Şirket, ısıtma sezonunda harcamalarını %30 oranında kısıyor

Dilara Gyolemen
22. Mayıs 2023 in References

Bir ofis binası nasıl işletilir ve enerji maliyetleri konusunda endişelenmenize gerek kalmaz? Pilsen İnşaat İşleri (Loxone Silver Partner) şirketi, akıllı otomasyonun mümkün kıldığı basit önlemlerle kendi genel merkezindeki tüketimi %30 oranında azalttı.

Loxone neyi kontrol eder?

Loxone, Ekim 2021’den bu yana Pilsen İnşaat İşleri’ nin tesislerinde kurulmuştur. Şirket, ağırlıklı olarak düşük enerjili ve pasif evlerin yeni inşası, tasarım faaliyetleri, çatılar vb. ile ilgilenmektedir. Loxone aynı zamanda bir Akıllı Kablolama Ortağıdır. Binada otomasyon, tesisler ve bir depo salonu ile 20 ofisle ilgileniyor.

Loxone, her ofisin gereksinimlerine göre ısıtma ve iklimlendirmeyi kontrol eder. Ön pencere panjurlarını kontrol eder ve bina bir EZS (elektronik güvenlik alarm sistemi) ile güvence altına alındığında, ofislerdeki doluluk sensörlerine bağlanır. Ayrıca ofislerdeki parlaklığa göre aydınlatmayı otomatik olarak değiştirir ve her ofisteki sesi otomatik olarak tetikler. Akıllı sistem ayrıca depoya açılan garaj kapısını da kontrol eder.

Bilgi

Konum: Pilsen


Loxone Partneri: Pilsen İnşaat İşleri


Loxone’ un kontrol ettikleri:
Aydınlatma
Isıtma/soğutma
Multimedya
Güvenlik
İç mekan iklimi
Gölgelendirme

Isınma faturalarından nasıl tasarruf edildi?

Çalışan konforu ve bina korumasına ek olarak, akıllı otomasyon önemli ölçüde enerji tasarrufu sağladı. Şirket, 2022/2023 ısıtma sezonunda ısıtma maliyetlerini şimdiden %30 oranında azalttı.

Toplantı odası

“Örneğin, sadece çalışanların ofislerde olduğu gün boyunca faaliyette olan ısı geri kazanım ünitelerinin kontrol edilmesiyle tasarruf sağlandı. Ayrıca büyük bir sıcaklık dalgalanması durumunda da devreye giriyorlar. Aynı durum elektrikli yerden ısıtma için de geçerli” diye açıklıyor Pilsen İnşaat İşleri’ nden Ondřej Krestýn.

Önceden ayarlanmış bloklar, ayarlanan ısıtma programından bağımsız olarak bile ısıtmayı yalnızca gece boyunca veya sıcaklık düştüğünde tekrar açar. Loxone, her ofis için ayrı ayrı mevcut sıcaklık bilgisine sahiptir ve bu nedenle ısıtmayı değiştirmek için eşik sıcaklığını izleyebilir.

Ayrıca, çalışanların ihtiyaçlarına göre her ofisin farklı şekilde ısıtılabilmesi de tasarruflara önemli ölçüde yardımcı oluyor. “Bir başka avantaj da aydınlatmanın mevcut ışık seviyesine göre her ofiste ayrı ayrı otomatik olarak açılması. Böylece, gerekli olmadığı halde ışıkların gün boyu açık kalması söz konusu olmuyor,” diye ekliyor Krestýn.

Koridor ve ofisler
Binanın dış görünümü

Foto: Pilsen İnşaat İşleri

Ücretsiz isteyin

Projeniz hakkında bize danışın veya sadece birkaç adımda Loxone Ortağı olun!

A
Ücretsiz proje danışmanlığı

Kendi projemde Loxone kullanmayı düşünüyorum ve daha fazla bilgi almak istiyorum.

A
Ortak olun

Loxone ile ortaklığın ne olduğunu ve nasıl yapılacağını sormak istiyorum.

Ücretsiz proje danışmanlığı

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Bu alan doğrulama amaçlıdır ve değişiklik yapılmadan bırakılmalıdır.

Ortak olun

    • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Bu alan doğrulama amaçlıdır ve değişiklik yapılmadan bırakılmalıdır.
ikon kitabı

Daha fazla proje keşfedin: