LED Şeritlerle evinizde ortam aydınlatması nasıl oluşturulur?


27. Ağustos 2022 in Know-how
Tıpkı soluduğumuz havanın ciğerlerimizi doldurması gibi, aydınlatma da aynı etkiye sahip olabilir ve herhangi bir odayı doldurabilir. Doğru aydınlatma ile tüm evinizin görünümünü ve hissini dönüştürebilirsiniz. Bu blogda, LED Şeritleri kullanarak evinizi güzelleştirmek için nasıl ortam aydınlatması yaratabileceğinize bir göz atacağız. Pahalı veya müdahaleci bir yenileme çalışması yapmanıza bile gerek kalmayacak – size LED Şeritleri kablolamaya gerek kalmadan geriye dönük olarak nasıl kurabileceğinizi göstereceğiz.

Ortam aydınlatması ile evinizi daha heyecan verici bir yer haline getirin!

Aydınlatma modları çeşitli farklı aydınlatma türlerini birleştirir – alt aydınlatmalar, tavan lambaları, gizli ışıklar ve çok daha fazlası. Aydınlatma kaynaklarını ve renklerini birleştirerek TV izlemek, kitap okumak, arkadaşlarınızla bir partiye ev sahipliği yapmak veya yemek hazırlamak için çeşitli aydınlatma sahneleri oluşturabilirsiniz. Odanın aydınlatma sahnesini değiştirerek, tüm atmosferi de tamamen değiştirebiliriz. İşte Loxone Showhome’umuzdan bir örnek:

Aydınlık LED lambalarıyla Loxone Showhome
Renkli ışıklandırmasıyla Loxone Showhome

Aydınlatma Modu Aktif

Dolaylı aydınlatmanın bu renkli ve çok yönlü kullanımı, partiler ve hatta TV izlerken kanepede dinlenmek için harikadır.

Mutfak dolaplarının altında, tavan tepesinde ve mutfak adasının etrafında LED Şeritler kullanarak her ruh haline uyan etkileyici efektlere sahip benzersiz ışık sahneleri oluşturabiliyoruz.

Tüm misafirlerin bayıldığı o yemeğin gizli bileşeni? Yemek pişiren bir aydınlatma havası! Doğru vurgulara sahip parlak ışık, yemeği verimli bir şekilde hazırlamanıza yardımcı olur, böylece her seferinde o özel tarifi tutturabilirsiniz. Ardından, Touch’a bir dokunuşla, ortamı ayarlamak için yeni bir aydınlatma havasıyla misafirlerinizi daha da etkileyebilirsiniz.

Parlak LED aydınlatmalı mutfak
Renkli, LED aydınlatmalı mutfak

Aydınlatmanızı nasıl planlayacağınız hakkında daha fazla bilgi için LED spotlarla aydınlatmayı nasıl planlayacağınıza göz atın.

LED aydınlatma ile çalışmaya başlayalım

Şimdi ortam aydınlatmasına daha yakından bakacağız. Mutfak, oturma odası, yemek odası ve yatak odası gibi odalarda, LED Spotlarımıza ek olarak RGBW LED şeritleri kullanıyoruz, böylece benzersiz renk vurguları oluşturabiliyoruz. Yukarıdaki resimlerden de gördüğünüz gibi… harika görünüyor! Ortam aydınlatmanız için neye ihtiyacınız olduğunu görmek için takip edin:

Hangi LED şeritleri kullanacağınızdan emin değil misiniz? LED şerit satın alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğine dair blogumuza göz atın.

LED Şerit Kurulumu için Loxone Araçları

3 kolay adımda kurulum

Adım 1: LED Şeridi Kesin

1. LED Şeridi yüzeye yerleştirin ve doğru uzunlukta kesin.

Adım 2: LED Şeridi Dimmer ile Bağlayın

2. LED Şeridi Loxone 24V Dimmer Air veya DMX ile bağlayın.

Adım 3: Güç adaptörünü dimmer'a bağlayın

3. Güç adaptörünü RGBW Dimmer’a bağlayın.

Ortam aydınlatması her tür ev için mümkündür – yeni inşa veya yenileme!

Loxone Partnerleri için: Ücretsiz Loxone Config ile yapılandırma

Loxone Config’i açın ve arama işlevini kullanarak RGBW Dimmer’ı çevre biriminize ekleyin. Cihazın özelliklerinde RGBW Dimmer’a Oda ve Kategori atayın. Son olarak, sadece “Otomatik Yapılandır” a tıklayın ve Loxone Config sizin için işi yapıyor. Yapılandırma, akıllı telefonunuz ve web tarayıcınız için görselleştirme dahil olmak üzere yapılır.

Loxone Config'de Aydınlatma Bloğunun Ekran Görüntüsü

Bireysel ışık sahnelerinizi tanımlamak için Loxone Uygulamanızı açın ve farklı renkleri ve ruh hallerini deneyin ve kaydedin.

LED Şeritlerle ortam aydınlatması oluşturmaya yönelik ürünler

İşte LED Şeritleri güçlendirmek için ihtiyaç duyacağınız şeylerin bir örneği (bunun yanı sıra tamamen kablolu seçeneklerimiz de mevcuttur):

Miniserver Go

Miniserver Go
Loxone Miniserver, akıllı evinizin akıllı merkezidir. Entegre Air teknolojisi ile RGBW Dimmer’a bağlanır ve evinizi tamamen otomatikleştirmenize ve kontrol etmenize olanak tanır.

RGBW Dimmer Air

RGBW 24V Dimmer Air
LED şeritleri (veya LED Spotlarımız gibi diğer 24V ışıkları) kontrol etmek için RGBW 24V Dimmer Air’e ihtiyacınız vardır. Bu cihaz Miniserver Go ile kablosuz olarak iletişim kurar.

RGBW LED Strip

RGBW LED şerit
RGBW LED şeridimiz milyonlarca renge sahip parlak ve yüksek enerji verimli LED’ler sunar. Doğru uzunlukta kesilebilir veya uzatılabilirler.

Power Adaptor

Power Adapter 24V 6.25A
Bu güç adaptörü, LED Şeritlere Loxone RGBW 24V Dimmer Air üzerinden güç sağlamak için mükemmeldir.

Bize bir istek gönderin

Son müşteri veya profesyonel bir kurulumcu olarak bir sonraki projeniz için tüm sorularınızı yanıtlayacağız.

A
Müşteri olarak ilgileniyorum

ve evim veya iş yerim için Loxone hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorum.

A
Uzman olarak ilgileniyorum

ve Partner Programları ve ürünleri hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyor.

Projeniz için ücretsiz danışmanlık alın

Offf! Formunuzu bulamadık.

Partnerlik için iyi bir eşleşme olup olmadığımızı görelim

Offf! Formunuzu bulamadık.