Wielkopolska’da güzel bir mülk, Loxone sayesinde çok daha iyi!

Ondřej Brynych
4. Nisan 2023 in References

Wielkopolska’dan Platin İş Ortağımız HOMErgy, çıtayı yükseltiyor. Montajcılar için rüya gibi bir özet: “ne istersen onu yap”. Peki ya sonra? Derin bir nefes alın, çünkü yakında nefesiniz kesilebilir!

Akıllı hale getirilmesine karar verilen 160 m2 alana sahip ev, kapsamlı bir tadilattan geçti. HOMErgy ortaklarına serbestlik tanıyarak onların yeni, yenilikçi çözümler yaratmasına ve hayal güçlerinin limitleri zorlamasına izin verdiler.

 

Ne uygulandı?

Garaj ve ev girişi

Daha evin eşiğini geçmeden Loxone ile yaratılan pek çok imkanla karşılaşabilirsiniz. Kapıda Intercom koruma erişimine sahip NFC Code Touch klavye bulunur. Tesise yalnızca yetkili kişiler bir kod veya NFC anahtarlık kullanarak girebilir. Adeta kıskanılacak bir ek olan bu özel paket herhangi bir durumda hane üyelerine bildirim göndererek onları durumdan haberdar eder. 

Muhtemelen tüm ev sahipleri kışın kar temizlemenin zorluklarından haberdardır. İşe gitmeden önce uykunuzdan fedakarlık etmeniz ve karanlıkta, düşük sıcaklıklarda dışarı çıkmanız gerekir. Bu sisteme sahip olan ev sakinlerinin kaldırım ve araba yolunun yerleşik ısıtması sayesinde endişelenmesine gerek kalmaz ve uykularına daha fazla vakit ayırabilirler.

Akıllı Loxone aydınlatmalı merdivenler
Ayrıca, ev halkı eve dönerken ev, onları uzun bir günün yorgunluğunu atabilecekleri bir dinlenme alanına yönlendirir. Giriş kapısı, yalnızca  ev sakinlerinin plakaları tanındığında açılırken LED şeritlerin kullanıldığı yenilikçi aydınlatma, onları garaja yönlendirir. Garaj kapısının etrafındaki ışıklar, içeri girmenin güvenli olduğunu gösterirken park sensörü görevi gören LED şeritler  nasıl doğru park edileceğini gösterir. Karanlıktayken bile yanlışlıkla bir şeye çarpma olasılığı yok!
Yüzme havuzlu bahçenin üstten görünümü

Bahçe

Dışarıdan bahçeye bir bakış atmamız gerekirse nereye dönersek dönelim eşsiz Loxone eserleri görülebilir. Çeşitli bitkilere sahip güzel bir bahçe, kendisine uygun bir bakım gerektirir. Her bitki grubu, ihtiyaç duyduklarında sulanmaları için Weather Station Tree ile bağlantılı, programlanmış ayrı bir sulama moduna sahiptir. Sakinlerin The Loxone App ile kontrol edebildiği robotik çim biçme makinesi sayesinde çim her zaman daha iyi görünür. Evde yaşayan çocuklar varsa yazın havuzdan çıkmadıklarına eminiz. Sıcaklık ölçümü ve diğer ilgili faktörler gibi tüm havuz verileri, rahatlık ve güvenlik için Loxone uygulamasında mevcuttur.

Eğlenceden bahsetmişken, bahçe arkadaşlarla buluşmak, birlikte oyun oynamak veya akşamları film izlemek için mükemmel bir yerdir. Ortaklarımız, gerekmediğinde perdenin arkasına saklanabilen bir dış mekan TV kurdu. Bahçe boyunca konumlandırılan hoparlörler sayesinde herkes filmde neler olduğunu bilebilir. Aynı zamanda dikey gölgeleme ve ön cam alçaltılarak sıcaklık veren kızılötesi radyatörler ile birlikte, aile soğuk günlerde bile terasta vakit geçirebilir.

Tüm bahçe, elbette, geçerli koşullara ve durumlara uyum sağlayan atmosferik aydınlatma ile aydınlatılır.

Bahçeye erişimi olan oturma odası
 Misafir tuvaleti

Gölgeleme ve mahremiyet

Bu tür mülklerde, hane halkı üyeleri için mahremiyet son derece önemlidir. Pencere ve kapı kontaklarının yanı sıra varlık sensörleri sayesinde ev, ne zaman gün ışığı alabileceğini ve ne zaman gölgeye ihtiyaç duyacağını her zaman bilir. Akşam ev halkı banyoya girdiğinde hoş bir aydınlatma otomatik olarak açılır ve panjurlar indirilerek eşsiz bir banyo deneyimi sağlanır. Pencere veya kapı kolu hareket ettirildiğinde, panjurlar otomatik olarak kaldırılarak temiz hava elde edilir.

