

Veiligheid

Dankzij Loxone voelen we ons veiliger in ons huis. We kunnen met een gerust hart vertrekken, wetende dat ons huis beveiligd wordt door een betrouwbaar beveiligingssysteem. Via de App kunnen we direct zien of er een inbraakpoging is of dat er een raam openstaat, dankzij de deur- en raamcontacten en aanwezigheidssensoren. Zelfs als we in het buitenland zijn, kunnen we de aanwezigheidssimulatie activeren, waardoor ons huis de indruk wekt dat we thuis zijn en potentiële inbrekers afschrikt. Het  beveiligingssysteem van Loxone geeft ons 24/7 gemoedsrust en zorgt ervoor dat we ons veilig voelen, waar we ook zijn.

Loxone App

Alle functies in de palm van je hand

Met één app heb ik toegang tot alle functies van mijn smart home. De app is buitengewoon gebruiksvriendelijk en praktisch: iedereen in mijn gezin kan hem gemakkelijk gebruiken zonder dat er uitleg of tutorials nodig zijn. De intuïtieve interface van de app stelt me in staat om moeiteloos verschillende aspecten van mijn huis rechtstreeks vanaf mijn smartphone te bedienen en aan te passen. Of ik nu thuis ben of onderweg, alle functies bevinden zich letterlijk in de palm van mijn hand. Het is echt handig om alles centraal en eenvoudig toegankelijk te hebben via één app.

Easy Use Loxone

Eenvoudig te gebruiken voor iedereen

Ik was aanvankelijk bezorgd dat het moeilijk zou zijn voor ons om aan Loxone te wennen en te leren hoe het werkt. Maar tot mijn verbazing was het met de Loxone drukknopstandaard allemaal zo gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken! Het beste van alles is dat de functies volledig aanpasbaar zijn aan onze levensstijl en behoeften, en we kunnen ze op elk moment wijzigen als we iets anders nodig hebben. De flexibiliteit van het systeem stelt ons in staat om het aan te passen aan elk moment van ons leven. Het is geweldig om te ervaren hoe gebruiksvriendelijk en aanpasbaar Loxone is, waardoor het voor iedereen gemakkelijk te gebruiken is.

comfort Loxone

Dagelijks comfort

Loxone biedt dagelijks comfort door naadloos te integreren in mijn levensstijl en aandacht te besteden aan de kleine details die een groot verschil maken. Het systeem past de verlichting en temperatuur automatisch aan mijn voorkeuren aan, waardoor de perfecte sfeer ontstaat voor ontspanning, productiviteit of het ontvangen van gasten. Met Loxone worden mijn comfortbehoeften voorzien nog voordat ik erom vraag, waardoor elk moment in mijn huis perfect is en elke dag een plezier wordt. Het is geweldig om te ervaren hoe Loxone mijn dagelijks leven gemakkelijker en comfortabeler maakt.

automation loxone

Minder zorgen, meer tijd

Met Loxone heb ik meer tijd en minder zorgen. Wanneer ik wegga, hoef ik me geen zorgen te maken of ik alle lichten heb uitgedaan. Met een simpele driedubbele klik bij de deur of via de app kan ik ze eenvoudig uitschakelen. In de zomer hoef ik niet te denken aan het openlaten van de jaloezieën en de kamer die onnodig opwarmt. Dankzij de automatische zonwering, die rekening houdt met de stand van de zon, de binnen- en buitentemperatuur, en de weersvoorspellingen van het weerstation, wordt dit allemaal automatisch geregeld. Dit betekent dat ik me minder zorgen hoef te maken over deze kleine taken en meer tijd heb voor andere belangrijke dingen in het leven. Het gemak en de zorgeloosheid die Loxone biedt, zijn echt waardevol.

Verhoog de waarde van jouw woning

Loxone biedt een perfecte oplossing voor elk renovatieproject, zoals gebouwen, huizen, … – ze kunnen zich met hun technologie gemakkelijk aanpassen aan elk project.

Dat is geweldig voor klanten zoals ik, want dankzij de technologie kan ik mijn bestaande gebouw comfortabeler, veiliger en energiezuiniger maken zonder dat er uitgebreide bouwwerkzaamheden nodig zijn.

Dit komt door hun Loxone Air producten. Ik kan het aanpassen aan mijn dagelijks leven, zoveel functies toevoegen als ik wil en het personaliseren zonder comfort te verliezen, waardoor mijn huis extra waarde krijgt.

Er zijn echt geen grenzen als het gaat om het renoveren van je huis, en het kan op een heel eenvoudige manier.

Retrofit Loxone
newspaper Loxone

Download nu onze gratis brochures!

Ontdek de grenzeloze mogelijkheden van Loxone en laat je huis of bedrijf bruisen van intelligentie en comfort! Download nu onze gratis brochures en leer alles over ons geavanceerde systeem, de uitgebreide functies en de talloze voordelen die het jou te bieden heeft. Aarzel niet langer en zet vandaag nog de eerste stap naar een slimmer gebouw met Loxone!

Ik wil meer over LOXONE weten