Welk Smart Home type ben jij?


mei 24, 2018 in Know How

Het Loxone Smart Home heeft heel wat te bieden. Naast de basisuitrusting (eerst en vooral de Miniserver, extensions, actuatoren en een minimum aantal sensoren) waarmee de basisfuncties voor verlichting- en zonweringsturing gerealiseerd worden, zijn er nog praktische, coole extra functies die individuele behoeftes (energie besparen, veiligheid, comfort …) voor de smart home bewoner verhogen. Terwijl voor de ene persoon die ene functie een must-have is, is dat voor de andere een pure nice to have of weinig relevant voor hun leven.

Wat is voor jou als beginnende smart home-eigenaar belangrijk?

Bij het volledige pakket aan functionaliteiten weet je na kennismaking met de mogelijkheden misschien niet meer zo goed wat je wil. Doorheen de jaren ontvingen wij regelmatig feedback, waarvoor dank! Wij hebben deze in acht genomen om zo de vele mogelijkheden met de Loxone Miniserver beter te structureren en te bundelen voor jou.

Hieronder vind je een kleine samenvatting van het resultaat. Laat het ons de “Loxone Smart Home pakketten” noemen. Deze “pakketten” worden gebruikt ter oriëntatie, en kunnen worden gezien als een richtlijn. Misschien heb je hier al enkele van ontdekt op onze website 😉

Voor jou geldt: Safety First? Dan is het Loxone Smart Home beveiligingspakket precies wat je zoekt. Het Loxone Smart Home beschikt over eigen ontwikkelde afweermechanismen. Met deze veiligheidsfuncties beschermt het jou en je woning.

Als je besluit om van je woning een Loxone Smart Home te maken, kan je terugvallen op de vele bestaande componenten in je woning die in combinatie met de Loxone Miniserver zorgen voor een volwaardig alarmsysteem:

Mogelijke veiligheidsfuncties in je woning:

Rock my Home
Jaloezieën omhoog, muziek op volledige sterkte, flikkerend licht …
Onmiddellijk op de hoogte
Onmiddellijke berichtgeving via mail en/of telefoon.
Brand-, storm en waterbescherming
Vroegtijdig gewaarschuwd en betrouwbaar.
Gebruik bestaande componenten
Bewegingsmelders, deurcontacten, zonwering …
Alarm
Automatisch actief.

 

Tip: Fidea is overtuigd van ons preventiesysteem en beloont Loxone klanten die hun woning hiermee uitrusten met tot 5% korting op bepaalde brandverzekeringen.

Paniktaste

Paniekknop

Wll je graag een knop definiëren die bij een druk op de knop een alarm activeert? Dat kan. Bij een druk op de knop zullen er 3 soorten alarmen geactiveerd worden nl. stil, visueel en akoestisch. Tegelijkertijd kan er ook een oproep verstuurd worden naar een vooraf gekozen nummer.

Aanwezigheidssimulatie

Je gaat gerust op reis met de aanwezigheidssimulatie. Met deze simulatie gedraagt de woning zich alsof je thuis bent. Zo zal de zonwering omhoog- en omlaaggaan en de verlichting aan- en uitgaan op willekeurige momenten.

Je gezin is jouw alles? Laat je woning je dan ondersteunen in je gezinsleven.
Bedienen is kinderspel, maar kindvriendelijk kunnen spelen en toekomstbestendig wonen spelen een grote rol voor jou.

Geniet van je gezinsleven met de volgende functies:

Intelligente bewaking
Jouw Smart Home jaagt ongewenste gasten op de vlucht.
Toekomstbestendig
Vandaag een kinderkamer, over twintig jaar jouw bureau – geen probleem.
Nooit meer tastend in het donker
Automatische verlichting na zonsondergang dankzij bewegingsmelders.
Goede nacht functie
Schakelt stroomvreters, verlichting … uit en dempt het geluid van de bel.

Loxone Stelventiel voor vloerverwarming en zoneregeling

Multizone verwarming

Woonkamer: 22°C. Keuken 20°C. In elke ruimte is ongeacht welk moment de juiste temperatuur. Bovendien denkt de slimme verwarming met jou mee, leert het jouw gewoontes kennen en zo zichzelf te optimaliseren.