Hane halkı bina dışındayken pencereler ve dış kapılar kapatılır. Güvenlik konusunda endişeye yer verilmemesi için dışarıdan ön kapının nerede olduğu görünmez. Ek olarak, kapsamlı ve kameralı bir alarm sistemi, bina çevresinde neler olup bittiğine dair genel bir bakış sağlar.

Yatmadan önce, sakinler Loxone  Touch Nightlight‘a tıklar ve tüm ev uykuya dalar. Sistem, kapıların ve garajın kapanmasını, perdelerin çekilmesini, ışıkların kapatılmasını ve kullanılmayan cihazların fişinin çekilmesini sağlar. Sisteme dair ilginç bir bilgi ise, sekiz saat için giyinme odasına kurulan ve gece modu açıldığında etkinleştirilen saat kurma mekanizması ile tüm saatler sabah kullanıma hazır olur. İyi geceler!

İklim kontrolü

Çok soğuk, çok sıcak veya çok havasız olan hiçbir evde kendimizi iyi hissetmeyiz. Tüm binanın iklimi Loxone tarafından kontrol edilir ve kapsamlı ısıtma sisteminin tüm bileşenleri kendi kendini etkinleştirir. Bu sayede her zaman kontrollü bir sıcaklık, uygun nem ve temiz hava sağlanır. Reküperatör, ekolojiyi desteklemek amacıyla ısı geri kazanımı ile ilgilenir.

 Çocuk banyosu
Çocuk odası

Multimedya

Evin her yerinde aileyi eğlendirmek amacıylahoparlörler bulunur. Salonda tavana ve duvarlara monte edilen hoparlörler izlenen filmin sesinin son derece gerçekçi olmasını sağlar. Çok odalı ses sistemiyle eşleştirilmiş hareket sensörleri sayesinde ses, bulunulan her yerden duyulur. Bu nedenle, bir şeyler atıştırmak için mutfağa gittiğimizde ekranda olanlar kaçırılmaz. Söz konusu teras, multimedya sisteminin bir parçasıdır – örneğin, sakinler maçı burada izler ve yatak odasına bir şey için gitmek isterlerse, eşlik eden ses onların skorun ne olduğunu düzenli olarak duymalarını sağlar.

Hoparlörler ayrıca, konut sakinlerinin birbirleriyle değiş tokuş edebilecekleri veya sistemin onlara ne söyleyeceğini dinleyebilecekleri metin okuma mesajları için oynatıcı görevi görür. Bu sayede pencere açıldığında ve fırtına beklendiğinde evden çıkmalarına gerek kalmaz. Buna ek olarak, sistem çöp toplama programını öğrenerek akşamları hane halkı üyelerine ertesi sabah için belirli atıkları (örn. karışık veya biyolojik) hazırlamalarını hatırlatır.

Güç

Bu apartmanın çatısına, stratejik ortağımız Fronius‘un inverteri ile birlikte çalışan fotovoltaik paneller yerleştirilmiştir. Bu, ek, bedava enerji sağlayar ve beklenmedik bir elektrik kesintisi durumunda, güç kaynağı bahçeye gizlenmiş jeneratör tarafından devralınır.

Mutfak

Bu proje, bina otomasyonunda hiçbir şeyin imkansız olmadığını gösteriyor. Alışılmadık bir fikriniz varsa, Loxone ortakları mutlaka onu nasıl uygulayacaklarını çözeceklerdir. Yüzlerce ev işinin bırakıldığı, daha uzun süre dinlendiğimiz ve daha az çalıştığımız kolay bir yaşam çok yakınınızda. Elbette klasik bir kurulum tercih edebilir ve evinizi kendiniz yönetebilirsiniz. Ancak bir soru ortaya çıkıyor: neden?

İçeri bir göz atın:

Daha fazlasını bul

Ücretsiz bir proje değerlemesinden yararlanın veya sadece birkaç adımda Loxone ortağı olun!

Community Verified icon
A
Ücretsiz proje değerlemesi
Projemi Loxone ile gerçekleştirmeyi planlıyorum ve daha fazla bilgi istiyorum.

A
Loxone ortak Programı

Bir Loxone ortağı olmak ve sistem hakkında ücretsiz bir sohbet ayarlamak istiyorum.

Ücretsiz proje değerlendirmesi

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Bu alan doğrulama amaçlıdır ve değişiklik yapılmadan bırakılmalıdır.

Partner olmak için

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Bu alan doğrulama amaçlıdır ve değişiklik yapılmadan bırakılmalıdır.