LED Spot Işıklarıyla Aydınlatma Nasıl Planlanır?


13. Temmuz 2022 in Know-how
LED spotları evinizin her odasında çok yönlü bir ışık kaynağı olarak kullanabilirsiniz. Aydınlatmayı planlamaya başladığınızda, muhtemelen kafanızda birçok sorunuz olacaktır. Peki nereden başlamalı? Cevabı biliyoruz. Bu blogda, LED spotlarla mükemmel aydınlatmanızı planlamak için etkili ipuçları alacaksınız.

Hangi tür LED spotları kullanmalıyım?

Evinizdeki her oda ve alan için farklı aydınlatmalara ihtiyaç duyulur.. Bu alanda gerçekleşen faaliyetlere ve görevlere bağlı olarak, alana en uygun aydınlatma türünü dikkatlice düşünmeniz gerekir. İyi haber şu ki, evin tamamında kullanılabilecek iki tür LED spot ışığı var:

Sıcak beyaz aydınlatma için LED spot ışığı

Günlük yaşam için kendi Warm White Loxone LED Spotlarımızı sunuyoruz.

sıcak beyaz spot

Renkli aydınlatma için LED spot ışığı

Renkli aydınlatma için kendi Loxone Loxone RGBW LED Spotslarımızı geliştirdik.

renkli spot

Hangi spot ışığı nerede kullanılmalı?

Akılda tutulması gereken iki kural vardır:

1. Çok fazla ışığa ihtiyacınız olan her yerde, ör. mutfakta veya ev ofisinde çalışmak için sıcak beyaz ışık için LED spot ışığını kullanın. Bu, ışığı bir noktada yoğunlaştırır.

2. Şık aydınlatma istediğiniz her yerde, örn. tavanlarda, duvarlarda, mobilyalarda… RGBW LED spot ışığını kullanın. Odaya yayılan dağınık bir ışık sunar.

İşte örnek bir kat planı. Sıcak beyaz LED spotları (sarı ile işaretlenmiş) mutfakta ve RGBW LED spotları (kırmızı ile işaretlenmiş) yaşam alanında renkli ve ambiyans aydınlatması için konumlandırdık.

 

kurulum planı

Kaç tane spot ışığına ihtiyacım var? Aralarında ne kadar boşluk olmalı?

Alanınızı ölçün ve aşağıdaki aydınlatma kuralını aklınızda bulundurun:

Sıcak beyaz LED spotların ışık huzmesi her zaman bir sonraki ışık huzmesiyle üçte bir oranında örtüşmelidir. Aşağıdaki şema, yeterli ışıkla mükemmel aydınlatmayı elde etmek için yaklaşık 98” bir oda yüksekliği ve 59” LED spotları arasında bir boşluk olduğunu varsayar.

spot düzeni
Enerjiden tasarruf etmek için LED spotları Loxone RGBW 24V Dimmer ile birleştirin. 8 LED Spot WW kanal başına çalıştırılabilir.
spotlar

RGBW LED Spotlar, renkli spotlar için nasıl çalışır?

Aynı şey: LED spot ışıkları arasında 59” boşluk bırakılmasını öneriyoruz.

spot düzeni
Sıcak beyaz noktaların aksine, LED Spotlar RGBW, yönlendirilmiş ışık konisine değil, ortam aydınlatması için dağınık bir ışığa sahiptir. Loxone RGBW 24V Dimmer ile kombinasyon halinde mükemmeldir. Her dimmer 8 spot ışığı çalıştırabilir.
spotlar

Vantilatörüm varsa LED spot ışıklarını nereye yerleştirmeliyim?

Fan kanatlarının çalışma çapı içinde herhangi bir ışıktan kaçının. Downlight ile tavan vantilatörü arasındaki mesafeyi koruyun.

spot ve vantilatör düzeni
– Özel İpucu –
dergi

Akıllı eviniz için ilham kaynağı


İpuçları ve püf noktaları, mükemmel vaka çalışmaları, uzman tavsiyesi ile dolu; Tamamen yeni Welcome Home dergisi, görsel açıdan zengin ve ilham verici bir şekilde sunulan 65+ sayfalık fantastik akıllı ev içeriğidir.

Ücretsiz kopyanızı almak için aşağıya tıklayın!