Kinderslot

Jouw slimme woning is kindvriendelijk. De drukknoppen kunnen naar wens vergrendeld worden voor kinderen. Zo stuurt jouw kleine deugniet zeker de sauna of het fornuis niet aan en kan hij niet binnen de technische ruimte.

Comfort & Lifestyle

 

∧ Terug naar overzicht ∧

Jouw thuis moet in vele opzichten comfortabel en buitengewoon zijn. Haal meer uit je woning met het Loxone Smart Home voor Comfort & Lifestyle. De perfecte lichtstemming, cinematijd met een druk op de knop, muziek in elke ruimte, zorgen voor een wauw-effect.

Lichtstemmingen voor elke situatie
Lichtbronnen combineren voor een film-, romantische – of feeststemming.
Cinemastemming met een druk op de knop
Met een druk op de knop is alles (tv, licht …) klaar en perfect ingesteld voor een filmavond.
Remote bediening
Op de smartphone bedien je jouw Loxone Smart Home via de Loxone App.
Automatische modus
Je sturing weet wat ze moet doen.

Multiroom audio

De multiroomaudio zorgt ervoor dat je op eender welk moment in elke ruimte dezelfde of aparte muziek te horen krijgt. Zo geniet jij bijvoorbeeld van jouw popliedje terwijl jouw partner kan rocken op zijn of haar rockmuziek. Onverwacht incident? Dan zal de muziek tijdelijk stoppen zodat je zeker op de hoogte bent en eventueel kan ingrijpen.

Intercom

Of je nu thuis bent, op vakantie of op het werk, met onze intercom en via de app zie je altijd en overal wie er voor de deur staat, maar kan je ook de deur vanop afstand openen.

Energie besparen

 

∧ Terug naar overzicht ∧

Smart staat voor jou voor energie-efficiënt? Bekijk dan ons energiebesparingspakket. Hiermee kan je energiebesparende mogelijkheden identificeren en standby-apparaten automatisch uitschakelen. Het laat je ook toe om de zonnewarmte optimaal te benutten zonder dat je thuis moet zijn. Je Loxone Smart Home denkt immers kostenbewust en gebruikt haar gezond verstand!

Eigen verbruik optimaliseren
Gebruik op een gerichte manier zelfgeproduceerde elektriciteit (via een PV-systeem).
Ontdek het energiebesparingspotentieel
Leg statistieken vast en analyseer ze later.
Standby-killer
Hoge elektriciteitskosten veroorzaakt door stroomvreters zijn verleden tijd.
Onmiddellijk geïnformeerd
Als het venster in de winter te lang openstaat, ontvang je een melding.

Alles uit-functie

Je verlaat jouw woning en plots slaat de twijfel toe: “Heb ik de verlichting en de verwarming wel uitgeschakeld?” Dit getwijfel is verleden tijd met de huis verlaten-functie. Een triple klik op de Loxone Touch en jouw woning zorgt ervoor dat alle geschakelde toestellen en functies uitgaan.

Zonnewarmte optimaal benutten

De zon helpt mee om je ruimte op temperatuur te brengen. Bereikt de ruimte bijna haar maximale comforttemperatuur? Dan wordt de zonwering ingeschakeld.

INZETGEBIED

Actuele blogberichten over het thema
energie besparen in een Smart Home

Slim samenspel

Of je nu een familiemens bent of volop gaat voor veiligheid, comfort & lifestyle of energiebesparen (of waarom niet allemaal), in een Loxone Smart Home werken alle componenten samen om zo te voldoen in jouw behoeften.

Die Alarmfunktion im 360° Smart Home - weitere Einsatzgebiete

Laat ons praten over jouw Smart Home!

Weet je al wat voor een Smart Home type je bent? Contacteer dan een Loxone Partner in je buurt en geef hem alle details over het Smart Home waarvan je droomt.

Ben je er toch nog niet helemaal uit? Boek dan een van onze gratis infosessies en ervaar zelf de mogelijkheden van een Real Smart Home.

Ik wil meer over LOXONE weten