Akıllı karavan – Loxone ile dünyanın dört bir yanında

Dilara Gyolemen
3. Ağustos 2023 in References

Son yıllarda birçoğumuz dünyaya bakış açımızı ve yaşam planlarımızı tamamen değiştirdik. Ev ofisinden çalışma fırsatı, yeni bir şeyler denemek ve kucağımızda bir şirket dizüstü bilgisayarıyla seyahat etmek için mükemmel bir fırsat olduğunu kanıtladı. Toplum olarak, kalıcı bir eve bağlı olmak zorunda olmayan yeni yaşam biçimleri keşfettik. Bu seçeneklerden biri, ev rahatlığıyla macerayı bir arada sunan akıllı karavan.

Sadece sabit tesisler akıllı hale gelmekle kalmaz. Loxone’un Silver Ortağı Ereko-Smart Home’un bize gösterdiği gibi, kampçılar da Loxone ile güvenlik ve konforun zirvesine çıkabilir. İçeride bulacaklarınız?

Karavanda Loxone sisteminin ne kadar çok yönlü olduğunu gösteren standart konut projelerine benzer birçok çözüm bulacaksınız. Aşağıdaki düğmeler karavandaki kontrolden sorumludur Touch Pure – Tıpkı evlerde olduğu gibi, aydınlatmanın kontrolünden ve tüm alt sistemlerin kapatılmasından sorumludurlar. Çatıya bir de çadır kuruldu Touch Surface, Bu da kullanıcıların uykusu geldiğinde tüm karavanın uyutulmasını sağlar.

Karavanın dışarıdan görünümü
Karavanın dışarıdan görünümü
Karavan içi

Touch Pure, dahili sıcaklık ve nem sensörleri sayesinde doğru iklimden de sorumludur. Karavana bir ısıtma sistemi monte edilmiştir, bu nedenle sahiplerin içerideki sıcaklık konusunda endişelenmelerine gerek yoktur. Bu sayede yıl boyunca kullanılabiliyor ve kullanıcılar hava koşullarıyla kısıtlanmıyor.

Aydınlatma da hoş atmosferden sorumludur. Kısılabilir RGBW lambalar sayesinde kullanıcılar ışığın rengini ve yoğunluğunu özgürce ayarlayabilirler. Örneğin yemek pişirirken daha fazlasına ihtiyaç duyarlarsa, bunu ayarlamak birkaç tıklama meselesidir. Akşamları dinlenirken, aydınlatma yumuşak bir renk ve yumuşak bir parıltı alır.

Karavan içi

Bir karavan, büyük ölçüde çatıdaki fotovoltaik tesisat sayesinde kendi kendine yetebilir. Kullanıcı, Loxone uygulamasından bataryanın şarj durumunu görebilir, böylece ani bir güç kesintisine asla hazırlıksız yakalanmaz. Dahası, karavanda işlevsel bir mutfak için gaz bağlantısının yanı sıra açık hava duşu ve tam donanımlı bir tuvalet mevcuttur.

Bir kurulumdaki aktüatörleri kontrol eden aktüatörler, panjurları veya jaluzileri otomatikleştirirken kullanılan aktörlerden başka bir şey değildir. Buna ek olarak, Loxone veri yolu ve küçük kesitli özel kablolar sayesinde kablolama alanını en aza indirmek ve tasarımı basitleştirmek mümkün oldu.

Çadırlı karavanın dışardan görünümü
Çadırlı karavanın dışardan görünümü
Karavanlar için teknik olanaklar

Projenin kalbi, yani Miniserver, kolay erişim sağlanan ancak aynı zamanda yaşam alanında yer kaplamayan minibüsün arkasında bulunuyordu.

Bir karavandaki kurulum aldatıcı bir şekilde klasik bir ev kurulumuna benzer, bu da onu genişletmek ve daha fazla işlev eklemek için çok çeşitli olanaklar olduğu anlamına gelir. Loxone sisteminin ölçeklenebilirliği ve çok yönlülüğü benzersizdir – Evinizin nerede olmasını istiyorsanız, konforlu ve ekonomik yuvanızı orada oluşturabilirsiniz. Ödün vermek yok!

Karavanlar için teknik olanaklar

Daha fazlasını öğrenin

Ücretsiz proje teklifinden yararlanın veya sadece birkaç adımda Loxone ortağı olun!

A

Ücretsiz proje teklifi

Projemi Loxone ile yürütmeyi planlıyorum ve daha fazla bilgi almak istiyorum.

A

Loxone ortaklık programı

Loxone ortağı olmak ve sistem hakkında ücretsiz bir konuşma düzenlemek istiyorum.

Ücretsiz proje teklifi

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Bu alan doğrulama amaçlıdır ve değişiklik yapılmadan bırakılmalıdır.

Ortak olun

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Bu alan doğrulama amaçlıdır ve değişiklik yapılmadan bırakılmalıdır.

İlginizi çekebilir: